re Majky007s
Dělá se pořád ..jen dodací doba je ...stejná jako u F3B mašin..tzn dlouhá. Proto doporučuji si rovnou objednat dvě

Ono je to vcelku unikátní stroj..a pokud z toho Michala jebne,tak aby byla nějaká zásobička modýlků

re Pepin
Vcelku jsi to vystihl..Ono to opravdu není o nějakém šamanství

. Ale o využití..(totálním) podmínek a modelu.
Musíš se na to dívat v kontextu kde létám. (De fakto ve vesnici,kde nejbližší domy jsou deset metrů ode mne, ale přitom za sebou mám pole,les) Takže ideální podmínky pro vznik termiky. Taky ve vesnici hnízdí stovky vlaštovek (což opravdu na letišti aeroklubu, nebo Rané moc není:-) A je naprosto perfektně vidět jak se jich i víc než padesát-sto honí v jednom reji. A takhle lítají když se utrhne stoupáček..a nese s sebou breberky. Corado je připravené na stěně chalupy a dát do něj baterku je otázka 30s a letět.
Takže de fakto máš pravdu...kutím si na chalupě a čekám na interval...přijde-letím. Nepřijde...seru na to.
Další efekt..a to je spíš psychologie..je. Pokud jsem na chalupě a nemám s sebou modýlek,tak na tuty nade mnou budou k nasrání točit dole vlaštovky, o patro víš káňata a nad nima skutečné větroně. Tak mám prostě modýlek pořád připravený k letu...aby mne to nemohlo nakrknout.

No a pro tyhle specifické podmínky je právě Corado ideální. Protože s ním musím přistát na mojí VPD u pergoly. A to sice jde i s větším modelem, ale né tak bezpečně. Navíc ta malá mrcha (Corado) opravdu dobře létá v termice. Asi právě proto,že se do těch malých bublin vznikajících nad střechama domů vejde.
Takže když to uzavřu..ano máš pravdu,já na termiku čekám...lítat sem a tam jak trdlo a doufat,že něco přijde mi zrovna nebaví.
PS...takhle začíná skoro každý záznam co z chalupy mám. Teď ještě hledám něco jako F5J/F3J, ale s rozpětím max 3 metry. Aby to bylo obratné a právě moje VPD mi stačila

Nedávno jsem zalítnul Storka 6 a tam se o obratnosti opravdu moc hovořit nedá. Asi jako tanker..taky to trvá,než se otočí