reprap 3D tiskárny v modelařině - II

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
kroxigor

Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II

#826 Příspěvek od kroxigor »

Celeron píše:A dáváš na Z 16 nebo 32 kroků?
Jirka

Dávám na Z drivery A4988 takže 16 kroků stejně tak na E.
Nemám doma vybavení a ani na to nemám ruce abych upravil DRV8825 na Fast Decay
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kroxigor

#827 Příspěvek od kroxigor »

Torm píše:Nevypadá to nejhůř. Ten rám je z profilu 3030? Asi bych pořešil trochu jinak tepelnou izolaci stolku, podle mne je lepší mít ji nalepenou přímo zespodu na hotbedu, než na nosiči. Na té své mám nalepené samolepící filcové podložky z OBI (kus za bratru osm pětek), vešly se mi na sebe tři. Rorměr pasuje krásně, do té spodní mám vyříznutý slot pro termistor a jeho kabely, do spodní a do prostřední jsem ještě průbojníkem vysekal díry pro vzdušné komůrky. Čínské děti celkem ojebaly tloušťku mědi na hotbedu, takže bez izolace byl problém ohřát stolek nad 100°, s izolací je to s prstem v nose za čtvrt hodiny :)

Bez izolace mi HB MK2 najede na 100° za 6min. Jinak než ojebané spoje na HB je to spíš nekvalitníma svorkovnicema na RAMPS chce je to vyměnit a posílit cestičky zespoda.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#828 Příspěvek od Celeron »

kroxigor píše:Dávám na Z drivery A4988 takže 16 kroků stejně tak na E.
Nemám doma vybavení a ani na to nemám ruce abych upravil DRV8825 na Fast Decay

Já taky Z a E. A jak jsou na tom rámusově DRV8825/16 proti A4988/16? Funkčně předpokládám stejný, nebo se tam taky objevuje Decay? Já to nikdy nezkoušel ale kupovat 2 druhy driverů se mi nechce.
Jirka
Torm

#829 Příspěvek od Torm »

kroxigor píše:Bez izolace mi HB MK2 najede na 100° za 6min. Jinak než ojebané spoje na HB je to spíš nekvalitníma svorkovnicema na RAMPS chce je to vyměnit a posílit cestičky zespoda.

Tohle je opravdu problém hotbedu, má moc vysoký odpor. RAMPSy nemám, používám GT2560 od Geetechu, ta je udělaná celkem poctivě.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
kroxigor

#830 Příspěvek od kroxigor »

Celeron píše:Já taky Z a E. A jak jsou na tom rámusově DRV8825/16 proti A4988/16? Funkčně předpokládám stejný, nebo se tam taky objevuje Decay? Já to nikdy nezkoušel ale kupovat 2 druhy driverů se mi nechce.
Jirka

Nezkoušel jsem
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#831 Příspěvek od Celeron »

Zkusil jsem vytisknout jeden segment křídla na tuhlepotvoru.
Tryska 0,4 mm, PLA Mladeč, Slic3R. Při klasickým nastavení Slicru se tisknul jen jeden perimetr, ale bohužel jak se nejdříve tiskly vzpěry v profilu křídla, tak "potah" byl na několika místech na cca 0,5-1 mm přerušený. Celý křídlo bylo z jedný nudle, docela lehký ale nepoužitelný.
Pokud jsem nastavil aby se jako první tisknul venkovní perimetr, tak je povrch křídla perfektní. Ale k tomu venkovnímu perimetru se při tisku výztuh přidává další. Ve výsledku je pak křídlo celý ze dvou nudlí vedle sebe. Sice je to jak beton, ale segment rozpětí 150 mm, dýlka profilu 110, výška 13 mm váží 38gramů. A to mě přijde docela dost. Při rozpětí 1,1 m skoro půl kila to by byla raketa.
DSC01821.JPG

Jak ten Slic3r poladit, aby netiskl dvě nudle vedle sebe?
Díky
Jirka
kroxigor

#832 Příspěvek od kroxigor »

Ať dělám co dělám tak to jinak nevyslicuju. A ta tvoje váha dokonce pěkně souhlasí s výpočtem v Simplify3D
Přílohy
Snímek obrazovky 2016-06-09 v 20.35.02.png
Snímek obrazovky 2016-06-09 v 20.29.28.png
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#833 Příspěvek od stepacz »

zkus zaškrtnout detect thin wall, nedíval jsem se jak je to vymodelovaný, ale mohlo by to fungovat..., pokud ti vynechává tryska, chce to buďto lepší hotend nebo zkusit vyčistit, zpomalit tisk, přidat matroš po retrakci, někomu zabere trocha oleje, ale to už je náprava něčeho co v základu nefunguje dobře... při tisku jedním perimetrem se to pozná...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#834 Příspěvek od Celeron »

stepacz píše:zkus zaškrtnout detect thin wall, nedíval jsem se jak je to vymodelovaný, ale mohlo by to fungovat..., pokud ti vynechává tryska, chce to buďto lepší hotend nebo zkusit vyčistit, zpomalit tisk, přidat matroš po retrakci, někomu zabere trocha oleje, ale to už je náprava něčeho co v základu nefunguje dobře... při tisku jedním perimetrem se to pozná...

Pokud to zatrhnu, chová se to stejně jako když není zatrženo External perimeters first. Prostě to zase smolí "potah" z kousků protože prioritně tiskne výztuhy.
Jirka

edit: tak jsem na to šel jinak. Na 0.4 mm automat si to veme 14581 mm filamentu. Když jsem hýbal s default šířkou, tak na 0,42mm si to vzalo 11548 mm filamentu.
Když dám trysku 0,3 mm a nastavím default šířku 0,32 mm tak si to veme 9796 mm filamentu. Pokud nastavím default 0,31 mm, tak si to veme dokonce jen 6752 mm ale nevyplňuje náběžku, odtokovku a kouty výztuh a nosníků. To by asi nedrželo pohromadě ale ta 0,32 vypadá nadějně.
Stále to tiskne 2 nudle vedle sebe.
Zkusím to vytisknout s 0,3 mm tryskou a 0,32 šířkou.
Ovšem je tam další jobovka, v tomhle měřítku to potřebuje čtvercovej dutej uhlí nosník 5x5 mm. Na netu jsem našel 4x4, 6x6 a pak 8x8 mm. Kde vzít?
igorb

#835 Příspěvek od igorb »

Hilfe ... v umyvacke riadu boli kolecka nasunute na take "one" co robilo ich hriadelku, postupom casu ale ta hmota zvetrala a usudil som ze by nemal byt problem to vytlacit, takze to bola moja prva skuska tlacenia ... ked pominiem zhruba den laborovania, vsetko som pekne vytlacil, vsetko pekne fugovalo, umyvacka opravena ... ALE ... po tyzdni prania v umyvacke sa "one" obratilo na drobne kusky .. hmota nezvetrala, len sa proste jej konzistencia zmenila skoro na blato

..takze otazka, ma niekto kusenosti ake hmoty by mohli vydrzat najviac? schvalne nepisem cim som to tlacil, vlastne ani neviem presne co to bolo, lebo som to dostal ako "test" hmotu s tlaciarnou (viem typ ale nie vyrobcu ani zdroj)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#836 Příspěvek od TomasC »

Osobně bych dával největší šanci PET.
igorb

#837 Příspěvek od igorb »

no hadat by som si dovolil aj ja, ale aj by som si dovolil hadat ze to co som vyrobil by sa za tyzden rozpadnut na prach nemalo ... a stalo sa :- )))

... ze to budem vyrabat dookola som predpokladal, ale nie ze po tyzdni :- ))))))

pritom sa to nerozsypalo nejakou delaminaciou alebo tak nieco spojene s tlacou, proste sa rozsypala hmota sama ...

asi budem musiet kupit vsetky typy hmoty a proste dam do umyvacky kus z kazdeho materialu a uvidime ktory tam zostane najdlhsie :-P
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#838 Příspěvek od jyrry »

igorb píše:... v umyvacke riadu ...

To je BOMBA nápad, jako první začít tisknout něco pro domácnost :idea:
S tím půjdu za manželkou, že tu 3D tiskárnu prostě doma POTŘEBUJEME :!:
jyrry.webnode.cz
Lark

#839 Příspěvek od Lark »

To je v manželství přece základní argument. :lol:
igorb

#840 Příspěvek od igorb »

njn keby to vyslo, tak uz sa skoro zaplatila :- )))))))))))))
Zamčeno

Zpět na „CNC dílna“