Autostabilizační systémy pro plošníky

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Re: Autostabilizační systémy pro plošníky

#466 Příspěvek od ddano007 »

LV píše:... nech žijú stabilizácie. :roll:

Možno, keby si si skúsil pristávať v Chorvátsku na brehu s polystyréňákom do ruky, keď ti do toho fúka čerstvý vetrík od mora, by si zobral gyrá na milosť :lol:
su27.jpg
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
sky59

#467 Příspěvek od sky59 »

ddano007 píše:

No, to aj tá moja FC120ka má nastavenie pre delta mix, a headlock neheadlockuje :( A pritom na klasickom akrobate chodí absolútne bez chyby. Preto sa pýtam na skúsenosti. BTW, čo tam máš nahraté? OpenPilot?

Mam tam nahratu pred-poslednu (?) verziu OpenPilota, nie LibrePilot. Ta pred-posledna OP je jedina co podporuje lietadlo klasicke. LibrePilot som sice nahral ale pisalo to ze nie je "podpisany software" a kedze OP vyhovoval tak som nechal OP.
Problemy co som spominal suvisia s korektnym zapisanim udajov, pretoze stale to pindalo ohladom Arm-ingu
Nakoniec som zistil, ze Throttle musi byt nieco malo pred spodnym koncom a potom to dobre zapisuje

Nastavene ma len dve moznosti:
- prva je so silnou pomocu gyra, mimo throttle
- druha cisty manual

Mam aj FailSafe, otacky motora 20%, smerovka na 50% do jednej strany a gyro drzi horizontalnu polohu
Nechtiac vyskusane, lietadlo co tu spominam vyssie (velke cervene Hype RedBull) pekne zosadlo v kruhovom lete
s priemerom odhadujem 50..100m na zem

mam tam debilne radio OPTIMA 7 a k tomu prisluchajuci vysielac, pri pokusnom vypnuti TX a opetovnom zapnuti sa nam uz prijimac nezachytil ani na viacnasobny pokus, ked som to potom skusal na zemi potrebovalo to dost vela pokusom aby sa RX zachytil na znovu zapnuty TX, ako keby pri kazdom novom zapnuti TX bol nejako iny?????

Takyto problem nemam absolutne s prijomacom Delta-8, kedykolvek mozem vypnut vysielac (za 16 Euro) , lietadlo si chvilku polieta do kruhu, a po znovu zapnuti TX sa okamzite prevezme kontrola nad lietadlom

Ak by mal niekto vysvetlenie na spravanie toho sh*toveho OPTIMA 7 budem rad
ross4435897

#468 Příspěvek od ross4435897 »

Premyslim o tom, ze bych to taky vyzkousel, a docela se mi zamlouva NX3-EVO ... anebo mate nekdo lepsi tip?
Přílohy
nx3_evo-2.jpg
NX3-evo_manual.pdf
(302.09 KiB) Staženo 198 x
ross4435897

#469 Příspěvek od ross4435897 »

Tak nakonec po precteni par recenzi jsem objednal DUALSKY FC151 ... pak dam vedet 8)
sky59

#470 Příspěvek od sky59 »

ross4435897 píše:Tak nakonec po precteni par recenzi jsem objednal DUALSKY FC151 ... pak dam vedet 8)

Ja ti neviem..... mozno pisem neskoro, ale s cc3d a openpilot somdokazal zreverzovat throttle a prisposobit /natiahnut alebo skratit/ aj intervaly jednotlivych kniplov
LV
Kontaktovat uživatele:

#471 Příspěvek od LV »

ddano007 píše:Možno, keby si si skúsil pristávať v Chorvátsku na brehu s polystyréňákom do ruky, keď ti do toho fúka čerstvý vetrík od mora, by si zobral gyrá na milosť :lol:

Určite s tým nemám problém. Na rozdiel od teba viem aký model je na pristávanie doruky vhodný :wink:
Teba uspokojuje keď nevieš páčkovať a lieta za teba elektronika?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#472 Příspěvek od ddano007 »

LV píše: Určite s tým nemám problém. Na rozdiel od teba viem aký model je na pristávanie doruky vhodný :wink:

Nuž, my, čo nedisponujeme tvojimi znalosťami, a kupujeme si poletucha podľa toho, čo sa nám páči, pristávame do ruky s tým, čo máme :wink:

LV píše:Teba uspokojuje keď nevieš páčkovať ...

Nooo, a ako si prišiel k uvedenému záveru? Tak trocha páčkovať viem...

LV píše:... a lieta za teba elektronika?

Vytesať do kameňa 8O Zrušíme bezpádlové heli a koptéry!
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#473 Příspěvek od LV »

Pokial by si packovat vedel, nepotrebujes stabilizatory. Bezpadlo tu neplet. To nie je plosnik.
www.elektromodely.sk
ross4435897

#474 Příspěvek od ross4435897 »

Ne kazdy si kupuje gyro, potoze neumi packovat. Chci to proste zkusit, a napadlo me take, ze mi to muze pomoci treba pri startu z ruky, ktery porad beru jako jednu z nejvice nebezpecnych casti letu. Znate to ... jste sam na poli, a v okoli se nenachazi nikdo, kdoo by vam to hodil. Videl jsem uz spoustu rozbitych letadel, ktere ani nevzletly, a to jen proto, ze dotycny nestihl prehmatnout na packy dostatecne rychle ci presne v momentu, kdy prisel necekany vetrny poryv atd. Taky mam osobne tento zarez na pazbe, a od te doby to neberu na lehkou vahu. Takze radeji si krasne a "bezpecne" 8) politam, ale pokud muzu zvysit uspesnost sveho pocinani ... tak proc ne?
Koneckoncu kazdeho je to vec ... takze asi tak to vidim ja.

Takze "Pokial by si packovat vedel, nepotrebujes stabilizatory." a podobne levicacke vylevy nejsou jaksi na miste ...
Naposledy upravil(a) ross4435897 dne čtv 17.03.2016 9:29, celkem upraveno 1 x.
rumzaisz

#475 Příspěvek od rumzaisz »

LV ale tato diskusia nie je o tom ci vie niekto packovat. Pepin sa na zaciatku pytal, ci ma niekto skusenosti so stabilizaciou na plosnikoch. Prispevky by mali byt vecne, osobne narazky sem nepatria.
...
jio

#476 Příspěvek od jio »

Laco podle své zkušenosti nechce připustit, že jsou lidi, pro které je létání s modely jen pohodovým odreagováním a nechtějí si za každou cenu dokazovat, že na to mají. Já jeho názoru rozumím a respektuji ho, Laco bohužel nechce udělat totéž.
Na druhou stanu, bez podobnych
jio

#477 Příspěvek od jio »

debat by tu byla nuda. ;-)
LV
Kontaktovat uživatele:

#478 Příspěvek od LV »

jio píše:Laco podle své zkušenosti nechce připustit, že jsou lidi, pro které je létání s modely jen pohodovým odreagováním a nechtějí si za každou cenu dokazovat, že na to mají. Já jeho názoru rozumím a respektuji ho, Laco bohužel nechce udělat totéž.
Na druhou stanu, bez podobnych

Povodne som pred par otpovedami reagoval slovami "Je to marne" na prispevok kde dotycny nema absolutny prehlad preco vlastne lietadlo, model leti. Tento problem nevedomosti chce riesit gyrom. Dosledok doby... Kedysi sme to riesili v kruzkoch a citanim odbornych casopisov. Preto vieme ze co znamena znekludnenie modelu na malej rychlosti, prepadanie v zatacke, tupe reakcie modelu, celkovy nekludny rozplavany let..... Toto sa riesi pri zalietavani. Zalet nue je iba trimovanie vodorovneho letu. Dnesny uzivatel nevedomosti riesi gyrom. Ty ich v tom kludne podporuj. Mne je z toho smutno.
Co uz.. Je to marne..
www.elektromodely.sk
jio

#479 Příspěvek od jio »

Laco, i kdysi platilo, kdo má zájem, ten se naučí. Kdo zájem nemá, tomu nepomůže ani svěcená voda.
Jinak řečeno. Není to o podpoře, ale spíše o volnosti rozhodování. A jak jistě víš sám taky, člověk se nejvíce naučí, když si sám na něčem rozbije ústa.
ross4435897

#480 Příspěvek od ross4435897 »

Prijde me to, jako kdyz pred 20-25ti lety probihala mezi motoristy rozsahla diskuze o funkcnosti a pouzitelnosti ABS. Skalni motoristi si proste nenechali vysvetlit, ze jim to v urcitych situacich muze pomoci ... ABS si do aut tenkrat kupovali pouze srabi, co neumi ridit a jezdit smykem. Ti, co nikdy nebudou vedet co se deje pri brzdeni. Boze muj ... a co z nich vyrostlo! Jeste ze jsem tenkrat nemel prachy, protoze jinak bych to taky netusil :(
Dneska se vas na to nikdo nepta, stejne jako ze gyra budou soucasti prijimacovych jednotek.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“