Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
pilotek píše:so smeroukou to nema nic spolocne.a to hadzanie _neviem mozno bol v tom problem co dost pochybujem.doma som ho postavil na flasky ako mi to povedal nakadah a na plny plyn spadlo na cumak.
No o směrovce jsem ti nic nepsal...víš vůbec jakej je rozdíl mezi směrovkou a výškovkou??
Jo, tak nejak to je Ale vazne.. urcite neni problem v trimu vyskovky? A pozor na minimalni rychlost, muzes stoupat s puvodni vrtuli jen pod velmi malym uhlem. Pokud stoupani pretahnes, tak se ti WH propadne. Jinak predpokladam, ze ti na letadle sedi vsechno tak jak ma (podivej se na fotku normalni WH, jestli na tom tvym neudelali nekde soudruzi z Ciny chybu (nevim o co by konkretne mohlo jit))
pilotek>děláš si srandu že při vyvažování na flaškách si zapnul motor na plno a ješte si se divil že ti to padá ne? to je snad jasný že motor letadlo tlačí dopředu a na flaškách se neudrží. jinak zkus se rozběhnout a hodit to co nejvíc a ješte před tím si skontroluj výškovku
Zdravim Vás pánove.. Prave dnes jsem se i ja stal majitelem WH... Uz par dnu to tady vsechno ctu a nasavam vedomosti... Modlim se, aby zitra bylo hezceji, nez je dneska a pokusim se jit podivat, co a jak.. snad se vyplati mesicni trenink s AFDP
Chtel jsem se jeste zeptat, zda tu jsou i nejaci prazaci a kam chodi letat...
nazdarek....taky sem se diky tomuhle foru nakonec rozhodnul pro wiliika - smutny je, ze sem dneska po ctyrech dnech dolital - fouknul mi trosku vitr a wilda pristal na strome (asi 15m nad zemi) Po trech hodinach kamenovani sem to vzdal.
Walhalla: Pražáků je tu určitě spousta, já jsem skoropražák a chodím létat na pole téměř za barák, Úvaly
Mara83: To je mi líto, chce to nasbírat si nějaké větší kameny a vydat se tam znovu Kamenama WH nic vážnějšího neuděláš a po pár zásasích by měl být dole. Určitě to nevzdávej!
Walhalla píše:Zdravim Vás pánove.. Prave dnes jsem se i ja stal majitelem WH... Uz par dnu to tady vsechno ctu a nasavam vedomosti... Modlim se, aby zitra bylo hezceji, nez je dneska a pokusim se jit podivat, co a jak.. snad se vyplati mesicni trenink s AFDP diky
Myslím, že po měsíčním tréninku na AFPD ti to poletí samo Držím palce a přeju at' jsou pády co přijdou (a oni časem určitě nějaké budou) co nejměkčí!
Mara83 píše:nazdarek....taky sem se diky tomuhle foru nakonec rozhodnul pro wiliika - smutny je, ze sem dneska po ctyrech dnech dolital - fouknul mi trosku vitr a wilda pristal na strome (asi 15m nad zemi) Po trech hodinach kamenovani sem to vzdal.
a ja bych mozna nez kameny zkusil PET lahev naplnenou vodou.. treba i malou pulitrovku... nemela by mit tak ostre hrany a lze hazet opakovane...
Marcos píše:Walhalla: Pražáků je tu určitě spousta, já jsem skoropražák a chodím létat na pole téměř za barák, Úvaly !
Tak bohuzel vcera funel vitr az to nebylo hezky.. zkousel jsem aspon jak je vyvazenej. Radsi jen bez motoru. Pak na chvili prestal, tak jsem zkousel i s trochou plynu. teda.. elektriny ... Ale kousek nad zemi tusim, ze porad foukalo hodne, takze to udelalo obloucek a jen tak tak to dosedlo bez velke rany.. Pak jsem to radsi vzdal.. ale porad si pohravam s myslenkou, ze nez radsi sam bych uvital nekoho, kdo to trochu zalita...
Marcos píše:Walhalla: Pražáků je tu určitě spousta, já jsem skoropražák a chodím létat na pole téměř za barák, Úvaly !
Tak bohuzel vcera funel vitr az to nebylo hezky.. zkousel jsem aspon jak je vyvazenej. Radsi jen bez motoru. Pak na chvili prestal, tak jsem zkousel i s trochou plynu. teda.. elektriny ... Ale kousek nad zemi tusim, ze porad foukalo hodne, takze to udelalo obloucek a jen tak tak to dosedlo bez velke rany.. Pak jsem to radsi vzdal.. ale porad si pohravam s myslenkou, ze nez radsi sam bych uvital nekoho, kdo to trochu zalita...
Kdybys byl od ostravy neni problem...ale takhle bohuzel.
S Wildou litat ve vetru neni zadny problem, dokonce umi i delat postolku a jde mu to dobre. Nak
JJ, litat s WH za vetru muze byt i velka zabava, ale urcite to pro uplneho zacatecnika neni. Jak kdyz jsem dostal WH, tak zrovna foukal dost silny vitr. Bohuzel mi to ale nedalo a proste jsem ho musel zalitnout, taky to tak dopadlo, hned jsem utrhnul cumak:) Asi dobre, ze jsi to vzdal.
Ja bych Ti s tim zaletem klidne pomohl, uz mam na WH pomerne dost hodin a trosku vim co a jak, ale zapadam porad spise do kategorie zacatecnik.