Náhrada zářivek za LED v digestoři - nerovnoměrný svit

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Voodoo-cz

Náhrada zářivek za LED v digestoři - nerovnoměrný svit

#1 Příspěvek od Voodoo-cz »

Zdravím pánové,

mám takový problém. V digestoři jsem vyměnil zářivky za LED "žárovky" do stejné patice - G23. Původní zapojení zářivek bylo v sérii "reaktor" - 1. zářivka - 2. zářivka. Místo reaktoru jsem spojil kabely čokoládou a do patic osadil LED žárovky. Bohužel, buď mi svítí jedna víc a druhá míň, nebo obráceně. Občas se stane, že se střídavě rozsvicejí a zhasínají, řekl bych, že v 50 Hz.

Poníženě pokládám dotaz, vyřeším to, když přepojím zapojení patic místo do serie do paralelu?

Předem díky.
Live smart, die happy...
coro

Re: Náhrada zářivek za LED v digestoři - nerovnoměrný svit

#2 Příspěvek od coro »

Predpokladám že ano, lebo takto je to nestabilné (v zmysle, delíš napätie a kde sa dostane viac tam stúpne prúd do led a teda odber a zas to napätie stiahne a dovolí viac nabiť tú druhú). Občas sa môže stať že sa to rozkmitá dosť rýchlo a vyzerá to ako rovnomerné.. každopádne zrejme nejaké oneskorenie medzi nabitím kondu a zvýšením prúdu do led spôsobuje, že sa to nemôže rozdeliť rovnomerne.. Ostatne, asi to nebudú stmievateľné led takže nie je definované ako sa správajú na malé (neurčito rozdelené) napätie.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JirkaA »

Zapoj to paralelně.
OK2WY
Voodoo-cz

#4 Příspěvek od Voodoo-cz »

Pánové díky za odpovědi, včetně dovysvětlení. Zapojil jsme to paralelně a funguje to bezvadně. Téma možno uzavřít.
Live smart, die happy...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“