Souhlas s tím, že péřovka je asi nejlepší volba. Od doby, kdy jsem si pořídil před cca 30 lety první (tehdy jsem si jí ještě nechal šít v nějakém družstvu v Liberci, protože běžně v obchodech moc nebyly) mám ve skříni péřovku kontinuálně, jen jí vždycky vyměním za novou, když ta stará je už moc "omletá".
Zrovna teď řeším nákup nové a mám trochu problém, co vybrat - mimo jiné péřovku používám na lyžování, takže bych byl rád, aby měla na rukávu kapsiu na skipas a zjišťuju, že to se snad na péřovky nedělá

. Vždycky si najdu nějakou, která by mi cenou, množstvím peří (a tím teplotou, do které je určená) vyhovovala, ale na absenci téhle kapsy se to zadrhne...
Ten trik s tenisákama je dobrý, to jsem neznal. Je pravda, že při běžném praní se v bundě udělá chuchvalec peří - a je jedno, jestli je prošitá nebo ne - když je, tak se chuchvalce udělají v těch "tunýlcích". Je pak potřeba jí během schnutí natřásat, aby chuchvalce zmizely, což je otrava.
Jo a ještě jedna poznámka - prát zásadně bez aviváže! A občas do praní přidat impregnaci, která obnoví vlastnosti peří (prodávají outdoorové obchody).
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...