vladimirek píše:to gardenroute: moc pěkné video sladěné s hudbou. Ten odkaz na konci videa na hudbu je na stránky s free hudbou? Já stříhám v Cyberlink PowerDirectoru a k tomu mám licenci na SmartSound, ale tam jsou jenom instrumentální skladby a omezený výběr. Jde mi o to, pokud budu dělat komerční video pro zákazníka, zda mohu hudbu z toho odkazu legálně použít.
Díky moc, ano, je to "
Creative Commons" licence pro hudbu k filmu, v tomto oboru obvyklá.
Najdeš tam přesné podrobnosti, jak to použít a nemít potom další potíže např. na Y.T.
SmartSound jsem kdysi také používal, ještě v dobách Pinnacle DV Studia

, ale bylo to hodně "umělé", později to nebylo již moc podporované, ještě dnes mám nakoupené disky s mnoha a mnoha SS tracky...
romanCM píše:to gardenroute:
Video pěkné, hezky jsi vybíral světlo. Jen mě tam nesedí ta rozmazaná viněta nebo jak se ten efekt jmenuje, cca 1:30 - 1:50. Přijde mi jako kdybys točil model krajiny na hodně malou clonu 
Díky moc, obvykle točím při "
golden hours" ráno či navečer, jsem tak zvyklý i z focení, světlo dělá krajinu více plastickou, skoro až takový 3D efekt.
Ten efekt miniatury je
tilt-shift efekt (samozřejmě žádná vinětace), vytvořený maskováním, a pro ty vybrané obrázky chaloupek seshora to byl přesně záměr od počátku, jaký popisuješ. Chápu, že se to nemusí každému líbit (někdo má dokonce alergii

), a já také špatné použití tohoto efektu moc nemusím (byť si nemyslím, že je "
stupidní"), nicméně zde to je použito s jasným záměrem, citem a funkcí, je to samozřejmě nějaká umělecká licence. Mám na to jinde než zde zcela pozitivní odezvy, ale tak to prostě je, ne každému se vždy a vše zalíbí, zejména zde