Letajici gimbal :-)
Re: Letajici gimbal :-)
Já bych se jen vrátil k tomu dotazu, který tu už padl - proč chceš to vodotěsné pouzdro? Podle mě aby mělo smysl, tak bys musel zároveň řešit i plovák či něco takového, bez toho je to dost naprd. Sám jsem kdysi fotil kolem hráze Rožmberka a to bylo typické - kdybych spadl, tak prostě šance na nalezení ve většině případů není malá, ale nulová (nechám stranou nalezení za půl roku při výlovu). Ano, pomohlo by to třeba při chybě při přistání, kdybych sebou "šplouchl" přímo před sebou, ale to je pár procent z letu... Proto mě zajímá, zda počítáš i s tímto, kdyby copter plaval, tak bych se k němu asi v popisované situaci dostal bez potíží a v tu chvíli by mi to smysl začalo. Jenže to zase o trochu zhorší váhové poměry 
Vodotesne pouzdro bylo během rozhodovani nahrazeno cinskou action cam a isopropylem ve spreji 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
plavajici copter - priznam se ze jsem o tom chvilku uvazoval ale pri 900g hmotnosti to znamena litr uzavreneho prostoru. A to je docela dost takze krome hmotnosti by to hlavne zvedlo rozmery.
I kdyz pri pohledu na firefly me samozrejme taky napadlo zda by nestalo za to ty trubky ucpat a udelat trup vodotesny (= vyplnit volne plochy jednim/dvema perimetrama) ale stejne by to nedalo do kupy dostatek vztlaku. Pri delce trupu 20cm a vejsce 5 by musel bejt trup sirokej 10 centaku.
Asi to fakt poresim nejakou lehkou bojkou aby se dalo vylovit aspon neco (a hlavne jsem mel ciste svedomi ze mam sanci
)
I kdyz pri pohledu na firefly me samozrejme taky napadlo zda by nestalo za to ty trubky ucpat a udelat trup vodotesny (= vyplnit volne plochy jednim/dvema perimetrama) ale stejne by to nedalo do kupy dostatek vztlaku. Pri delce trupu 20cm a vejsce 5 by musel bejt trup sirokej 10 centaku.
Asi to fakt poresim nejakou lehkou bojkou aby se dalo vylovit aspon neco (a hlavne jsem mel ciste svedomi ze mam sanci
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jedna poznamka - pokud tam dam Pixhawk tak budu litat "kamerove" a tudiz si myslim ze sance na pad "na ruce" se dost zmensi.
Takze se zveda spis sance na pad pri poruse a priznam se ze i to je ten duvod proc me furt laka X8 konfigurace. Treba firefly jako X8 s DYS 1806 by mela ustat vypadek jednoho motoru i pri pouziti 5" vrtuli.
Nejde jen o vodu ale treba i o hledani copteru nekde na strome atd..... proste pad na poruchu jednoho motoru je nejpravdepodobnejsi scenar hned po padu na ruce (jednou uz me regulator v copteru odesel takze to neberu jako scifi)
Takze se zveda spis sance na pad pri poruse a priznam se ze i to je ten duvod proc me furt laka X8 konfigurace. Treba firefly jako X8 s DYS 1806 by mela ustat vypadek jednoho motoru i pri pouziti 5" vrtuli.
Nejde jen o vodu ale treba i o hledani copteru nekde na strome atd..... proste pad na poruchu jednoho motoru je nejpravdepodobnejsi scenar hned po padu na ruce (jednou uz me regulator v copteru odesel takze to neberu jako scifi)
-
JimTequila
Posílám odkaz pro inspiraci.
http://blog.oscarliang.net/mini-quad-camera-gimbal-feiyu-mini3d/
Podle mě z toho leze hodně slušný video a jak vidno tak i 250ka to zvládne
http://blog.oscarliang.net/mini-quad-camera-gimbal-feiyu-mini3d/
Podle mě z toho leze hodně slušný video a jak vidno tak i 250ka to zvládne
takhle nahoru me to teda vubec nenapadlo. Zajimavy umisteni.
tak jsme obednal 8 kousku 250tkovych motoru a zkusim udelat Firefly X8
kdyz se to nepovede tak aspon budou veci pouzitelne pro nahradni stroj pro 250 race 
Podvozek tu mam z T-Rex 250, neni uplne mega vysokej ale krasne lehounkej. A asi to udelam tak ze firefly dostane pod sebe jeste jedno plato kam prijdou baterky a nahoru dam jednotku atd.... Tim se opet motory trochu zvednou. Startuju z kufru nebo z koroplastove desky takze trava do spodnich motoru snad nepoleze.
Jednotka bude Pixhawk Lite, ten da tech 8 motoru s klidem vcetne failsafe operaci, aku pro testy asi 3S 3300 + hmotnost gimbalu by melo dostat pomer vykon/hmotnost cca na 50%
Podvozek tu mam z T-Rex 250, neni uplne mega vysokej ale krasne lehounkej. A asi to udelam tak ze firefly dostane pod sebe jeste jedno plato kam prijdou baterky a nahoru dam jednotku atd.... Tim se opet motory trochu zvednou. Startuju z kufru nebo z koroplastove desky takze trava do spodnich motoru snad nepoleze.
Jednotka bude Pixhawk Lite, ten da tech 8 motoru s klidem vcetne failsafe operaci, aku pro testy asi 3S 3300 + hmotnost gimbalu by melo dostat pomer vykon/hmotnost cca na 50%
tak uz se tiskne modifikovana Firefly
- plata jsou rozsirena (12mm) , zkracena (15mm)
- doplneno spodni patro v kterem bude baterka a ktere ponese podvozek (hlinikovy z T-Rex 250) cimz se udela misto pro gimbal a spodni motory)
- cumak horniho plata je upraven pro custom 2axis gimbal
vse bude oranzovy ABS aby to hezky sedlo k barve Runcamu 2
kodove jmeno je Beast X8
- plata jsou rozsirena (12mm) , zkracena (15mm)
- doplneno spodni patro v kterem bude baterka a ktere ponese podvozek (hlinikovy z T-Rex 250) cimz se udela misto pro gimbal a spodni motory)
- cumak horniho plata je upraven pro custom 2axis gimbal
vse bude oranzovy ABS aby to hezky sedlo k barve Runcamu 2
kodove jmeno je Beast X8