Nákup v HobbyKingu

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: nákup v HobbyKingu

#241 Příspěvek od RCStudio »

Nechci se vracet k diskuzi o DPH ktere HK neplati, nicmene se me podarilo identifikovat to jak celnici tyto zasilky oznacuji a procesuji je stejne jako zasilky ze zahranici.
Na takove zasillce je napsano

Kód: Vybrat vše

Goods Do Not Meet The Requirement Of Article 9 and 10 Of The Contract For The Foundation Of The European Community

Toto jsou clanky o volnem pohyby zbozi v ramci hospodarskeho prostoru EU. Rikaji tedy, ze i kdyz je zbozi zaslano ze nejakeho "skladu" z EU
neni to povahou od subjektu v ramci EU a tak na nej neni mozne pouzit vyhody volneho pohybu.

Takto jsou oznacovany zasilky od Amazonu, HK, Banggoodu a dalsich ktere funguji na stajnem principu.

Kyuz kazdy pohleda tuto vetu, zjisti ze to je velmi bezne v mnoha zemich EU.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Drondys

#242 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Goods Do Not Meet The Requirement Of Article 9 and 10 Of The Contract For The Foundation Of The European Community

Takto označené zásilky se zde již v minulosti probíraly a jednalo o zásilky s cílovou adresou v ČR, na které bylo celníky v ČR stanoveno DPH třeba viz tento odkaz. Tady v ČR šlo ovšem v těchto případech o zásilky od jiných prodejců v EU a nikoli o zásilky z EU sklad Hobbykingu. Zatím zde na serveru nebyl uveden ani jeden případ kdy by takto byla označena zásilka z EU skladu Hobbykingu s cílovou adresou v ČR. Jelikož se zde vyskytuje celkem dost lidí, kteří z EU skladu nakupují tak lze předpokládat, že pokud by k tomu docházelo u zásilek z EU skladu Hobbykingu běžně i v ČR pak by se tu o tom už jistě psalo dříve a opakovaně, ale neděje se tak. Přitom cca před rokem se pražská celní správa dost zaměřovala na zásilky z Hobbykingu obecně což tehdy vedlo ke zvýšení počtu případů kdy bylo u zásilek z centrály Hobbykingu v Hongkongu vyžadováno doložení dokladů a troufám si říct, že pokud by měla celní správa sebemenší oprávněný důvod k tomu praktikovat stanovení DPH obecně u zásilek z EU skladu Hobbykingu tak by tak už dávno činila v hojné míře i v ČR, ale neděje se tak. Ostatně ať se ozvou ti komu byla zásilka z EU skladu Hobbykingu takto označena a následně zadržena z důvodu stanovení DPH.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od RCStudio »

Toto neni starost ceske celni spravy ale te ktera odesila a proste na to belgicane kašlou.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Drondys

#244 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Toto neni starost ceske celni spravy ale te ktera odesila a proste na to belgicane kašlou.

Zásilky z EU skladu do zemí EU ovšem neodesílá celní správa nýbrž provozovatel EU skladu a ten by se měl postarat o to, aby na zásilkách byly umístěny tyto nálepky. Pokud to na zásilkách není uvedeno tak to dopravce, který to převezme k přepravě v rámci EU nemá povinnost celně projednávat ani na straně podání ve zdrojové zemi EU ani v cílové zemi EU takže se to k celníkům vůbec nedostane. Otázkou pak je na základě čeho postupují Italští celníci , o kterých jsi zmiňoval, že údajně stanoví u zásilek z EU skladu Hobbykingu DPH když to na zásilkách z EU skladu uvedeno není a nebo to v EU skladu Hobbykingu lepí jen na zásilky směrované do Itálie ?

Mimochodem nenašel jsem zatím na Internetu žádné informace, ve kterých by ta definice "Goods Do Not Meet The Requirement Of Article 9 and 10 Of The Contract For The Foundation Of The European Community" byla spojena se slovem Hobbyking.
tomashr

#245 Příspěvek od tomashr »

Malá poznámka - argumentovat tím, že něco proti HK udělali v Itálii je lehce komické a naznačuje buď jistou neznalost anebo dokonce snahu o záměrné házení špíny na HK (že by obchodní konkurence? :-) ).
Itálie je totiž velmi svérazným přístupem celních orgánu všeobecně známá, u nadpoloviční většiny čínských Ebay shopů je už dávno uvedena v "exclusions" kam nezasílají, protože komplikace jsou neúnosné, naposledy jsem viděl včera. Viděl jsem je ve výjimkách dokonce už i u některých obchodů v rámci EU, mám teď na mysli ryze evropské, ne pobočky číňanů.
Larry

#246 Příspěvek od Larry »

Je to komické jak se, ehm, "poctiví" tuzemští prodejci rozčilují nad "nekalou" konkurencí.... Ukažte mi jednoho poctivého, který nepodělá 1. - 3. objednávku. Ano takoví jsou v EU (AT, UK, DE - různí prodejci), ve světě (HK - 53 objednávek, jednou udělali chybu), ale ti u nás jen hází špínu na ostatní a k zákazníkům přistupují jako k hospodářským zvířatům. Pak není divu že je pro ně HK "nekalá" konkurence....
Risu inepto res ineptior nulla est.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od Ancistrus01 »

Kdyby jste měl někdo zájem, tak tady je sleva na AS150 konektory :)
http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code ... BEF6BCF380
Amper

#248 Příspěvek od Amper »

Nema nekdo zkusenost jak dlouho trva DHLku nez dopravi veci z Holandska/HK ? Aktualne pristalo zbozi z Utrechtu nekde v rakousku.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Torm

#249 Příspěvek od Torm »

Obvykle je třetí den avízováno k dodání.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
tomas1987

#250 Příspěvek od tomas1987 »

Nebudete někdo brát v EU shopu a podělíme se o poštovné? chtěl bych toto :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 2_Pro.html
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od AdamProg »

Nemate zkusenosti s reklamaci v UK skladu?
Objednal jsem si dve opravdu velke baterky z hobbykingu(kazda baterka mela par kilo), meli je skladem jen v UK. Bohuzel je neslo poslat mimo UK, proto jsem vyuzil sluzeb nakupyvanglii. Vsude kde se dalo jsem zduraznoval(v popisu a ujistil jsem se v emailu), ze jde o LIPol baterky. Vse probehlo v poradku, az do rozbaleni zasilky. Jedna krabicka od baterky mela promackly roh a to vcetne baterky uvnitr :( Pritom vnejsi krabice je v poradku, takze bud tak baterka byla uz tak poslana, nebo spadla pri prebalovani zasilky(jestli zasilka byla prebalovana) a nebo balik spadl nestastne na plocho(to je asi mensi pravdepodobnost). Nevedel jsem kde to reklamovat, proto jsem reklamoval u hobbykingu, nakupyvanglii i u koncoveho dopravce Toptrans. krabice a baterky jsem nafotil a poslal s reklamaci pokud to slo. Tak uvidim jak to dopadne, nevim zda se nemel reklamovat jen na jednom miste. Komplikace je ze na baterku je zaruka jen 30dni.
Mate nekdo zkusenost s takto komplikovanou reklamaci? Jak postupovat? Udelal jsem v reklamaci nejakou chybu?
EDIT
Prepravce poslal vyjadreni, ze zasilka nebyla prebalovana, a ze pravdepodobne zasilka byla takto jiz odeslana od prodejce, at reklamuji tam (dle neposkozeneho vnejsiho obalu, to tak asi zrejme i bude). Takze jeste uvidim jak dopadnu u hobbykingu.
EDIT
Musim pochvalit hobbyking. Poslali mi novou baterku, ktera byla jiz v poradku. Reklamace probehla bez komplikaci. Jenom chvilku zabralo to preposilani pres nakupyvanglii, ale baterka dorazila, super.
Pokud by nekomu vrtalo v hlave, proc nesla zasilak poslat primo, bylo to z duvodu, ze se jednalo a nekolikakilogramove baterie, ktere neumoznovali zpusob dopravy primo do CR.
Naposledy upravil(a) AdamProg dne pon 05.09.2016 10:08, celkem upraveno 2 x.
Boro

#252 Příspěvek od Boro »

Objednaval som LiPo zo skladu v GB. Mam track no....ale nejde to odsledovat po cca 2 dnoch od odoslania..Je to po prvy krat ,co objednavam z GB skladu.Ako dlho trva dodanie?
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od AdamProg »

Do skladu nakupyvanglii to prislo behem 4 dni a az domu to trvalo 13dni. Oproti dodani s ciny to bylo docela rychle.
visna

#254 Příspěvek od visna »

to boro

ja som na tom rovnako, v EU nemali lipo, ktoru som chcel, tak som bral v UK,
treti den zatial nevidim zasielku na strankach slov.posty, podla mna az ked dorazi na sk a postari to nahodia,
ani netusim, kto to bude dorucovat, z holandska to dorucuje dhlka, tak sa nechajme prekvapit, ale do tyzdna to snad mame doma

to adamprog

nepredpokladam, ze to boro bral cez nakupvanglii, ani ja nie
Boro

#255 Příspěvek od Boro »

Bral som z HK ale GB skladu.Nie nakupy v anglii.
Zatial je to sledovanie mrtve.
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“