OPRAVA REMOSKY

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Ing.Robinsson

Re: OPRAVA REMOSKY

#46 Příspěvek od Ing.Robinsson »

JosefSvejk píše:No, tak zase je papagáj dobrá kontrolka. Mrkneš se na ptáka a pokud je v pořádku, můžeš klidně dýchat.

:lol:
To by mě zajímalo zda to funguje když třeba vyhasne karma? Pak ptáka do každý domácnosti kde se topí plynem
JosefSvejk

#47 Příspěvek od JosefSvejk »

Ing.Robinsson píše:
:lol:
To by mě zajímalo zda to funguje když třeba vyhasne karma? Pak ptáka do každý domácnosti kde se topí plynem

Mělo by to fungovat. Kdysi si horníci nosili kanárky v kleci do podzemí, aby jim sloužili právě tímto způsobem. Nejspíš zachránili hodně lidských životů. Bez prdele :wink: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od JirkaA »

U ptáků je ta citlivost na jedovaté věci ve vzduchu dána "konstrukcí" jejich plic. Na rozdíl od naší anatomické stavby plic, kde místem kontaktu vzduchu s krví jsou plicní sklípky, mají ptáci plíce tvořené čímsi jako je molitan, houbovitá hmota zkrz kterou vzduch proudí do vzduchových vaků v dutině hrudní a ve velkých dutých kostech, takže vzduch proudí přes plíce dvakrát, při nádechu i výdechu. Mají daleko větší plochu vnitřního povrchu plic, aby mohli efektivněji vstřebat kyslík (což potřebují pro let), ale bohužel tím pádem i škodliviny.
OK2WY
ellet

#49 Příspěvek od ellet »

Remosku starou 40 roků jsem se snažil nahradit horkovzdušnou (halogenovou) troubou. Skleněný hrnec, hezky to svítí......ale (zatím použito asi 10x - s termostatem dělám pokusy) pořádně to nepeče. S Remoskou se to nedá vůbec srovnat. Jestli neudělám nějakej pokrok, skončím zase u Remosky.
pepin

#50 Příspěvek od pepin »

upřimě se mi to pečení v remosce začíná oproti obyč troubě líbit čím dál tím víc o víkendu jsem dělal zase kuře, jen né na soli, ale klasické pečené zase položené na bramborách s cibulí, ale už klasicky okořeněné a podlité vodou s trochou oleje, jak je tam ta voda, tak už to tu křupavou kurčičku neudělalo, to bylo v podstatě stejné, jako z trouby, s jediným pro mě zásadním rozdílem, absolutně to nemá tendenci se v té 500w remosce spálit, v podstatě by bývalo stačilo zapnout na hodku a pul minutku a už se víc nestarat, bo ta voda z té remosky v podstatě nemizí.

to samé dnes bučková roláda opět položená na bramborách, jen jsem to zase podlil trochu vodou , olejem, po třičtvrtě hodině zkontroloval a po hodině a pul vypnul, s vodou jsem to na začátku až zbytečně přehnal.

v klasické troubě mám tak 2decku vody za 20 minut vypařenou a když to nehlídám, vždy k tomu letím to podlejt až když cítím smrádek.

jen se toho do té remosky nevejde tolik, jako na pekáč, já si ale vařím jen pro sebe, tak něco přez dvě porce--maso i brambory, to je mé oblíbené, bo jednodušeji to už snad ani nejde :D

P1170672.JPG
rakos
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od rakos »

CCF06022017_0001.jpg

....přátelé, moderní technologie jsou fajn (mikrovlny a buh ví co ještě) ale stará dobrá Remoska asi byla vymyšlená docela dobře,

žádná 3D tiskárna Vám tohle nedokáže :mrgreen:
guchar

#52 Příspěvek od guchar »

Pro "pepin" - kůrčička na kuřeti. Pro 3 lidi a psa musíme ty brambory připravit mimo remosku.
Osobně bych po té hodině brambory nechal dole. Na ně dal kolo alobalu. Nad kolo alobalu kuře.
Za 10 min je kůrčička. Jak pomůže potření 1/2 dc vody lžička medu jsem psal. Není-li med tak lžička cukru.
JÁ KŮRČIČKU RÁD. Pokud bych byl, ale moc hladový nebo pohodlný, tak by se kuře kůrčičky ode nedočkalo.
guchar

#53 Příspěvek od guchar »

ptáci - kanárci - indikátor dýchatelného vzduchu
Když se pták nadechuje, 75 % objemu čerstvého vzduchu obtéká plíce
a vtéká rovnou do vzdušných vaků, probíhajících od plic a spojených s dutinami
v kostech, které plní vzduchem. Zbylých 25 % vzduchu jde přímo do plic.
Když pták vydechuje, je pro výdech používán vzduch z plic
a současně se do plic dostává čerstvý vzduch ze vzdušných vaků.
Ptačí plíce tak přijímají čerstvý vzduch jak při nádechu, tak i při výdechu.

Svaly - motor pro let potřebují hodně vzduchu (kyslíku). Se vzduchem naberou i případné škodliviny.
rakos
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od rakos »

..... tak remoska úspěšně opravena, odskoušena a už se i peklo a je to ok :mrgreen: byla i pochvala a jedu si koupit další loď na Aukru :lol:
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od ufon13 »

rakos píše:..... tak remoska úspěšně opravena, odskoušena a už se i peklo a je to ok :mrgreen: byla i pochvala a jedu si koupit další loď na Aukru :lol:

a kdybys někdy v budoucnu potřeboval korálky na náhradu dej vědět mám jich asi kilo jako odpad z výroby kouřítek.... :wink:
rakos
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od rakos »

... to ufon13 ... díky, ale doufám, že s touto remoskou už dožiju a nějaké jiné využití mě nějak nenapadá ..ale dík :wink:
Wormsnake

#57 Příspěvek od Wormsnake »

NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
guchar

#58 Příspěvek od guchar »

Do těchhle veder se téma Remoska moc nehodí. Honí mne mlsná na dobrý čerstvý (asi dlouho kynutý) chleba.
S troubou se mi nechce hajcovat. Nezkoušel jste někdo chleba v Remosce? (Nízká Al miska, 2 litry?)
Steve

#59 Příspěvek od Steve »

varok píše:Rakos: prodávají se i normální remosky, které mají spirálu nahoře ve víku. Spodek je teflonový, víko asi nerez. Má to držadlo ve kterém je kolébkový vypínač, šňůra napevno. Takže odpadá ten debilní konektor šňůry, alespoň co jsme měli na staré. Prodávají se dvě velikosti, jedna menší, tu máme my a pak je větší. Ta je velká asi jako ty staré. Ta menší má výkon myslím 400W, ale peče to luxusně.

Tu větší jsem kdysi dávno koupil, náhradní škopek stojí asi osm set.
Trouba doma nebyla (jen já :-) ) a nejdřív jsem koupil nějakou skleněnou vynikající horkovzušnou věc - naprosto vyhozené peníze. Nejen že jidlo bylo jako vařené, ale ani teplota nestačila a celé to stálo za prd.
"Naštěstí" se z toho při druhém vaření (prostě to nepeklo) začal odlupovat povrch (teflon?) a podařilo se to vyreklamovat.
Pak jsem tedy koupil tu větší remosku a excelentní...
Kuře, pečené věci, pizza...Včetně jak má být ;-)
Pak začala zlobit, hřála na jedné polovině víc a nebo vůbec.
Přepálený drát nejde spojit, objednání spirály byla chvilka na netu, oprava pak při večerní TV.
Ten pocit, když to začne jelo....;-)
To už je tak 6-7 let a pohoda ;-)
Nedám na ni dopustit a kecy o zastaralosti jsou nesmysl.
Je-li něco funkční a jednoduché, proč to hanět? Pro osobní pocit, že mám něco echt hi-tech a jsem in? Asi ;-)
guchar

#60 Příspěvek od guchar »

PÁR DROBNOSTÍ Jak šla léta (na stránce nutno sjet až dolů - obr. typů) Remoska® historie
50. léta - 60. léta - 1994 - (Založení společnosti Remoska s.r.o.) 1998 - 2013 - 2014
http://www.remoska.cz/
TEPLOTA ("... teplota pro pečení potravin 160 - 180° C..." V diskuzi tefl. povrchy někteří uvádí i 260° C.)
Jak funguje Teplo je z víka, kde je umístěno topné těleso, přenášeno...
KŮRČIČKA NA PEČENÉ KACHNĚ - Červen 2007
TECHNIKA: REMOSKA – BYLA, JE A BUDE
= Na receptu a ukázce výsledku DOMÁCÍ CHLÉB z Remosky, se pracuje.
Zatím jeden ze stránek Remoska
Upečte si chleba v Remosce,
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“