Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Odpovědět
Zpráva
Autor
Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

#931 Příspěvek od Borek »

Fifa píše:Obavam se ze to neni efekt ale ze je to dane objektivem. A nejmenuje se to vineta, nebo vinetace - to je ztmaveni rohu. Tohle je flare, odlesky.

RomanCM mysli ten tilt-shift efekt (rozmazani casti obrazu, ktere simuluje tilt objektivu). IMO nejstupidnější efekt, který se v poslední době objevil, na tohle jsem vysloveně alergický.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
gardenroute

#932 Příspěvek od gardenroute »

vladimirek píše:to gardenroute: moc pěkné video sladěné s hudbou. Ten odkaz na konci videa na hudbu je na stránky s free hudbou? Já stříhám v Cyberlink PowerDirectoru a k tomu mám licenci na SmartSound, ale tam jsou jenom instrumentální skladby a omezený výběr. Jde mi o to, pokud budu dělat komerční video pro zákazníka, zda mohu hudbu z toho odkazu legálně použít.
Díky moc, ano, je to "Creative Commons" licence pro hudbu k filmu, v tomto oboru obvyklá.
Najdeš tam přesné podrobnosti, jak to použít a nemít potom další potíže např. na Y.T. SmartSound jsem kdysi také používal, ještě v dobách Pinnacle DV Studia :D, ale bylo to hodně "umělé", později to nebylo již moc podporované, ještě dnes mám nakoupené disky s mnoha a mnoha SS tracky...
romanCM píše:to gardenroute: Video pěkné, hezky jsi vybíral světlo. Jen mě tam nesedí ta rozmazaná viněta nebo jak se ten efekt jmenuje, cca 1:30 - 1:50. Přijde mi jako kdybys točil model krajiny na hodně malou clonu :-)
Díky moc, obvykle točím při "golden hours" ráno či navečer, jsem tak zvyklý i z focení, světlo dělá krajinu více plastickou, skoro až takový 3D efekt.
Ten efekt miniatury je tilt-shift efekt (samozřejmě žádná vinětace), vytvořený maskováním, a pro ty vybrané obrázky chaloupek seshora to byl přesně záměr od počátku, jaký popisuješ. Chápu, že se to nemusí každému líbit (někdo má dokonce alergii :mrgreen: ), a já také špatné použití tohoto efektu moc nemusím (byť si nemyslím, že je "stupidní"), nicméně zde to je použito s jasným záměrem, citem a funkcí, je to samozřejmě nějaká umělecká licence. Mám na to jinde než zde zcela pozitivní odezvy, ale tak to prostě je, ne každému se vždy a vše zalíbí, zejména zde :)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
romanCM

#933 Příspěvek od romanCM »

gardenroute píše:Díky moc, obvykle točím při "golden hours" ráno či navečer, jsem tak zvyklý i z focení, světlo dělá krajinu více plastickou, skoro až takový 3D efekt.

Jj, s golden hours naprosto souhlas. To se žádnými efekty dohnat nedá. Taky se živím i focením, hodně zvyků je stejných.

gardenroute píše:Ten efekt miniatury je tilt-shift efekt (samozřejmě žádná vinětace), vytvořený maskováním, a pro ty vybrané obrázky chaloupek seshora to byl přesně záměr od počátku, jaký popisuješ. Chápu, že se to nemusí každému líbit

Tils-shift, to je ono, tak jsem si to maličko "přejmenoval" :-) Neříkám, že se mi to vyloženě nelíbí, jen je to videu jen na jednom krátkém místě a proto mě to možná rušilo. Fakt to vypadalo podobně jako když jsem točil modelovou železnici na f1,2.
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
gardenroute

#934 Příspěvek od gardenroute »

romanCM píše:Tils-shift, to je ono, tak jsem si to maličko "přejmenoval" :-) Neříkám, že se mi to vyloženě nelíbí, jen je to videu jen na jednom krátkém místě a proto mě to možná rušilo. Fakt to vypadalo podobně jako když jsem točil modelovou železnici na f1,2.
A to přesně bylo záměrem, jako když koukáme na naše H0 vláčky :mrgreen:
gardenroute

Krásné Krásno - Slavkovský les

#935 Příspěvek od gardenroute »

Krásné Krásno - Slavkovský les
Tak tu mám další epizodku letního poletování po Slavkovském lese, kdy jsem v rámci záletu nové P4ky poletoval po náhorní plošině Slavkovského lesa, a navštěvoval různá zajímavá místa této chráněné oblasti s mnoha rezervacemi. Natáčel jsem v Krásně a jeho okolí, s podivuhodnou rozhlednou "Hitlerkou", lesy a loukami, živcovým lomem a také rašeliništěm na vrcholu náhorní plošiny, při západu slunce s trochou komplikací, kdy se spikly nejdříve nečekané mraky, potom technika a nakonec i velmi nízko létající paragladisté...

Krásné Krásno, dříve německy Schönfeld, leží na úpatí zmíněné náhorní plošině v nadmořské výšce kolem 700 m v malebné krajině Slavkovského lesa a je umístěno přímo ve středu tzv. lázeňského trojúhelníku, který tvoří města Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně. První zmínkou je kronika anglického kronikáře Bartholomea Angelica z roku 1241, kde autor pochvalně zmiňuje kvalitu českých rýžovišť v Krásně a Krupce, která byla odkryta anglickými prospektory. V roce 1355 bylo Krásno povýšeno na městečko a byly mu uděleny horní svobody a práva pro doly a rýžoviště cínu.

Přepněte si do fullHD (a na celou obrazovku), 1080p nebo ještě lépe 1440p, zapněte zvuk, kritika vítána...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rEVqqYM3oso[/youtube]

A záložní link na VIMEO, kdyby byl problém s YouTube, je to tam o poznání kvalitnější, a je to opravená verze s trochu jiným barevným gradováním...

Přepněte si do fullHD (a na celou obrazovku), 1080p nebo 2k, zapněte zvuk, kritika vítána...
https://vimeo.com/189762347
Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Krásné Krásno - Slavkovský les

#936 Příspěvek od Borek »

gardenroute píše:Krásné Krásno - Slavkovský les
Tak tu mám další epizodku...

Moc hezké. Lítání máš zmáknuté a filmování taky a na výsledku je to vidět. Jedna věc mi ale trošku vadí: Jak máš titulky odhalované tou pohybující se linkou... je to velice trhané. Něco s tou animací je špatně -- buď má nižší framerate než vlastní video, nebo je potřeba aplikovat nějako fintu na ošálení oka, typicky motion blur. Vzhledem k tomu, že celé video je jeden pomalý krásně plynulý pohyb kamery, tahle trhanost dost vadí a nepříjemně kontrastuje se zbytkem.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
texmur

#937 Příspěvek od texmur »

Petře - parádní video, jak jsem ti už ostatně psal v emailu. Titulky se mi moc líbí, a ta verze na vimeu je barevně méně zelená a hezčí :-)
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#938 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:Petře - parádní video, jak jsem ti už ostatně psal v emailu. Titulky se mi moc líbí, a ta verze na vimeu je barevně méně zelená a hezčí :-)
Díky :D, jojo, bohužel na Y.T., kde mě utekla barevně ujetá verze finálního renderu, to nejde zaměnit jako na VIMEu, kde jsem tak klip později vyměnil za ten se správnou barevnou gradací... Toto na Youtube dost chybí :( No a je tam na zdrojovce pro VIMEO i samozřejmě o cca 30% větší datový tok, takže méně artefaktů, to pro film fajnšmekry :)
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 04.11.2016 11:17, celkem upraveno 1 x.
Zoolx

#939 Příspěvek od Zoolx »

Petr: Moc hezká videa. Vždy se od Tebe něco přiučím, získám inspiraci a i tak trochu depresi z toho, co ještě nezvládám (ale s tím se poperu :-) ). Diskutovaný efekt mi vůbec nevadí. Naopak, líbí se mi. Alergii, vyrážku ani nechutenství jsem po shlédnutí na sobě neshledal. :-)

Borek: Vždy mne tak trochu překvapí kritika něčeho, co jiný postrádá. Tvé video se trhá jako pjase (viz. Větvička z Okresního přeboru). Podotýkám, že na to koukám na iMac 27" s 200MBit připojením - takže hw to není. Sám si rád poslechnu kritiku vztaženou na cokoliv co dělám, ale imho vždy od toho, kdo rozumí tomu, co kritizuje. Nechci se Tě dotknout, ale v porovnání s tím, co Petr (Gardenroute) už ukázal (a stále ukazuje) k mé velké radosti, je Tvé video ve stylu: Vzlet, pohled na stranu, otočka sem, otočka tam, zpět. Bez nápadu, bez střihu, bez titulků (rád bych se podíval, jak vkládáš titulky Ty). Prostě tisíce a jedno video ve stylu test nového stroje nebo výlet s partnerkou doplněný o jů efekt pohledu z výšky. Pardon, ale ani ta krásná krajina (kterou mimochodem velmi dobře znám) to nezachrání.

Neber to ve zlém (a nebo ber, je to jedno), ale čpí mi z toho tak trochu závist ve smyslu: "Zkritizuji za každou cenu, protože já nic takového nedokážu".

Omlouvám se za upřímnost...

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
dt

#940 Příspěvek od dt »

Zoolx píše:Sám si rád poslechnu kritiku vztaženou na cokoliv co dělám, ale imho vždy od toho, kdo rozumí tomu, co kritizuje.

Nic ve zlém, ale člověk nemusí být zrovna kuchař s michelinskou hvězdou, aby dokázal posoudit, jestli mu jídlo chutná. Mě tam ten efekt taky moc nesedí, i když jsem tedy pochopil že se jedná o záměr a oceňuji, že jeho technické provedení je velmi povedené, ale prostě se mi právě ta pasáž líbí méně než ten zbytek. Má být můj názor irelevantní jenom proto, že sám takové úžasné video udělat neumím? Nemyslím si. Naopak si myslím, že to, jak produkt vnímají diváci, je pro autora velmi cenná zpětná vazba.
Zoolx

#941 Příspěvek od Zoolx »

Ale ano, efekty, ať už u fotografie nebo u videa, to je věc jasná. Každý má jiný vkus a jejich vnímání je věc ryze subjektivní. To bych nikomu nezazlíval. Ale nemohu si pomoci, škubání u titulků jsem si vážně nevšiml, zatímco škubání videa, které zmiňuji je do očí bijící. Proto má reakce.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#942 Příspěvek od Dejfak »

Musím to vyvážit a tak sem dávám něco bez stabilizace. :D
Podzimní park...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kk6_hnOLC7U[/youtube]
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
texmur

#943 Příspěvek od texmur »

S laskavým svolením faráře vzniklo toto video - čekal jsem asi hodinu až opadne hustá mlha od řeky a začne skrze ní prosvítat slunce. Efekt se dostavil :wink:

https://vimeo.com/190698823
Fifa

#944 Příspěvek od Fifa »

Nadhera! Ta mlha je fakt super ! Super hudba krakani vran/havranu i ten zvon!

Jestli dovolis:
- zaber z otevrenim brany bych dal uplne na zacatek, pak nadvori, interiery a nakonec exterier, takhle je to divne rozpulene
- mozna na zacatek uplne staticky zaber Sazavy od hladiny
- no a nejblbejsi, ale to vis, je prstik v rukavici v zaberu s brankou :-(
texmur

#945 Příspěvek od texmur »

to není prstík to je remeno P4 - nějak mi v Premiéře vypadl ořez kterým jsem rameno vyřešil :evil: - a už jsem to znovu nerendroval
S tou brankou a interiérem na začátek jsem to původně uvažoval (a i kvůli tomu jsem ty záběry dělal). Ale ono pak bylo nějak moc stejného poletování kolem věže a tím že jsem to dal doprostřed tak jsem zároveň oddělil část ranní kde byla mlha a polední kde už opadla
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“