PUR Lepidlo
PUR Lepidlo
Zdravím
Chtěl jsem se zeptat jesli nevíte čím naředit Pur lepidlo, chtěl bych s ním polaminovat polistirenové křídla.
Díky
Chtěl jsem se zeptat jesli nevíte čím naředit Pur lepidlo, chtěl bych s ním polaminovat polistirenové křídla.
Díky
Lítám si pro radost
-
JardaRůžička
Re: PUR Lepidlo
Jsem toho názoru, že PUR (jinde a jinak užitečné) lepidlo se nehodí ani k ředění ani k laminování.
No já mám opačný názor na pur ohledně potažení polyse balsou.. musí se to šetřit kreditkou a pak zvlhcit polys dat do sablon.
omlouvám se špatně jsem se vyjádřil. Ne polaminovat ale podýhovat poistirénové křídlo.
Lítám si pro radost
stačí pozrieť ako rozotrie bez riedenia PU-lepidlo pri polepovaní krídla papierom, vid odkaz https://www.youtube.com/watch?v=Oiv4LnWu30E ja by som tu balsu jemne nalakoval pred lepením 
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Zdravím, purex jsem ředil acetonovým ředidlem, a byl dobrý tak na lepení motyček na zahrádku na násady. Hi Hezký den
-
vladimir32
Neředit! jak zaznělo přelakovat plochu balsy řidkým lakem pak nanést lepidlo stáhnout skoro do sucha a pak křídlo navlhčit rozprašovačem zalepit zatížit . 
[quote="corsair"]No já mám opačný názor na pur ohledně potažení polyse balsou.. musí se to šetřit kreditkou a pak zvlhcit polys dat do sablon.
Aby to fungovalo, musí být na kreditce minimální hotovost 9999kč.
Byl jsem moderátorem za tuto podle mě vtipnou poznámku napomenut. Jsem patrně veselejší povahy, než samotný moderátor. Za toto se omlouvám a na tomto "sucharském" fóru končím. Jestli jsem tímto autora urazil, upřímně se omlouvám.
Aby to fungovalo, musí být na kreditce minimální hotovost 9999kč.
Byl jsem moderátorem za tuto podle mě vtipnou poznámku napomenut. Jsem patrně veselejší povahy, než samotný moderátor. Za toto se omlouvám a na tomto "sucharském" fóru končím. Jestli jsem tímto autora urazil, upřímně se omlouvám.
Naposledy upravil(a) jakun dne stř 16.03.2016 6:11, celkem upraveno 3 x.
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
používám na plochy větších rozměrů naválečkování neoprenovým válečkem s hlazeným tvrdým povrchema to tak že lepidlo mám na skleněné desce vedle... válečkem rozjezdím po celé desce a teprve pak přejdu na povrch lepeného materiálu..... naválečkované lepidlo jemně navlhčím mechanickým rozprašovačem od vonavky-dává jemnější mlhu než běžné na rostliny- a pak povrchy sleovaných součástí ihned přikládám a stahuji či zalisovávám vakuem k sobě....nelakuji žádné savé povrchy . přijde mi to jako zbytečné....kdybych nechtěl aby se mi lepidlo zapěnovalo do materiálu použil bych asi jiné např disperzní.....
největší plocha doma lepená byla 4x3msendvič z dýhy-polystyrenu-dýhy pro filmové účely v exteriéru.
největší plocha doma lepená byla 4x3msendvič z dýhy-polystyrenu-dýhy pro filmové účely v exteriéru.
Najednouufon13 píše:... či zalisovávám vakuem k sobě....
Hevery či pytle s cementem už došly?
To je řekl bych dané tvým způsobem nanášení - rovnou tenkou vrstvu; jinak se i polyuretan umí vcucnout zvlášť do lehčí balzy (dřív než je to žádoucí). Prolakování mělo velký význam při lepení epoxidy, dost výrazně to ovlivnilo výslednou hmotnost výrobku (což ty u kulis apod. nejspíš neřešíš).ufon13 píše:...nelakuji žádné savé povrchy . přijde mi to jako zbytečné...
jyrry.webnode.cz
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
vakuování jsem používal vždy a pokud narážíš na minulé dohadování i tam jsem to psal.....jen jaksi né všude a vždy a různými podtlakovými jednotkami ... pytle jsou řešením stejným jako vakuum pokud je má někdo v danouchvíli lépe při ruce než ledničák a pytlík......
epoxydy řeším v sendvičích s depronem nebo jinými pěnami, pokud bych potahoval cokoli je naprosto samozřejmé naválečkovat tu méně savou plochu , ale to jsem teda fakt nepovažoval jako naprostou samozřejmost mezi modeláři za nutné zdůraznovat..... omlouvám se tedy příště budu i zde popisovat kroky stejně jako v receptáři.....
Divil by ses jak je váha výsledné kulisy důležitá.....
hlavně při dopravě a sestavování na place......dřevěná brána hradu pohledově z dubových trámů se vejde do70kg včetně kování a běda když je těžší pak se totiž musí stavět i mohutnější rámy pro zbytek opevnění například.....kamenná zeď délky 5m výšky 2,5m síly 40cm je k odnosu ve dvou lidech a to je tam i originál kamenivo v patině.
epoxydy řeším v sendvičích s depronem nebo jinými pěnami, pokud bych potahoval cokoli je naprosto samozřejmé naválečkovat tu méně savou plochu , ale to jsem teda fakt nepovažoval jako naprostou samozřejmost mezi modeláři za nutné zdůraznovat..... omlouvám se tedy příště budu i zde popisovat kroky stejně jako v receptáři.....
Divil by ses jak je váha výsledné kulisy důležitá.....
hlavně při dopravě a sestavování na place......dřevěná brána hradu pohledově z dubových trámů se vejde do70kg včetně kování a běda když je těžší pak se totiž musí stavět i mohutnější rámy pro zbytek opevnění například.....kamenná zeď délky 5m výšky 2,5m síly 40cm je k odnosu ve dvou lidech a to je tam i originál kamenivo v patině.
-
JardaRůžička
No to je ovšem jiná, tady bych protestoval jen proti tomu ředění.bedaa píše:Ne polaminovat ale podýhovat poistirénové křídlo.
jakun píše:Aby to fungovalo, musí být na kreditce minimální hotovost 9999kč.
Mě jako autorovi to přijde vtipné, zbytek no comment
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
corsair píše:Mě jako autorovi to přijde vtipné, zbytek no comment
Mě to taky pobavilo, od srdce jsem se zasmál
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem se zasmál a rozhodně jsem nebyl pohoršen tím textem .......