Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: Minicorado

#1126 Příspěvek od graup15 »

H1N1 píše:Jo pocasi nam vyslo suprove:-) jenom vcera kolem 18 se dalo na sjezdovce, foukalo po svahu takze jen pro ten pocit ze tu muzem litat:-)

Příští rok už tam vyrazím s váma..a Pepina chci s sebou.
Pepine auto mám velké až dost,budeš tam jak v bavlnce...a můžeme naložit i ty tvá větší éra.

Pro připomenutí....na kopci naprosté bezvětří..a takhle mu to lítá.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j6wRHzXCAfs[/youtube]
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1127 Příspěvek od H1N1 »

Souhlasim:-) zatim je nas dost, neco odpadne v prubehu roku a zustane to nejlepsi, ja uz to doma oznamil...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
LV
Kontaktovat uživatele:

#1128 Příspěvek od LV »

graup15 píše:re LV
. Tyhle frajerské kecy (o berličkách) opravdu nesnáším. Radši ,když to zvadne si na motor vyletím zpět,než čumět jak jelito na mizející model v lesích pod svahem.

Koukám,že jsi už z té maketovosti dokonale zblbnul. Je to pořád jen koníček!!! Základ je,že musí pobavit..né stresovat!!!

PS..chceš adrenalin? Tak si kup kopterku a prosmaž to s ní přez runway letiska v Blavě :-) :-) Bude z tebe adrenalin cákat po litrech :-) :-) :-) ........až tě budou honit policajti :-) :-)

Blbneš hlavne ty. Môžeš mi cez víkend o tom porozprávať v Rakovníku :mrgreen:
PS: Na koptéru mám zatial ešte stále aké také duševné zdravie. :lol:
PS2: Nelietam iba makety...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#1129 Příspěvek od LV »

graup15 píše:
Pro připomenutí....na kopci naprosté bezvětří..a takhle mu to lítá.

Pozri na stužku na začiatku videa :lol: :lol: :lol:
www.elektromodely.sk
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1130 Příspěvek od H1N1 »

Laco laco....

Sent from my iPad and I will remove the signature
pepin

#1131 Příspěvek od pepin »

LV píše:Pozri na stužku na začiatku videa :lol: :lol: :lol:

To je Laco opravdu pouze termika--termický vítr, svahovat na klasický vítr se tam nejspíš ani nedá, startovačka je taková vyvýšená špička nad udolí, byl jsem tam jen dvakrát ale ani jednou tam nikdy nefoukalo a poučen jsem byl, že bud bude termika, nebo se nelétá a pokud termika, tak nikdy dřív, než po 11h.

to je trošku komplikace pro neubytované v některém z penzionu hned pod svahem-- neubytovaní návštěvníci mají vjezd na parkoviště pod lanovku povolený ráno do tuším 9h a odjet zpět dolu mohou až po tuším 16 hodině,pouze ubytovaní mají vyjímku--povolení k prujezdu i během dne.

když jsem tam byl poprvé, bylo docela hnusné počasí a létali jsme v podstatě pouze jeden den, ale zážitek to byl i tak mocný.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XUpwuz_BqgY[/youtube]
LV
Kontaktovat uživatele:

#1132 Příspěvek od LV »

pepin píše:To je Laco opravdu pouze termika--termický vítr, svahovat na klasický vítr se tam nejspíš ani nedá...

Ešte že máme u nás tie brdky a nemusíme jazdiť do Álp :mrgreen:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Mr1BXIDLKzU[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l9uBTvjPGMU[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aeiDpjx2Z4Y[/youtube]
www.elektromodely.sk
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1133 Příspěvek od H1N1 »

Pepine jedes tedy pristi rok s nama? Termin prvni tyden cervence jak jsou ty svatky:-) 1.7. - 6.7. Mozna i dele.
graup15

#1134 Příspěvek od graup15 »

re..Pina

Martine až bude výhled počasí jako dneska...viz foto. Dáme si tréning a poladím ti tvoje Corádíčko.

Dneska šlo létat donekonečna :-) jenže v 42 minutě se ozvalo od pergoly..kurňa nech už toho a pojď baštit,oběd je na stole...tak jsem nemohl dráždit hada bosou nohou a radši jsem se na to vyprdnul :-)
Přílohy
14.8.2016_Corado_chalupa_dobra_termika.gif
WP_20160814_14_10_14_Pro.jpg
graup15

#1135 Příspěvek od graup15 »

A taky tě naučím tohle..tzn rovnou do stoupáku. Prostě počkáme až bude poblíž a hurá do něj :-)
Přílohy
14.8.2016_rovnou do stoupaku.gif
pepin

#1136 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:A taky tě naučím tohle..tzn rovnou do stoupáku. Prostě počkáme až bude poblíž a hurá do něj :-)

Dalibore, jak to poznáš? respektive, máš opravdu morál s elektroletem čekat třeba pul hodiny, než se stane to, co bych byl rád, abys i mě popsal, jak to ero opravdu hodit na jistotu do stoupáku?, já čekám s maketou často dost dlouho, ale i tak to nikdy není na stoprocentní jistotu, že to vrhnu hned do stoupáku a stejně se nebudu muset 5-10 minut poplácávat nakonec pomocí elektromotoru, než se bublina opravdu utrhne.

PS: odpověd raději do vlákna--větroně, jen takové kecání, páč fakt si myslím, že to bude jen kecání--v pátek večer neskutečné ochlazení na léto, v sobotu přez den teplo a sluníčko, to samé ze soboty na neděli--todle se probíralo ve vláknu--termika-fígle , to není nic o nějakém guru a večer poskakování okolo ohně s nějakým zaříkáváním démonu termiky, to je o pár pořelousakaných stránkách v publikjacích, jak funguje termika a kdy ji čekat--kdy ji opravdu nezbyde jinak, než že se musí dostavit i kdyby nechtěla--kdyby to bylo jinak, dravci by zhynuli hladem, bo by se k smrti umávali křídlama---proto jim i příroda zařídila, že nemusejí žrát každý den--ale na rozdíl od nás pracujících mají možnost čekat každý den na ty správné podmínky, kdy bude termika a nemusí furt plácat křídly, těžko to aplikuješ na někoho, kdo na to má vždy pouze sobotu, nebo neděli, bo od pondělí do pátku je v práci.

za sebe--kdo je posedlý termikou, termickým létáním, musí zvážit svoje možnosti , zda má možnost se řídit vhodnými podmínkami a je mu jedno, jestli budou v pondělí--uterý----nebo pouze v sobotu, neděli, to je pak opravdu problém, počasí se bohužel neřídí tím, kdy máme pracovní volno, podle toho to chce pak volit tedy termický model---s maketou s větším plošným zatížením být závislý pouze na počasí o víkendech je pak opravdu o ničem, na maketové termické létání je rozhodně vhodné mít možnost flexibilní pracovní doby.
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#1137 Příspěvek od PiNa »

graup15 píše:Martine až bude výhled počasí jako dneska...viz foto. Dáme si tréning a poladím ti tvoje Corádíčko.

Tady to bylo podobné, ale nebyl čas. Rodinka si žádá své ;-)
S laděním jsem už začal - dle doporučení Michala Vágnera. Jinak samozřejmě trénink dáme, rád přijedu do učení, o tom žádná :wink:
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
Majky007s

#1138 Příspěvek od Majky007s »

Pánové můžu se zeptat dělá se ještě minicorado? Stránky mi přijdou nějaké zapomenuté ani ceník nefunguje abych měl aspoň představu kolik koštuje kdyžtak prosím SZ
graup15

#1139 Příspěvek od graup15 »

re Majky007s

Dělá se pořád ..jen dodací doba je ...stejná jako u F3B mašin..tzn dlouhá. Proto doporučuji si rovnou objednat dvě :-) :-)
Ono je to vcelku unikátní stroj..a pokud z toho Michala jebne,tak aby byla nějaká zásobička modýlků :-) :-)

re Pepin

Vcelku jsi to vystihl..Ono to opravdu není o nějakém šamanství :-) . Ale o využití..(totálním) podmínek a modelu.
Musíš se na to dívat v kontextu kde létám. (De fakto ve vesnici,kde nejbližší domy jsou deset metrů ode mne, ale přitom za sebou mám pole,les) Takže ideální podmínky pro vznik termiky. Taky ve vesnici hnízdí stovky vlaštovek (což opravdu na letišti aeroklubu, nebo Rané moc není:-) A je naprosto perfektně vidět jak se jich i víc než padesát-sto honí v jednom reji. A takhle lítají když se utrhne stoupáček..a nese s sebou breberky. Corado je připravené na stěně chalupy a dát do něj baterku je otázka 30s a letět.
Takže de fakto máš pravdu...kutím si na chalupě a čekám na interval...přijde-letím. Nepřijde...seru na to.

Další efekt..a to je spíš psychologie..je. Pokud jsem na chalupě a nemám s sebou modýlek,tak na tuty nade mnou budou k nasrání točit dole vlaštovky, o patro víš káňata a nad nima skutečné větroně. Tak mám prostě modýlek pořád připravený k letu...aby mne to nemohlo nakrknout. :-) :-)

No a pro tyhle specifické podmínky je právě Corado ideální. Protože s ním musím přistát na mojí VPD u pergoly. A to sice jde i s větším modelem, ale né tak bezpečně. Navíc ta malá mrcha (Corado) opravdu dobře létá v termice. Asi právě proto,že se do těch malých bublin vznikajících nad střechama domů vejde.

Takže když to uzavřu..ano máš pravdu,já na termiku čekám...lítat sem a tam jak trdlo a doufat,že něco přijde mi zrovna nebaví.

PS...takhle začíná skoro každý záznam co z chalupy mám. Teď ještě hledám něco jako F5J/F3J, ale s rozpětím max 3 metry. Aby to bylo obratné a právě moje VPD mi stačila :-) :-) Nedávno jsem zalítnul Storka 6 a tam se o obratnosti opravdu moc hovořit nedá. Asi jako tanker..taky to trvá,než se otočí :-) :-)
Přílohy
rovnou do stoupaku 3.gif
rovnou do stoupaku 2.gif
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#1140 Příspěvek od PiNa »

Dalibore, máš to krásný. Já umím přímo do termiky taky - viz moje dnešní 13 minutový odskočení si s MC od natírání oken na chalupě. Spíš mám potom problém ji vytočit. Ale snažím se ;-)

Obrázek
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“