děti už chodí do školy, zima je na krku a tak je na čase pochlubit se, co jsem dělal na jaře a co lidi v RCFactory dělali v létě. Po velmi úspěšném halovém akrobatu Edge 540V3 (se kterým se Marek Plichta umístil na 5. místě na World Air Games v Dubai) jsem k Edgemu nakreslil ségru, Extru 330LT.

RC Factory k ní dodělali super povrchovku a je to, jak jsme zvyklí, puzzle který je slepený za chvíli (reálně třeba dvě hodinky) a bez nějakého dobrušování nebo nutných úprav. To je jedna z věcí, co mě na práci s RCF opravdu baví, to jejich nadšení pro dokonalost. V případě Extry ale prosím postupujte podle návodu, je tam hodně uhlíku, člověk neznalý konstrukce snadno nějaký krok přeskočí a bude se to těžko napravovat.
Pár tipů: Pokud chcete mít uhlíkové pásky přilepené fakt brutálně pevně, lehce je přebruste brusným papírem nebo houbičkou. Stačí opravdu lehounce, papírovou utěrkou z nich setřete prach a je to.
Extru lze stejně jako Edge postavit s vektorováním motoru do stran nebo bez. Rozhodně doporučuji verzi s vektorováním, vše potřebné je ve stavebnici. Pokud použijete originální serva Gening D561 nebo 561MG, vyjdou vám "optimální" výchylky směrovky při táhle směrovky v posledním (nejvzdálenějším) otvoru v páce serva a táhle motoru v druhém nejvzádlenějším nebo blíž k servu. Moc velké výchylky na motoru nedělají dobrotu.
A letové vlastnosti? Ty nechám zhodnotit ostatní. Jsem si ale jistý, že koho bavil Edge, toho bude bavit i Extra.
Odkaz na Eshop:
http://www.rc-factory.cz/katalog/superl ... -2148.html