Novy regulator + stridak - nefunguje

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
awe_cz

Novy regulator + stridak - nefunguje

#1 Příspěvek od awe_cz »

Pomoooc! Motor jenom tak poskakuje a neroztoci se - regl to po dvou vterinach vzda. Nejake napady?
macpro
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy regulator + stridak - nefunguje

#2 Příspěvek od macpro »

awe_cz píše:Pomoooc! Motor jenom tak poskakuje a neroztoci se - regl to po dvou vterinach vzda. Nejake napady?
Prerusena faze na motoru ?
rodolet

#3 Příspěvek od rodolet »

awe_cz píše:Pomoooc! Motor jenom tak poskakuje a neroztoci se - regl to po dvou vterinach vzda. Nejake napady?

Co zkontrolovat spojeni mezi regulatorem a motorem? Me se tohle stalo, kdyz jsem spatne spojit jeden ze tri dratu k motoru.
awe_cz

#4 Příspěvek od awe_cz »

macpro píše:

Zmereno - tim to nebude...
macpro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od macpro »

awe_cz píše:
macpro píše:

Zkrat vinuti mezi fazema ?
awe_cz

#6 Příspěvek od awe_cz »

macpro píše:
awe_cz píše:
macpro píše:

Zkrat vinuti mezi fazema ?

Jsou tam cca 4 ohmy - muzu to jeste zkusit zmerit v zatezi, ale nevim.

Edit: Fakt legracni - po asi patym propojeni se to rozbehlo. No alespon mne to donutilo prostudovat navod a naucit se programovani. Podeziram ony "zlate" konektory...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Abu »

Nektery ty 3.5mm kratky konektory co se dodavaj na reglech a motorech stojej opravdu za prd. Pokud neplanujes regl casto prendavat k jinymu motoru, tak konektory pryc a priletovat.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
tks
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od tks »

Nedávno jsem koupil nabíječku a při prvních testech mě docela dost zlobila - hlásila různé nízké napětí, ukončovala nabíjení atd. Už jsem z toho byl nešťastný, ale pak mě napadlo zkontrolovat nabíjecí káblíky a zjistil jsem, že do jednoho banánku zapomněl pan číňan drát zaletovat - byl tam jenom strčenej a pohromadě to držela jen krytka konektoru. :?
Takže pokud dojde motůrek s už "naletovanými" goldy, tak minimálně zkontrolovat to doporučuju - ale ideálně dát napřímo.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
awe_cz

#9 Příspěvek od awe_cz »

tks píše:Nedávno jsem koupil nabíječku a při prvních testech mě docela dost zlobila - hlásila různé nízké napětí, ukončovala nabíjení atd. Už jsem z toho byl nešťastný, ale pak mě napadlo zkontrolovat nabíjecí káblíky a zjistil jsem, že do jednoho banánku zapomněl pan číňan drát zaletovat - byl tam jenom strčenej a pohromadě to držela jen krytka konektoru. :?
Takže pokud dojde motůrek s už "naletovanými" goldy, tak minimálně zkontrolovat to doporučuju - ale ideálně dát napřímo.

Ty konektory jsem na motor pajel ja - takze minimalne tomuhle spoji verim. Ale mam pocit, ze maji na sobe zvenci nejakou ochrannou vrstvu nebo co. Kazdopadne konektory na reglu uz pripajeny jsou a nechce se mi je strihat - ted uz to funguje, tak to tak necham.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Abu »

Nejde o kvalitu pajeni konektoru, ale o ty samotny konektory, proste tyhle typy nejsou dobry uz z principu a kdyz to jeste cinan nekde osidi (treba mu vyjde samicka o nejakou tu desetinku vetsi), tak ten kontakt je opravdu mizernej, jak ses sam presvedcil v praxi.

Predstava ze budu pred kazdym startem sachovat s konektorama aby se mi vubec rozbehl motor.... :lol: :lol: .... nebo spis :cry:
awe_cz

#11 Příspěvek od awe_cz »

Abu píše:Nejde o kvalitu pajeni konektoru, ale o ty samotny konektory, proste tyhle typy nejsou dobry uz z principu a kdyz to jeste cinan nekde osidi (treba mu vyjde samicka o nejakou tu desetinku vetsi), tak ten kontakt je opravdu mizernej, jak ses sam presvedcil v praxi.

Predstava ze budu pred kazdym startem sachovat s konektorama aby se mi vubec rozbehl motor.... :lol: :lol: .... nebo spis :cry:

Na ja to spis vidim opravdu na tu ochrannou vrstvu - konektory v sobe drzi docela slusne, takze mechanicky problem to neni.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Abu »

Delej jak uznas za vhodne.... ja svuj nazor rekl (taky mi tyhle konektory zlobily).
awe_cz

#13 Příspěvek od awe_cz »

Abu píše:Delej jak uznas za vhodne.... ja svuj nazor rekl (taky mi tyhle konektory zlobily).

Dam vedet jestli to roztriskam nekde;)))
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Nakadah »

Abu ma pravdu. Neni konektor jako konektor. Nechal sem origo Goldy na Dulaskym i na Ray motoru. Konektory na Rayi v regleru ECO25 drzi pevne a dobre, to same konektory na Dualskym do regleru Pulso33. Ale kdyz zkusim dat Dualskyho na ECO25 tak ty konektory skoro vubec nedrzi :D tak samo Ray na Pulso.

Proste na prumeru desetinka k desetince a mame tady co Halik?? Prechodovy odpor jako blazen...Nak
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Marek71 »

Takže pokiaľ musím použiť silu, aby som konektory do seba zapasoval, znamená to, že je to dobre - malý prech. odpor ?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“