FrSky Taranis - čtvrté pokračování
-
pokryschin
Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování
skúsil som riešiť tie stopky
logický spínač: L1
funkce : a väčšie ako x
hodnota 1 : páka plynu
hodnota 2 : -100
AND spínač: spínač v polohe odblokovaného plynu
stopky1 : označiť L1 nadstaviť požadovaný čas a odpočet
speciální funkce : priradiť spínač----zmena stopky1 a zase nadstaviť požadovaný čas a zaškrtnúť štvorec na konci riadku
specialna funkcia ti vráti čas na začiatok odpočtu
neviem to tu ináč vložiť,a dúfam,že sa to dá pochopiť.robil som to na čistom modely tak si to budeš musieť prisposobiť
speciální funkce : priradiť spínač----zmena stopky1 a zase nadstaviť požadovaný čas a zaškrtnúť štvorec na konci riadku
neviem to tu ináč vložiť,a dúfam,že sa to dá pochopiť.robil som to na čistom modely tak si to budeš musieť prisposobiť
- Standa Stuchlý
pokryschin píše:skúsil som riešiť tie stopky
pokryschine, posílám velké díky za návod. Funguje to přesně tak, jak jsem chtěl.
Protože mám blokování motoru na 3 polohovém přepínači, blokuje mi motor pouze jedna poloha. Druhá poloha odblokuje a hlásí mi odebíraný proud a třetí jen odblokuje motor.
Musel jsem proto dopsat dva řádky, což byla již brnkačka a stopky 1 jsem označil jako L3 .
Vypadá to nakonec tak, že L1 a L2 jsou stejné, jen se liší poloha AND spínače
L3 je pak - OR L1 L2
Popisuji to sem ne proto, že bych z toho byl najednou chytrý, ale povedlo se a kdyby to někdo jako jsem já potřeboval, tak aby si nemusel zbytečně lámat hlavu
-
pokryschin
nemáš za čo,rád som pomohol.dalo by sa to aj tak,že AND spínač by si dal v polohe zablokovaný motor ale s výkričnikom.ušetril by si tie dva riadky,lebo v ostatných dvoch polohách-odblokovaní motor-by podmienka platila.nevedel som ako to máš riešené.
prepáč len teraz nsom zbadal sukromnú správu zo soboty.odpovedal by som skorej,som tu nováčikom
prepáč len teraz nsom zbadal sukromnú správu zo soboty.odpovedal by som skorej,som tu nováčikom
Standa Stuchlý píše:tak to nastavené mám a čas se mi při zablokovaném kniplu stejně odečítá, když jako přidám plyn.
Tohle prostě funguje, i když ovládáš motor vypínačem, nebo kombinací vypínače a potenciometru nebo pákou plynu nebo čímkoliv
podrobný návod pro mnou používaný kanál plynu CH03
krok 1:
Stopa plynu = CH03
krok 2:
Stopky 1 = Pln%
krok 3:
SF1 / nějaký přepínač třeba SA nahoru / Zámek CH03 / -100 / fajfka na Zap
A je to, pokud je SA nahoru, pak je CH03 roven -100 a stopky stojí. Pákou můžeš kvedlat jak je libo. Až přepneš SA jinam, tak se rozeběhnou stopky rychlostí s ohledem na aktuální hodnotu CH03.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
- Standa Stuchlý
pro pokryschin. Tak jsem to upravil podle Tvého posledního doporučení a je to opravdu jednodušší. Logické funkce jsem doposud vlastně ani nepoužíval, nějak nebyla potřeba. Až teď.
- Standa Stuchlý
pro mab. Měl jsem to tak a ........ stopky jely dál, i když byl CH1 blokovaný. Nevím proč, prošel jsem všechny položky a na nic jsem nepřišel, ale tak to u mne prostě bylo. Ale už to mám vyřešeno. A třeba časem na něco přijdu, co bylo špatně. Taranis dává tolik možných kombinací programování, že jde cokoli navolit, ale i zablokovat.
Nedávno jsem programoval větroně do DX6. Ne, že by to nešlo, ale nechtěl bych to místo Taranise.
Nedávno jsem programoval větroně do DX6. Ne, že by to nešlo, ale nechtěl bych to místo Taranise.
-
pokryschin
mab-vďaka za postup,funguje-len si treba poriadne skontrolovať čislo kanálu plynu a to zadávať tak ako popisuješ.vďaka
- Standa Stuchlý
tak pánové mab a pokryschin, máte pravdu oba. Našel jsem chybku
a raději nebudu psát jakou. Takovou ostudu si dělat nebudu
. Ale oběma díky za probuzení a snahu.
zz píše:
Ahoj, mám tohle:
http://www.rckozmodrom.com/ostatni/tar36.jpg
Ale nepodařilo se mi rozchodit víc jak 8 kanálů. 1-8 mi chodilo v základním nastavení 9-16 nic... Asi nevhodný usb převodník... čím se to chystáš programovat?
Včera jsem dostal toto: http://www.banggood.com/S_BUS-Turn-PWMs ... 84155.html a funguje to dobře, z jednoho telemetrického přijímače, propojeného s tímto převodníkem, fungují klasická serva na kanálech 1-8 nebo 9-16. Nastavení úplně jednoduché - výstupní osmička kanálů se přepíná pouze podržením tlačítka při připojení S-Busové sběrnice.
Ahoj,prosím potřeboval bych poradit s nastavením funkce na Taranisu X9D. Chtěl bych si nastavit na přistání letadla mírně nataženou výškovku třeba na dvoupolohový přepínač SF. Na spínači SD ve vstupech mám nastaveny tři úrovně výchylek výškovky,ale nedaří se mi namixovat do toho natažení výškovky.Trochu tuším,že by se to mělo dělat asi v mixech. Za případnou radu díky.
K vyskovce v mixech se prida, pridat za radek s operaci secist. Pak na tom radku nastavit drobnou vychylku a diky operaci secist se to secte.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Děkuji za odpověd',jdu se s tím poprat,snad to zvládnu.
Tak jsem přičetl hodnotu jak jste říkal,přiřadil přepínač,hodnotu mi to po přepnutí přičtě,ale já bych potřeboval,když přepnu přepínač,aby mi to bez pohybu páky výškovky přičetlo k nulové poloze třeba 15% a od této hodnoty fungovala páka normálně dál.Třeba jsem nastavení špatně pochopil.
Pak je potreba poladit kolik dana pozice prida offsetem nebo krivkou. To ze je pouzita operace secist zarucuje ze bude pouzit i zdroj z vyskovky.
Jan Janekx Urbanek