Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a Ali
Re: Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a
Ja uplne bezproblemove armuju na 5 kanal - a nic mi do toho nekeca. Jen jeste na strance Configuration mrkni na polozku "Disarm motors regardless of throttle value". Bud to zaarmuje presne podle AUX switche nebo to nepovoli disarmovat - vypnout motory, kdyz neni plyn blizko nuly (ochrana proti nahodnemu vypnuti motoru za letu)
Ahoj piloti.Stavim si noveho prcka (qav210) do ted jsem mel 250 s cc3d a Librepilot. Ted davam revo f4 a nahral jsem si na ni raceflight.Chci se zeptat.Je nejaka finta, jak urcit poradi kanalu v polozce vysilac?Jde mi o to, ze pouzivam x4r rx pripojeny pres sbus.Prvni 3 kanaly chci pouzit primo pwm ( napripad pro brucak atd) vystup a rizeni koptru bych chtel az od 4 kanalu.Je na to nejaka finta?
Fifa píše:Ja uplne bezproblemove armuju na 5 kanal - a nic mi do toho nekeca. Jen jeste na strance Configuration mrkni na polozku "Disarm motors regardless of throttle value". Bud to zaarmuje presne podle AUX switche nebo to nepovoli disarmovat - vypnout motory, kdyz neni plyn blizko nuly (ochrana proti nahodnemu vypnuti motoru za letu)
Podle mě se BF/CF dá armovat spínačem jen s plynem staženým na minimum. Pokud byl ten prvotní dotaz míněn tak, zda se dá udělat ARM třeba na půl plynu, tak si skoro myslím, že to nejde. Prostě plyn na minimum a pak cvak spínačem...
To co píšeš se týká "disarm", dotaz ale chápu jako cílený na "arm", tedy start.
Poctivě ale dodávám, že zrovna toto jsem nijak do hloubky nezkoumal, funkce ARM mi naprosto vyhovuje tak jak je, tak jsem jiné kombinace neřešil.
Je to tak. Pro disarm (vypnutí motorů) může být plyn v jakékoliv poloze, ale pro arm (spuštění) jen při plynu úplně stáhnutém. Tedy pokud je ta funkce zap vyp přes vypínač. Snad se nepletu.
Potvrzuji, ze to je jak pisete:
- pri zapnute funkci "Disarm motors regardless of throttle value" lze vypnout (disarmovat) motory po cele draze plynu
- pri vypnute funkci "Disarm motors regardless of throttle value" armuje az pri plynu v nule (kolem nuly)
- roztocit motor lze jen z armovanym switchem s plynem od nuly.
- pri zapnute funkci "Disarm motors regardless of throttle value" lze vypnout (disarmovat) motory po cele draze plynu
- pri vypnute funkci "Disarm motors regardless of throttle value" armuje az pri plynu v nule (kolem nuly)
- roztocit motor lze jen z armovanym switchem s plynem od nuly.
Děkuji velice, takže mi z toho vyplývá, že armovat (tedy mít vůbec možnost roztočit motory), budu moci jenom při nulovém plynu, nikoliv ve středu dráhy jeho kniplu. Aspoň že vypnout je půjde kdykoliv, přepnutím přepínače.
Bozha píše:Aspoň že vypnout je půjde kdykoliv, přepnutím přepínače.
Tohle potvrzuji na 100%, v reálu dokonce takto celkem běžně přistávám - kousek nad zemí prostě cvaknu ARM OFF a zastavím motory, copter na trávě sedne naprosto perfektně. Asi tedy nemusím vysvětlovat, že mám na mysli copter ve stylu Race250, kterému "spadnutí" z visu v 30-50cm naprosto nevadí , naopak je to u mrněte dokonce bezpečnější než až na zem s rizikem škrtnutí vrtulí o trávu. Pokud by to někdo chtěl zkoušet stejné "žuchnutí" třeba s velkou hexou, tak by to mohlo být "zajímavější" a následky ať si přičte sám
- sampoalphascan
Navíte náhodou někdo jak vyřadit z provozu magnetometr, myslím tím přes CF, né odpojením čipu od napájení?
Pripoj dosku cez betaflight tam sa to da vypnut v konfiguracii.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Mozno blba otazka ale kde sa v CF kalibruje vysielac ?
[rozsah kanalov]
[rozsah kanalov]
https://lh3.googleusercontent.com/WURRl ... -h400-e365 ale je me zahadou ze si to nenasel 
Logo 600 + spirit
Tam som bol no nepochopil som ten postup ako to skalibrovat.
subtrimem na vysilaci nastavis stredy tak aby ti cleanflight ukazoval kanaly na 1500 (jen packy krome vypicnacu) a pak si nastavis stejne vychylku do +- treba 1100 az 1900 to nastavis end pointama na vysilaci
Logo 600 + spirit
Dik nejako som to snad spiskal
[zlate APM-ko a mission planner]
Nevies nahodou preco mi vkuse pipa buzzer?
Nevies nahodou preco mi vkuse pipa buzzer?
hele to nevim
, pipa pokud mas zapnuto mereni baterie a neni pripojena, nebo pokud neni signal z prijmace, nebo pokud je aktivni v tom nastaveni mod modama ted z hlavy nevim jak se to jmenuje
Logo 600 + spirit