PUR Lepidlo

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bedaa
Kontaktovat uživatele:

PUR Lepidlo

#1 Příspěvek od bedaa »

Zdravím

Chtěl jsem se zeptat jesli nevíte čím naředit Pur lepidlo, chtěl bych s ním polaminovat polistirenové křídla.

Díky
Lítám si pro radost
JardaRůžička

Re: PUR Lepidlo

#2 Příspěvek od JardaRůžička »

Jsem toho názoru, že PUR (jinde a jinak užitečné) lepidlo se nehodí ani k ředění ani k laminování.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od corsair »

No já mám opačný názor na pur ohledně potažení polyse balsou.. musí se to šetřit kreditkou a pak zvlhcit polys dat do sablon.
bedaa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bedaa »

omlouvám se špatně jsem se vyjádřil. Ne polaminovat ale podýhovat poistirénové křídlo.
Lítám si pro radost
ingwarr

#5 Příspěvek od ingwarr »

stačí pozrieť ako rozotrie bez riedenia PU-lepidlo pri polepovaní krídla papierom, vid odkaz https://www.youtube.com/watch?v=Oiv4LnWu30E ja by som tu balsu jemne nalakoval pred lepením :wink:
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Joker
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Joker »

Zdravím, purex jsem ředil acetonovým ředidlem, a byl dobrý tak na lepení motyček na zahrádku na násady. Hi Hezký den
vladimir32

#7 Příspěvek od vladimir32 »

Neředit! jak zaznělo přelakovat plochu balsy řidkým lakem pak nanést lepidlo stáhnout skoro do sucha a pak křídlo navlhčit rozprašovačem zalepit zatížit . :wink:
jakun

#8 Příspěvek od jakun »

[quote="corsair"]No já mám opačný názor na pur ohledně potažení polyse balsou.. musí se to šetřit kreditkou a pak zvlhcit polys dat do sablon.

Aby to fungovalo, musí být na kreditce minimální hotovost 9999kč. :D

Byl jsem moderátorem za tuto podle mě vtipnou poznámku napomenut. Jsem patrně veselejší povahy, než samotný moderátor. Za toto se omlouvám a na tomto "sucharském" fóru končím. Jestli jsem tímto autora urazil, upřímně se omlouvám.
Naposledy upravil(a) jakun dne stř 16.03.2016 6:11, celkem upraveno 3 x.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ufon13 »

používám na plochy větších rozměrů naválečkování neoprenovým válečkem s hlazeným tvrdým povrchema to tak že lepidlo mám na skleněné desce vedle... válečkem rozjezdím po celé desce a teprve pak přejdu na povrch lepeného materiálu..... naválečkované lepidlo jemně navlhčím mechanickým rozprašovačem od vonavky-dává jemnější mlhu než běžné na rostliny- a pak povrchy sleovaných součástí ihned přikládám a stahuji či zalisovávám vakuem k sobě....nelakuji žádné savé povrchy . přijde mi to jako zbytečné....kdybych nechtěl aby se mi lepidlo zapěnovalo do materiálu použil bych asi jiné např disperzní.....
největší plocha doma lepená byla 4x3msendvič z dýhy-polystyrenu-dýhy pro filmové účely v exteriéru.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jyrry »

ufon13 píše:... či zalisovávám vakuem k sobě....
Najednou :lol: :lol: :lol:
Hevery či pytle s cementem už došly? :mrgreen:

ufon13 píše:...nelakuji žádné savé povrchy . přijde mi to jako zbytečné...
To je řekl bych dané tvým způsobem nanášení - rovnou tenkou vrstvu; jinak se i polyuretan umí vcucnout zvlášť do lehčí balzy (dřív než je to žádoucí). Prolakování mělo velký význam při lepení epoxidy, dost výrazně to ovlivnilo výslednou hmotnost výrobku (což ty u kulis apod. nejspíš neřešíš).
jyrry.webnode.cz
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ufon13 »

vakuování jsem používal vždy a pokud narážíš na minulé dohadování i tam jsem to psal.....jen jaksi né všude a vždy a různými podtlakovými jednotkami ... pytle jsou řešením stejným jako vakuum pokud je má někdo v danouchvíli lépe při ruce než ledničák a pytlík...... :wink:
epoxydy řeším v sendvičích s depronem nebo jinými pěnami, pokud bych potahoval cokoli je naprosto samozřejmé naválečkovat tu méně savou plochu , ale to jsem teda fakt nepovažoval jako naprostou samozřejmost mezi modeláři za nutné zdůraznovat..... omlouvám se tedy příště budu i zde popisovat kroky stejně jako v receptáři.....

Divil by ses jak je váha výsledné kulisy důležitá.....
hlavně při dopravě a sestavování na place......dřevěná brána hradu pohledově z dubových trámů se vejde do70kg včetně kování a běda když je těžší pak se totiž musí stavět i mohutnější rámy pro zbytek opevnění například.....kamenná zeď délky 5m výšky 2,5m síly 40cm je k odnosu ve dvou lidech a to je tam i originál kamenivo v patině.
JardaRůžička

#12 Příspěvek od JardaRůžička »

bedaa píše:Ne polaminovat ale podýhovat poistirénové křídlo.
No to je ovšem jiná, tady bych protestoval jen proti tomu ředění.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od corsair »

jakun píše:Aby to fungovalo, musí být na kreditce minimální hotovost 9999kč. :D

Byl jsem moderátorem za tuto podle mě vtipnou poznámku napomenut. Jsem patrně veselejší povahy, než samotný moderátor. Za toto se omlouvám a na tomto "sucharském" fóru končím. Jestli jsem tímto autora urazil, upřímně se omlouvám.

Mě jako autorovi to přijde vtipné, zbytek no comment 8O
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RCModely »

corsair píše:Mě jako autorovi to přijde vtipné, zbytek no comment 8O

Mě to taky pobavilo, od srdce jsem se zasmál :lol:
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ufon13 »

taky jsem se zasmál a rozhodně jsem nebyl pohoršen tím textem .......
Odpovědět

Zpět na „Dílna“