FrSky Taranis - čtvrté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
pokryschin

Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování

#256 Příspěvek od pokryschin »

skúsil som riešiť tie stopky
logický spínač: L1
funkce : a väčšie ako x
hodnota 1 : páka plynu
hodnota 2 : -100
AND spínač: spínač v polohe odblokovaného plynu

stopky1 : označiť L1 nadstaviť požadovaný čas a odpočet

speciální funkce : priradiť spínač----zmena stopky1 a zase nadstaviť požadovaný čas a zaškrtnúť štvorec na konci riadku
specialna funkcia ti vráti čas na začiatok odpočtu

neviem to tu ináč vložiť,a dúfam,že sa to dá pochopiť.robil som to na čistom modely tak si to budeš musieť prisposobiť
Standa Stuchlý

#257 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pokryschin píše:skúsil som riešiť tie stopky
logický spínač: L1
funkce : a väčšie ako x
hodnota 1 : páka plynu
hodnota 2 : -100
AND spínač: spínač v polohe odblokovaného plynu

stopky1 : označiť L1 nadstaviť požadovaný čas a odpočet

speciální funkce : priradiť spínač----zmena stopky1 a zase nadstaviť požadovaný čas a zaškrtnúť štvorec na konci riadku
specialna funkcia ti vráti čas na začiatok odpočtu

neviem to tu ináč vložiť,a dúfam,že sa to dá pochopiť.robil som to na čistom modely tak si to budeš musieť prisposobiť

pokryschine, posílám velké díky za návod. Funguje to přesně tak, jak jsem chtěl.

Protože mám blokování motoru na 3 polohovém přepínači, blokuje mi motor pouze jedna poloha. Druhá poloha odblokuje a hlásí mi odebíraný proud a třetí jen odblokuje motor.
Musel jsem proto dopsat dva řádky, což byla již brnkačka a stopky 1 jsem označil jako L3 .

Vypadá to nakonec tak, že L1 a L2 jsou stejné, jen se liší poloha AND spínače
L3 je pak - OR L1 L2

Popisuji to sem ne proto, že bych z toho byl najednou chytrý, ale povedlo se a kdyby to někdo jako jsem já potřeboval, tak aby si nemusel zbytečně lámat hlavu :oops: .
pokryschin

#258 Příspěvek od pokryschin »

nemáš za čo,rád som pomohol.dalo by sa to aj tak,že AND spínač by si dal v polohe zablokovaný motor ale s výkričnikom.ušetril by si tie dva riadky,lebo v ostatných dvoch polohách-odblokovaní motor-by podmienka platila.nevedel som ako to máš riešené.
prepáč len teraz nsom zbadal sukromnú správu zo soboty.odpovedal by som skorej,som tu nováčikom
mab
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od mab »

Standa Stuchlý píše:tak to nastavené mám a čas se mi při zablokovaném kniplu stejně odečítá, když jako přidám plyn.

Tohle prostě funguje, i když ovládáš motor vypínačem, nebo kombinací vypínače a potenciometru nebo pákou plynu nebo čímkoliv :-)

podrobný návod pro mnou používaný kanál plynu CH03

krok 1:
Stopa plynu = CH03

krok 2:
Stopky 1 = Pln%

krok 3:
SF1 / nějaký přepínač třeba SA nahoru / Zámek CH03 / -100 / fajfka na Zap

A je to, pokud je SA nahoru, pak je CH03 roven -100 a stopky stojí. Pákou můžeš kvedlat jak je libo. Až přepneš SA jinam, tak se rozeběhnou stopky rychlostí s ohledem na aktuální hodnotu CH03.
Přílohy
stopky2.jpg
stopky1.jpg
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Standa Stuchlý

#260 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pro pokryschin. Tak jsem to upravil podle Tvého posledního doporučení a je to opravdu jednodušší. Logické funkce jsem doposud vlastně ani nepoužíval, nějak nebyla potřeba. Až teď.
Standa Stuchlý

#261 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pro mab. Měl jsem to tak a ........ stopky jely dál, i když byl CH1 blokovaný. Nevím proč, prošel jsem všechny položky a na nic jsem nepřišel, ale tak to u mne prostě bylo. Ale už to mám vyřešeno. A třeba časem na něco přijdu, co bylo špatně. Taranis dává tolik možných kombinací programování, že jde cokoli navolit, ale i zablokovat.

Nedávno jsem programoval větroně do DX6. Ne, že by to nešlo, ale nechtěl bych to místo Taranise.
pokryschin

#262 Příspěvek od pokryschin »

mab-vďaka za postup,funguje-len si treba poriadne skontrolovať čislo kanálu plynu a to zadávať tak ako popisuješ.vďaka
Standa Stuchlý

#263 Příspěvek od Standa Stuchlý »

tak pánové mab a pokryschin, máte pravdu oba. Našel jsem chybku :oops: a raději nebudu psát jakou. Takovou ostudu si dělat nebudu :mrgreen: . Ale oběma díky za probuzení a snahu.
jio

#264 Příspěvek od jio »

Nemáš se za co stydět. Viz citát v obrázku.
Přílohy
citáty-Udělat-chybu-je-projevem-lidskosti-605x605.jpg
Bořík

#265 Příspěvek od Bořík »

zz píše:
Ahoj, mám tohle:
http://www.rckozmodrom.com/ostatni/tar36.jpg

Ale nepodařilo se mi rozchodit víc jak 8 kanálů. 1-8 mi chodilo v základním nastavení 9-16 nic... Asi nevhodný usb převodník... čím se to chystáš programovat?

Včera jsem dostal toto: http://www.banggood.com/S_BUS-Turn-PWMs ... 84155.html a funguje to dobře, z jednoho telemetrického přijímače, propojeného s tímto převodníkem, fungují klasická serva na kanálech 1-8 nebo 9-16. Nastavení úplně jednoduché - výstupní osmička kanálů se přepíná pouze podržením tlačítka při připojení S-Busové sběrnice.
pavelt74

#266 Příspěvek od pavelt74 »

Ahoj,prosím potřeboval bych poradit s nastavením funkce na Taranisu X9D. Chtěl bych si nastavit na přistání letadla mírně nataženou výškovku třeba na dvoupolohový přepínač SF. Na spínači SD ve vstupech mám nastaveny tři úrovně výchylek výškovky,ale nedaří se mi namixovat do toho natažení výškovky.Trochu tuším,že by se to mělo dělat asi v mixech. Za případnou radu díky.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od RCStudio »

K vyskovce v mixech se prida, pridat za radek s operaci secist. Pak na tom radku nastavit drobnou vychylku a diky operaci secist se to secte.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
pavelt74

#268 Příspěvek od pavelt74 »

Děkuji za odpověd',jdu se s tím poprat,snad to zvládnu.
pavelt74

#269 Příspěvek od pavelt74 »

Tak jsem přičetl hodnotu jak jste říkal,přiřadil přepínač,hodnotu mi to po přepnutí přičtě,ale já bych potřeboval,když přepnu přepínač,aby mi to bez pohybu páky výškovky přičetlo k nulové poloze třeba 15% a od této hodnoty fungovala páka normálně dál.Třeba jsem nastavení špatně pochopil.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od RCStudio »

Pak je potreba poladit kolik dana pozice prida offsetem nebo krivkou. To ze je pouzita operace secist zarucuje ze bude pouzit i zdroj z vyskovky.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“