3D tisk modelů letadel I

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
stepacz
Kontaktovat uživatele:

Re: 3D tisk modelů letadel

#106 Příspěvek od stepacz »

igorb píše:aha cize je to nie ani tak schopnostami tlacenia ale prisposobenia modelu ak tomu rozumiem dobre

Ano, prostě slic3r interpretuje STL model jinak než třeba S3D, jsou to takové dvě skupiny slicerů...
igorb

#107 Příspěvek od igorb »

stepacz píše:tady jsem se jednou snažil napsat proč používám Simplify3D

jasne, v principe by to slo aj u slic3ru, ale asi nesikovne (modifikatory, atd)

no zase som musdrejsi :- ))
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od stepacz »

hlavně je super možnost Factory souborů to je k nezaplacení :-) osobně bych nedokázal ty letadla konstruovat za pomocí slic3r, dříve to ani nepobral a hned padal, teď už funguje o mnoho lépe (slic3r) ale není to pořád ono si myslím...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od TomasC »

Mě zaráží velký rozdíl v rychlosti, i když mám procesor i7, tak je několikanásobek.
Amper

#110 Příspěvek od Amper »

igorb píše:aha cize je to nie ani tak schopnostami tlacenia ale prisposobenia modelu ak tomu rozumiem dobre

nekde na tady na foru (ale asi v obecnem vlakne) jsem daval test sliceru a slic3r to teda projel na plne care. Krome S3r a S3D tam byla i Cura nejakej novej slicer (myslim ze nejak jako ze Cube3D nebo tak neco). Mel na to pomerne brutalni testovaci vec a na 100% to vlastne nedal zadnej slicer. Ale Slic3r fakt daval dost tragicke vysledky. Jel na default settings a sam rikal ze by se to mozna dalo nejak optimalizovat ale cilem byl test v defaultu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Vik_

#111 Příspěvek od Vik_ »

Bulman píše:Vpohode to ide aj s 3mm fialmentom - mám to úspešne odskúšané.

děkuji
zkusím ty testovací objekty
kroxigor

#112 Příspěvek od kroxigor »

Amper píše:nekde na tady na foru (ale asi v obecnem vlakne) jsem daval test sliceru a slic3r to teda projel na plne care. Krome S3r a S3D tam byla i Cura nejakej novej slicer (myslim ze nejak jako ze Cube3D nebo tak neco). Mel na to pomerne brutalni testovaci vec a na 100% to vlastne nedal zadnej slicer. Ale Slic3r fakt daval dost tragicke vysledky. Jel na default settings a sam rikal ze by se to mozna dalo nejak optimalizovat ale cilem byl test v defaultu.

Ano Slic3r na default je na ..., ale má velice mnoho možností parametrů, bohužel je hodně pomalé výpočetní jádro napsané v Pythonu. Teď se do toho opřeli kluci od Průši a přepisujou to do C++ mělo by to být rychlejší a odstraňujou bugy ...
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
tomashr

#113 Příspěvek od tomashr »

Tohle jsem zrovna chtěl napsat - možná jste si nevšimli, ale docela zásadní novinkou aktuálních driverů Prusa je právě vstup do vývoje Slic3r, to může s pozicemi slicerů docela zahýbat.
Už současné novinky jsou zajímavé a jistě to bude pokračovat dále.
Popis viz http://prusaprinters.org/introducing-sl ... 1475833889 . Jedovatá poznámka pro ty, kdo dávali Průšu za vzor, jak má vše česky - je to pouze v angličtině :-)
Amper

#114 Příspěvek od Amper »

Tisknete nekdo letadla pomoci E3D V6 klonu ? Takoveho toho co je metal ale neni fullmetal protoze ma v heat breaku teflon trubicku ?

Zkusil jsem jeden objednat z BG, jsem presvedceny ze pro normalni tisky bude ok ale zajimala by me zkusenost s temadle extremnejsima.

Plus jeden dotaz at to nemusim hledat - jaka je vlastne doporucena tryska pro tisk letadel ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od stepacz »

těch klonů E3D je plno takže těžko říct, věřím, že by to mhlo fungovat, ale jistota to není... je taky otázka za jak dlouho se jí zvýší odpor průchodu filamentu... tryska 0.4mm
Amper

#116 Příspěvek od Amper »

ok, jasne, dikec
kroxigor

#117 Příspěvek od kroxigor »

Amper píše:Tisknete nekdo letadla pomoci E3D V6 klonu ? Takoveho toho co je metal ale neni fullmetal protoze ma v heat breaku teflon trubicku ?

Zkusil jsem jeden objednat z BG, jsem presvedceny ze pro normalni tisky bude ok ale zajimala by me zkusenost s temadle extremnejsima.

Plus jeden dotaz at to nemusim hledat - jaka je vlastne doporucena tryska pro tisk letadel ?

On totiž originál E3D V6 1,75 není celokov, ale hybrid jen nemá PTFE až k trysce jako ostatní.
viz stránky výrobce http://e3d-online.com/E3D-v6/Full-Kit/v ... -Universal
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
bv9
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od bv9 »

Jelikož nepoužívám PLA a jsem zařízený na ABS (temperovaný box), a tyto modeli se mi líbí, tak jsem schválně zkusil pustit tisk testovacího kusu http://www.thingiverse.com/thing:1875834 na REBELU z ABS. Tak jsem zvědavý na výsledek :-) Zatím jsem na 23 vrstvě a vypadá to, že je to v pohodě. Uvidím, jaká bude potom pevnost. Trochu byl problém s nastavenýma teplotama v g-codu pro PLA(60/230), ale ty by se asi pak daly upravit pro teplotu pro ABS.
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
Amper

#119 Příspěvek od Amper »

kroxigor píše:On totiž originál E3D V6 1,75 není celokov, ale hybrid jen nemá PTFE až k trysce jako ostatní.
viz stránky výrobce http://e3d-online.com/E3D-v6/Full-Kit/v ... -Universal

Ja vim ale original ma PTFE nad melt/hot zonou ale klony ho maj vlastne opacne - dole ano a nahore ne :-D
bahora

#120 Příspěvek od bahora »

stepacz píše:hlavně je super možnost Factory souborů to je k nezaplacení :-) osobně bych nedokázal ty letadla konstruovat za pomocí slic3r, dříve to ani nepobral a hned padal, teď už funguje o mnoho lépe (slic3r) ale není to pořád ono si myslím...

Jem teď trošku zamten. Když jsem si koupil "Republic P47 N15 Thunderbolt slic3r version" tak jsem udělal blbost a měl jsem vzít tu druhou verzi a zkusit to míst Slic3r vytisknout cestou Cura/mattercontrol ?

Nebo to bude OK a bude model stejně povedený jako ty ostatní neSlic3r verze?
Zamčeno

Zpět na „CNC dílna“