Dovolím si připomenout situaci z vymazaného vlákna.
Zakoupil jsem aku, očekával jsem deklarovaných 5Ah +- 10% mě opravdu nedělá problém.
Po prvním nabití, vybalancování a otestování vybíjením bylo naměřeno 3500mAh (25st.C), což mě trochu zamrzelo. Ale vím, že kapacita se ještě malinko zvedne prvním provozem.
Začal jsem tedy aku cyklovat 4,2 až na 3,5V, kapacita opravdu vzrostla téměř k 3900mAh, když jsem se rozhodl, že takovou aku rozhodně nechci, šel jsem s posledním vybitím až na 3,2V co to tedy dá. Aku se ihned odvděčila změnou tvaru a nedostal jsem ani 4200mAh, což je odchylka
min -20%. Tuto aku jsem však nereklamoval.
Místo toho jsem blbec zakoupil stejnou aku a už nic netestoval. Po dvou vybitích první na 11,5 V, druhé na 10,48 V jsem aku připojil k nabíječce a ta hlásila connection break.
Napsal jsem tady na fórum jestli se to stává běžně a jak třeba postupujete vy, 5 lidí tady na fóru mi tvrdí, že můj akumulátor má nekonečný odpor z důvodu, že jsem článek dostal na 3,5V/čl. Až na dva lidi, děkuji za jejich existenci tady, jsem byl zesměšněn
To, že pravděpodobně prostě upadl silový v čajně špatně připájený norohs spoj na tišťáku, nikomu nedošlo.
Tolik připomenutí.