thsoft píše:Dík za tip. Redíš to něčím na stříkání ?
Ředím od 0-20% podle teploty,tužidla/rychlé,standard,pomalé/ a pistole/velikost trysky/.
Ředidlo http://www.algrafix-shop.cz/algrafix-sh ... andard-1-L
thsoft píše:Dík za tip. Redíš to něčím na stříkání ?
thsoft píše:Chci zkusit taky habnu stříknout L285 proti benzínu. Má někdo zkušenost že to bude mít pěkný lesk
jako má potah ? Nezmatní to ?
Nerad bych to předělával. Asi budu muset vyzkoušet na kousku laminátu celý postup (plnič, barvu a
L285).
Tomáš
Lark píše:Však já to tak mám na metalíze (tmavomodrý LASER-200 od Kostky). Metalízová báze vodou ředitelná a na tom lak (L285). Oprava metalízy je vždycky problém a pokud to má vypadat, je potřeba staré obrousit a vše včetně báze udělat na celém dílu znova, protože napojení není možné.
Lark píše:Však já to tak mám na metalíze (tmavomodrý LASER-200 od Kostky). Metalízová báze vodou ředitelná a na tom lak (L285). Oprava metalízy je vždycky problém a pokud to má vypadat, je potřeba staré obrousit a vše včetně báze udělat na celém dílu znova, protože napojení není možné.
veka1 píše:....nejak mi unika smysl konani. ....
veka1
blembondo píše:Že není možné?Ale je.Jen se to musí umět.Je mě jasné že profi lakýrníci z nás asi nikdy nebudou ale pokud dnes třeba autolakýra neumí dělat do přístřiku/rozstřik/ tak si moc nevydělá.Nemusí totiž skoro leštit.Světe div se ve vodních bázích to jde lépe a snáz než v organických rozpouštědlech.
Prosím berte to jen jako osvětu!A ještě jeden odkaz pro doplnění. http://shop.spectrum-franek.cz/katalog/ ... d/QS-5600/
Lark píše:Na to je asi dost těžké odpovědět. Obojí je asi možné a navíc si nejsem jistý jestli se ta barva s lakem vůbec snáší. V dnešní době se receptůry běžně mění, takže nejlepší je asi zkouška na nějakém vzorku. Jednou se mi stalo, že jsem měl na podkladové barvě (akrylová ve spreji) potekliny, tak jsem to jen zabrousil ale už znova nestříknul. No a po stříknutí 2K lakem se v tom podkladu udělaly trhlinky. Prý je to tím, že v té vrstvě barvy je vespod víc sušiny a tu glazuru navrch jsem odbrousil, no a ta sušina nemá takovou odolnost proti ředidlu v tom laku. Někdy je to opravdu alchymie. Ideální je používat barvy a laky, které k sobě patří a nejlíp od jednoho výrobce.
veka1 píše:...pristrik je to posledni co me na metalize trapi.Ja se na opravovanem,miste nedokazu trefit do stejneho odstinu v mistech ,kde se napojuje puvodni a novy nastrik. Je to pro me podobny problem jako se zlutou.![]()
Pozn. nemuzu zrovna najit fotku opravovaneho trupu Mustanga strikleho metalizou , ale tam jsem si pomohl zneuzitim panelaze, abych nemusel zabrusovat prechod tj. napojovani barev jsem situoval na hrany plechu. Ale stejne tam ten rozdil odstinu byl trochu znat (jeden nepamatuje pocet vrstev kdysi strikle metalicke baze).
Ale se zlutou jsem si neporadil, viz oprava kridla pred 5 lety
toz, porad jak na to, aby prekryti barev nebylo videt , ...vzdyt vis, ze v barvach jsem amater.![]()
veka1