DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BioToXx

Re: DJI - Phantom 3

#841 Příspěvek od BioToXx »

gardenroute píše:Pojistku použij při transportu, kdy se může gimbal nekontrolovaně volně kývat, lze použít cokoliv, co gimbal aretuje, já u svého Ptaaka v Duratool kufru úspěšně používal i kus molitanu, nacpaného do prostoru gimbalu. Tak byla i jistota, že mě nezůstal na gimbalu před letem. Pokud si ho nechá někdo udělat např. 3D tiskem, doporučuji nějakou signální barvu, která vždy upozorní na jeho nežádoucí přítomnost.
O filtrech se tu psalo mnohokráte, z principu bych doporučil jednoduchý ND filtr (zamezí vzniku jello efektu prodloužením expoziční doby závěrky kamery), u CPL filtru (Circular Polarizers) už z jeho principu mohou nastat problémy (na rozdíl například při použití na DSLR) zejména u videa, nastavení správné polarizační roviny u CPL na někde daleko letícím letadle může být docela složité... :( Takže se spíše potom chová jako "obyčejný" ND filtr, ale může zkreslit barvy, zejména podání modré. Pokud nemáš s použitím CPL filtru žádné předchozí zkušenosti z "velkého" foťáku, jeho použití příliš nedoporučuji.

Tak jsem včera byl za pánem pro tento kufr :
Hard Case Pelican U.S.A. iM2600 Storm waterproof foto : http://www.phantompilots.com/attachments/im2600-1-jpg.21833/

A musím říct že super.Vyšel mě na 2k což je si myslím rozumný. Každopádně Phantom se v něm ani nehne a na gimbal davám to co tam bylo přímo od výrobce (dokonce už jsem natrénoval jak to nandat) :D
Teď už jen popruhy na vysílačku, sluneční clonu na kameru, krytku na objektiv, černý vrtule a potom origo baterky... :D

Ale moje otázka, stále sem tu četl že P3 umí kroužit kolem bodu zájmu nebo dokonce lítat po waipointech ale vůbec nevím kde toho dosáhnout ? Pokud to chápu dopře tak s DJI GO toho nedosáhnu ? Budu muset stáhnout Litchi ?

Díky
Humming Bird BRQ10

DJI Phantom 3 Advanced
Bandolik

#842 Příspěvek od Bandolik »

Ahoj jsem sice naprostý nováček ale na tvou otázku ti odpovědět mohu.
Takže přes DJI GO to nastavit jde= vyletíš do vzduchu a přepneš s GPS na druhou stranu a na obrazovce ti hned naskočí další menu s funkcemi - lítání dokola a další jsou tam naprosto jasné obrázky a pro znalé angličtiny i popis :-D
A takto nějak to vypadá když to zapneš
https://www.youtube.com/watch?v=V6clb-d ... load_owner
snadné a naprosto dokonalé a zvládl jsem to i já takže to musí zapnout každý :D

Omluva za odkaz video se mi nepovedlo vložit
konusko

#843 Příspěvek od konusko »

chod na youtube hladaj Igor Vlahovič tam najdeš video návod na všetko ohladom P3A,P,S alebo na FB DJI Phantom a nejen to
gardenroute

#844 Příspěvek od gardenroute »

V tomto bych byl velmi opatrný, pokud nechceš o svého Phantoma nějakým způsobem přijít :mrgreen:

Doporučuji Ti, aby jsi se nejdříve se svým Phantomem naučil pořádně létat (a zvládl manuálně i kroužení kolem nějakého objektu, jako v režimu "Orbit" či "POI"), než se jako nováček (pokud jsou opravdu novic v létání) budeš zajímat o nějaké pokročilé letové režimy :? Znáš vůbec legislativu (Doplněk X) pro takové létání s multicopterami, že se ptáš na létání pro waypointech ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
BioToXx

#845 Příspěvek od BioToXx »

gardenroute píše:V tomto bych byl velmi opatrný, pokud nechceš o svého Phantoma nějakým způsobem přijít :mrgreen:

Doporučuji Ti, aby jsi se nejdříve se svým Phantomem naučil pořádně létat (a zvládl manuálně i kroužení kolem nějakého objektu, jako v režimu "Orbit" či "POI"), než se jako nováček (pokud jsou opravdu novic v létání) budeš zajímat o nějaké pokročilé letové režimy :? Znáš vůbec legislativu (Doplněk X) pro takové létání s multicopterami, že se ptáš na létání pro waypointech ?

Zdravím cením si tvého strachu o můj coptér. :D jen mě to zajímalo , jinak létám teprve rok (s malým coptérem) a nerad bych si phantomem švihl o zem, s píš mě zajímal ten bod zájmu zda je to vůbec možné. Legislativu a doplněk X sem četl ale nejsem z toho příliš moudrej. Jako ty vzdálenosti od objektů jsou jasný ale moc pořád nevím zda mám povinnost mít Phantoma zaregistrovaného ? Dle mého názoru nemusím ale měl bych mít "povinné ručení" a identifikační štítek.
PS: Použivám ho pouze rekreačně.
Humming Bird BRQ10

DJI Phantom 3 Advanced
gardenroute

#846 Příspěvek od gardenroute »

BioToXx píše:...Zdravím cením si tvého strachu o můj coptér. :D
Nevím, zda-li jsi to správně pochopil, má první poznámka se týkala příspěvku těsně přede mnou (@konusko), jinak bych použil citaci :D
BioToXx

#847 Příspěvek od BioToXx »

Tak teď nevím jestli se chápeme, ale on na moji otázku odpověděl ať si najdu pana Vlahoviče a řídím se radama od něj a ty jsi na to reagoval že by jsi to nedělal pokud nechci o koptéru přijít. Takže jsi projevil obavy o můj stroj :D
Humming Bird BRQ10

DJI Phantom 3 Advanced
gardenroute

#848 Příspěvek od gardenroute »

OK, tak je to správně, obavy jsou na místě :mrgreen:
Pokud létáš rekreačně, žádnou registraci nepotřebuješ, nicméně zákon (resp. jeho Doplněk X) je i pro tebe závazný.
romko1

#849 Příspěvek od romko1 »

Zdravim,

co sa tyka lietania na waypoints, tak Litchi je na to lepsi ako DJI Go (v DJI Go musite najskor trasu preletiet a ukladat body) v litchi si to naplanujete popredu v klude doma a az po starte poslete udaje s waypoint do P3 (samozrejme treba dat pozor na nase zakony a obmedzenia). Avsak neprisiel som na to resp. P3 mi odmieta splnit dve naprogramovane misie za sebou...skratka druhu uz nenacita a vypise errror... Ak pristanem a znova vzlietnem tak OK...
Co sa tyka Orbit - kruzenie, tak sa mi zase viacej paci DJI Go. Pretoze v Litchi sa zvlastne spusta naprogramovany Orbit. A stalo sa mi ze zacal kruzit v nizkej vyske a ak nezasiahnem, tak uz nemam :(
V DJI Go nadletite nad objekt ulozite, vzdialite sa (polomer) a spustite... that's all.

Co sa tyka Follow Me, tak jednoznacne Litchi...v DJI Go sa zvlastne sprava....
Co sa tyka Track, tak tuto fantasticka funkciu ponuka zatial len Litchi, ale treba velmi vykonny tablet/mobil na rendrovanie videa.

DJI Go sa mi vsak viacej pozdava, pretoze P3 ma lepsi signal prenosu video live na vacsiu vziadelnost (rozumej viditelnu vzdialenost samozrejme nad neobyvanou oblastou)

Co sa tyka filtrov...tiez som mal dilemu aky kupit...nakoniec som kupil CPL a vyladil ho tak, aby neskresloval farby (ako kolega vyssie pisal) nielen do modrej ale aj do ruzovej to moze ist, resp. ostane uplne tmavy obraz... chce to skusenosti s takym filtrom skratka..ale teraz mam obrazky ci videa ako keby som mal o triedu vyssiu kameru. :)

Pekny den. letu zdar :)
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
gardenroute

#850 Příspěvek od gardenroute »

romko1 píše:...Co sa tyka filtrov...tiez som mal dilemu aky kupit...nakoniec som kupil CPL a vyladil ho tak, aby neskresloval farby (ako kolega vyssie pisal) nielen do modrej ale aj do ruzovej to moze ist, resp. ostane uplne tmavy obraz... chce to skusenosti s takym filtrom skratka..ale teraz mam obrazky ci videa ako keby som mal o triedu vyssiu kameru. :)...
To nikdy "vyladit" dobre nepujde, při pouziti na vzdalene a pohybujici se kamere nemuzes polarizacni rovinu nastavit rucnim otacenim CPL, mozna jen při nezmenem azimutu letu a nakloneni gimbalu s kamerou, i tak to je sazka do loterie.
Ty dejme tomu rucne nastavis rovinu otacenim CPL při urcitem uhlu dopadu svetla na kameru před odletem, nicmene letici koptéra se pohybuje, otaci, kamera se na gimbalu sklapi - budou se menit uhly dopadu svetla, tzn. ze by bylo třeba polarizacni rovinu stále dynamicky menit/nastavovat, aby CPL spravne fungoval, coz je na letici koptere zcela iluzorni. Nekdy se to povede.

Kdo kdy fotil s CPL napr. na (D)SLR vi o cem tady mluvim. V opacnem pripade se bude CPL chovat jako pouhy ND filtr s rizikem zkresleni barev, zejména modre a prilisneho ztmaveni obrazu... A to je asi puvod prvotního pouziti CPL jako filtru na kopterovych kamerách, neboť prodlouzenim expozice kamery se zabraňovalo zejmena vzniku jak "Rolling Shutter efektu", tak sekundarne i "Jello" efektu, který ale ma vice pricin.

Je ale otázka, proc kdo CPL pouziva - z mych zkusenosti cast pilotu-amateru (nekteri obvykle zacali tocit/fotit az s porizenim Phantoma!) ani netusi, jak vlastne CPL pracuje, co od nej ocekavat, a jak s nim spravne pracovat. Nekteri jen vi, ze to nekdy "umi delat" hezky modrou oblohu ci more, a při jinem nastaveni to umi odfiltrovat odlesky (laicky filtruje odrazene svetlo), a vidi tak skrze sklo, vodni hladinu, ci lehky opar... Dost tomu dodavaji i nekteri prodejci, kteří nabizeji sety ND a CPL filtru pro pouziti na GoPro a Phantom kamerách. Videl jsem jiz mnoho dodrbanych fotek a videa při nespravne pouzitem CPL, mj. vlastní raná zkušenost ze začátků focení/toceni s CPL na SLR (DSLR ještě nebyly) a videokamerách, kde to bylo navic dost kontrolovatelne ... :(
romko1

#851 Příspěvek od romko1 »

Ano, plne s tebou suhlasim, ze 100% vyladit CPL filter na P3 je nemozne... preto je dobra volba ten ND filter.
Avsak ak chcem fotit rybicky pod vodnou hladinou tak je na to dobry...to je prosim vidiet dno tej vodnej nadrze.
Přílohy
vodna_hladina_CPL_filter.jpg
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
gardenroute

#852 Příspěvek od gardenroute »

romko1 píše:...Ano, plne s tebou suhlasim, ze 100% vyladit CPL filter na P3 je nemozne... preto je dobra volba ten ND filter. Avsak ak chcem fotit rybicky pod vodnou hladinou tak je na to dobry...to je prosim vidiet dno tej vodnej nadrze.
Jasně pro nějaké technické či jiné specializované využití, ale zrovna u té vody je obecně spíše lépe přiznat, že to je vodní hladina, až na ty zmíněné výjimky to působé divně, když není poznat, že to je vodní hladina...
BioToXx

#853 Příspěvek od BioToXx »

Můžu poprosit o název aplikace do telefonu s aktuálníma mapama s nofly zones ? :) Nějak se toho nemůžu dopátrat a od DJI to nic moc neukazuje. :D
Nebo je možný že v ČR máme tak málo no fly zón ?

Ještě blbá otázka ?

Tyto pojistky mají být v závěsu 4 nebo dvě ? :D
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=80973

z výroby tam mám dvě naproti sobě a sem z toho zmatený. :D
Humming Bird BRQ10

DJI Phantom 3 Advanced
Allesak

#854 Příspěvek od Allesak »

To co je z výroby je správně, čtyři by byly zbytečný.
LeonP

#855 Příspěvek od LeonP »

BioToXx píše:Tyto pojistky mají být v závěsu 4 nebo dvě ? :D
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=80973

z výroby tam mám dvě naproti sobě a sem z toho zmatený.

Návod str.33 poslední věta.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“