Kvalitna zimna bunda.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

Kvalitna zimna bunda.

#1 Příspěvek od TERAZKY »

Ahoj, potrebujem nieco velmi teple a zaroven vzdusne a lahke. Co a kde mam hladat :?:

Asi nieco v obchode pre outhor sporty...material kozusina ci moderne membranove mat. :?:

Dik moc za info.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
SKAY
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitna zimna bunda.

#2 Příspěvek od SKAY »

tak tak najakou to chces cinnost ????
Naposledy upravil(a) SKAY dne sob 12.11.2016 14:19, celkem upraveno 1 x.
SKAY
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od SKAY »

triko termo / nekdo umelinu nekdo ovcu /flec nato neco s goracem proti vetru desti......

nebo jen flec s windstoperem -neska je toho hodne a zalezi jak kdo je zvykly ana pocasi
mrkni na nejake stranky treba http://www.rohace.cz/?cube=text&c=20
ja mam od mamuta uz xx let otec jimel 12 let pakji vymenil bo mu prisla uz obnosena ale plne funkcni do zimy peri nebo ovcu
Naposledy upravil(a) SKAY dne sob 12.11.2016 16:36, celkem upraveno 1 x.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AR1 »

Vůbec nemám potuchy co jsi napsal.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Michal Matějka »

Já už příspěvky od SKAY vůbec nečtu. Je to jak od tatara, několik slov splácaných dohromady a abych to tu luštil na to nemám. :(
Kamikaze591

#6 Příspěvek od Kamikaze591 »

Pokud chceš něco teplého lehkého a vzdušného, tak perova bunda tohle splní nejlépe. Po tom co jsem pořídil perovku, je to moje nejpoužívanější bunda. Do -5C v tom chodím pohodlně jen v triku.
Já mám columbia 860td a nemám jediné výtky. Přítelkyně má levnou perovku z decathlonu a po roce vypadá slušně. Je tam méně peří, je méně teplejší ale to je proste cena za tu cenu. Decathlon 1000 Kč, columbia 4000 Kč...
pavel1tu

#7 Příspěvek od pavel1tu »

No kožešinu nebo moderní materíál - hehe kožešinu, pravou, neseženeš a je to spíše tak na Sibiř

Jak je tu psáno výše - péřovky jsou asi to nejlepší - ale opatrně s praním. Pak záleží kolik do toho chceš vrazit - já kvalitní věci beru jen DirectAlpine (neplést s dost podřadným čínským AlpinePro) nebo si nechám něco doporučit v Hudy.
Tu Columbia mám 5 let starou a drží, teď jako druhou bundu - nemá rozepínací podpaží, což je podle mne důležité.
Koukal jsem před týdnem na ty v akci ve Sportisimu - jsou levnější (2000-3000), ale kvalita opravdu nic moc, i materál na omak, zipy, množství peří.

Jak tu někdo píše o termotriku (1 vrstva) - ty jsou tak na odvod potu od těla, ne na zahřátí, rozhoduje 2 vrstva - ve velké zimě a vrchní vrstva.
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
Troll

#8 Příspěvek od Troll »

Nejlehčí a nejteplejší zimní bunda co jsem kdy měl je péřovka od Mamuta. Má 400g, a hřeje úžasně, je to měkoučké, člověk to ani necítí. Fakt super. :D Jenom vrchní vrstva je pouhý silon nebo co to je, není to moc vodě odolné ani nijak extrémně pevné. V případě hnusoty na ní dám tenký Goretex.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od TERAZKY »

Dik chlapi kupim asi tu perovu.Mamut ev. Husky. Nie je problem s pranim :?: Nezgrcne sa to perie dohromady :?:
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
davehaja
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od davehaja »

Kamikaze591

#11 Příspěvek od Kamikaze591 »

Praní je v pohodě. Peru to s tenisaky a potom sušit s tenisakya bunda je jako nová. S tím když perovku tak poradna bych to až tak jednoznačně neviděl. Vždyť mnozí vlastnosti expediční bundy ani nevyužijí.
pavel1tu

#12 Příspěvek od pavel1tu »

Kamikaze591 píše:Praní je v pohodě. Peru to s tenisaky a potom sušit s tenisakya bunda je jako nová. S tím když perovku tak poradna bych to až tak jednoznačně neviděl. Vždyť mnozí vlastnosti expediční bundy ani nevyužijí.

Souhlas, pro většinu vyhozené peníze.

prosímtě, ty tenisaáky - jako proč ? Docela jsem se na té větě zasek ....
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
hates

#13 Příspěvek od hates »

ja mam EIDER perovku vlozku, kterou je mozno nosit samostatne a z vrchu goretex a musim rict ze bomba. Jen jejich ceny jsou malinko silene. Nadruhou stranu kvalitne site a da se to prirovnat pomalu Spiderce.

je to tahle

http://www.eider.com/en/denali3in1jktm- ... epper.html
Kamikaze591

#14 Příspěvek od Kamikaze591 »

Tenisáky mi byly doporučeny proto, aby se z peří nestal jeden chuchvalec. Měly by zajistit to, jak se melou v bubnu, že zamezí vzniku velkého chumlu peří. Třeba ta bunda z decathlonu není prošívaná a peří má "všude". Columbia je prošívaná a pro peří má "oddíly". Je pravda že jsem to nezkoušel bez nich, ale zkoušet to nebudu.
kope
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od kope »

Souhlas s tím, že péřovka je asi nejlepší volba. Od doby, kdy jsem si pořídil před cca 30 lety první (tehdy jsem si jí ještě nechal šít v nějakém družstvu v Liberci, protože běžně v obchodech moc nebyly) mám ve skříni péřovku kontinuálně, jen jí vždycky vyměním za novou, když ta stará je už moc "omletá".
Zrovna teď řeším nákup nové a mám trochu problém, co vybrat - mimo jiné péřovku používám na lyžování, takže bych byl rád, aby měla na rukávu kapsiu na skipas a zjišťuju, že to se snad na péřovky nedělá :( . Vždycky si najdu nějakou, která by mi cenou, množstvím peří (a tím teplotou, do které je určená) vyhovovala, ale na absenci téhle kapsy se to zadrhne...
Ten trik s tenisákama je dobrý, to jsem neznal. Je pravda, že při běžném praní se v bundě udělá chuchvalec peří - a je jedno, jestli je prošitá nebo ne - když je, tak se chuchvalce udělají v těch "tunýlcích". Je pak potřeba jí během schnutí natřásat, aby chuchvalce zmizely, což je otrava.
Jo a ještě jedna poznámka - prát zásadně bez aviváže! A občas do praní přidat impregnaci, která obnoví vlastnosti peří (prodávají outdoorové obchody).
Naposledy upravil(a) kope dne pon 14.11.2016 14:35, celkem upraveno 1 x.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“