gardenroute píše:Pojistku použij při transportu, kdy se může gimbal nekontrolovaně volně kývat, lze použít cokoliv, co gimbal aretuje, já u svého Ptaaka v Duratool kufru úspěšně používal i kus molitanu, nacpaného do prostoru gimbalu. Tak byla i jistota, že mě nezůstal na gimbalu před letem. Pokud si ho nechá někdo udělat např. 3D tiskem, doporučuji nějakou signální barvu, která vždy upozorní na jeho nežádoucí přítomnost.
O filtrech se tu psalo mnohokráte, z principu bych doporučil jednoduchý ND filtr (zamezí vzniku jello efektu prodloužením expoziční doby závěrky kamery), u CPL filtru (Circular Polarizers) už z jeho principu mohou nastat problémy (na rozdíl například při použití na DSLR) zejména u videa, nastavení správné polarizační roviny u CPL na někde daleko letícím letadle může být docela složité...Takže se spíše potom chová jako "obyčejný" ND filtr, ale může zkreslit barvy, zejména podání modré. Pokud nemáš s použitím CPL filtru žádné předchozí zkušenosti z "velkého" foťáku, jeho použití příliš nedoporučuji.
Tak jsem včera byl za pánem pro tento kufr :
Hard Case Pelican U.S.A. iM2600 Storm waterproof foto : http://www.phantompilots.com/attachments/im2600-1-jpg.21833/
A musím říct že super.Vyšel mě na 2k což je si myslím rozumný. Každopádně Phantom se v něm ani nehne a na gimbal davám to co tam bylo přímo od výrobce (dokonce už jsem natrénoval jak to nandat)
Teď už jen popruhy na vysílačku, sluneční clonu na kameru, krytku na objektiv, černý vrtule a potom origo baterky...
Ale moje otázka, stále sem tu četl že P3 umí kroužit kolem bodu zájmu nebo dokonce lítat po waipointech ale vůbec nevím kde toho dosáhnout ? Pokud to chápu dopře tak s DJI GO toho nedosáhnu ? Budu muset stáhnout Litchi ?
Díky