Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
hlavně je super možnost Factory souborů to je k nezaplacení osobně bych nedokázal ty letadla konstruovat za pomocí slic3r, dříve to ani nepobral a hned padal, teď už funguje o mnoho lépe (slic3r) ale není to pořád ono si myslím...
igorb píše:aha cize je to nie ani tak schopnostami tlacenia ale prisposobenia modelu ak tomu rozumiem dobre
nekde na tady na foru (ale asi v obecnem vlakne) jsem daval test sliceru a slic3r to teda projel na plne care. Krome S3r a S3D tam byla i Cura nejakej novej slicer (myslim ze nejak jako ze Cube3D nebo tak neco). Mel na to pomerne brutalni testovaci vec a na 100% to vlastne nedal zadnej slicer. Ale Slic3r fakt daval dost tragicke vysledky. Jel na default settings a sam rikal ze by se to mozna dalo nejak optimalizovat ale cilem byl test v defaultu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:nekde na tady na foru (ale asi v obecnem vlakne) jsem daval test sliceru a slic3r to teda projel na plne care. Krome S3r a S3D tam byla i Cura nejakej novej slicer (myslim ze nejak jako ze Cube3D nebo tak neco). Mel na to pomerne brutalni testovaci vec a na 100% to vlastne nedal zadnej slicer. Ale Slic3r fakt daval dost tragicke vysledky. Jel na default settings a sam rikal ze by se to mozna dalo nejak optimalizovat ale cilem byl test v defaultu.
Ano Slic3r na default je na ..., ale má velice mnoho možností parametrů, bohužel je hodně pomalé výpočetní jádro napsané v Pythonu. Teď se do toho opřeli kluci od Průši a přepisujou to do C++ mělo by to být rychlejší a odstraňujou bugy ...
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Tohle jsem zrovna chtěl napsat - možná jste si nevšimli, ale docela zásadní novinkou aktuálních driverů Prusa je právě vstup do vývoje Slic3r, to může s pozicemi slicerů docela zahýbat. Už současné novinky jsou zajímavé a jistě to bude pokračovat dále. Popis viz http://prusaprinters.org/introducing-sl ... 1475833889 . Jedovatá poznámka pro ty, kdo dávali Průšu za vzor, jak má vše česky - je to pouze v angličtině
těch klonů E3D je plno takže těžko říct, věřím, že by to mhlo fungovat, ale jistota to není... je taky otázka za jak dlouho se jí zvýší odpor průchodu filamentu... tryska 0.4mm
Jelikož nepoužívám PLA a jsem zařízený na ABS (temperovaný box), a tyto modeli se mi líbí, tak jsem schválně zkusil pustit tisk testovacího kusu http://www.thingiverse.com/thing:1875834 na REBELU z ABS. Tak jsem zvědavý na výsledek Zatím jsem na 23 vrstvě a vypadá to, že je to v pohodě. Uvidím, jaká bude potom pevnost. Trochu byl problém s nastavenýma teplotama v g-codu pro PLA(60/230), ale ty by se asi pak daly upravit pro teplotu pro ABS.
stepacz píše:hlavně je super možnost Factory souborů to je k nezaplacení osobně bych nedokázal ty letadla konstruovat za pomocí slic3r, dříve to ani nepobral a hned padal, teď už funguje o mnoho lépe (slic3r) ale není to pořád ono si myslím...
Jem teď trošku zamten. Když jsem si koupil "Republic P47 N15 Thunderbolt slic3r version" tak jsem udělal blbost a měl jsem vzít tu druhou verzi a zkusit to míst Slic3r vytisknout cestou Cura/mattercontrol ?
Nebo to bude OK a bude model stejně povedený jako ty ostatní neSlic3r verze?