3D tiskárny v modelařině - III
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - III
To jyrry. Pod tou poličkou se zásobními cívkami je ta 3D tiskárna volně? V nějakém boxu - skříni - vitríně?
Mad_Box píše:Ale je možné že je to spíše vlastnost bowdenového extruderu.
Jiné vysvětlení mě nenapadá, protože mě to rozhodně tebou popisovaný bordel nedělá.
guchar píše:... Pod tou poličkou se zásobními cívkami je ta 3D tiskárna volně?
Ano.
jyrry.webnode.cz
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
zz2012 píše:Hoj, nejsem odbornik, ale vysousecky zalozene na silikagelu se regeneruji zahratim na cca 80°C. A to silikagel zmeni barvu na modrou a vyschne. Takze asi tech 180°C neni uplne spravne.
Nemáš pravdu. Technický list od soudku, který jsem před lety koupil u Merck už asi nenajdu ale bylo tam "regenerace 120-180 st. C." I na Wikipedii je je 120-150 st. C. Záleží na druhu a výrobci. A taky je trochu rozdíl mezi vysoušením a regenerací. On totiž silikagel umí pohlcovat i jinou chemii, než je H2O a na její vyhnání je potřebe větší teplota.
Jo a bacha na vdechnutí prachu, způsobuje silikózu a ten s indikací vlhkostí modrá-červená (kobalťák) je dokonce karcinogení. Takže do čističky či vysoušečky vzduchu malinko mimo. Červená-bezbarvá karcinogení být nemá.
Jirka
Je to normalka? pred tyzdnom som nieco dotlacil a nechal strunu v stroji ... bol to uz len zbytok, takze ma to netankovalo, aj tak to vyhodim ... a teraz som chcel zase tlacit, kuknem na stroj a kukam ako puk, struna v polovici medzi cievkou a extruderom praskla cistym lomom ... normalka?
hobbyking PLA
hobbyking PLA
S PLAčkom sa mi to občas stáva tiež. S ABS nie.
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY
igorb píše:struna v polovici medzi cievkou a extruderom praskla cistym lomom ... normalka?
Dělalo mi to naprosto pravidelně na 3mm PLA z Číny. Kvůli tomu jsem nakonec na 3mm přestal z PLA tisknout úplně, praskalo mi to totiž nečekaně i během tisku.
Co jsem přešel na 1,75mm struny, neudělalo mi to ještě nikdy. Ale tisknu prakticky výhradně jenom Mladeč.
to JE 1.7mm PLA
To jyrry Obecný názor je, že 3D tiskárnu(3D PRN) je dobré provozovat v nějakém (třeba i improvizovaném) kabinetu.
Ba dokonce s termostatickou regulací teploty. Taky izolace od vlivů průvan, prach, ...
Mnohdy je regulací jen "rovnováha" mezi teplem od tiskárny a jeho únikem-odvodem do okolí.
A někteří s tiskem začínají až po ustálení (dosažení jisté) teploty.
Čím se liší tvůj způsob použití 3D PRN, od těch co pro dobré výsledky ji mají v nějakém kabinetu - skříni?
Jiný filament, jiná výška vrstvy, jiné nároky na vzhled, jiná rychlost, ...?
Někdy stavebnice mají kabinet jako součást konstrukce, jindy 1) RACK Cabinet. 2) Poplivaná IKEA
3) Někdy je taky argumentem strašák ZAMOŘENÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ nano částicemi.
3D Printer in 19" RACK Cabinet
two of the Lack tables
Skříň na 3D tiskárnu ze stolků z IKEA - Nebojíte se, že vyhoříte?
3DPrintClean odlehčená varianta
- DÁ SE ŘÍCT, ŽE KRITÉRIEM S/BEZ KABINETU, JE REPRODUKOVATELNOST KALIBRACE 3 D TISKÁRNY?
Ba dokonce s termostatickou regulací teploty. Taky izolace od vlivů průvan, prach, ...
Mnohdy je regulací jen "rovnováha" mezi teplem od tiskárny a jeho únikem-odvodem do okolí.
A někteří s tiskem začínají až po ustálení (dosažení jisté) teploty.
Čím se liší tvůj způsob použití 3D PRN, od těch co pro dobré výsledky ji mají v nějakém kabinetu - skříni?
Jiný filament, jiná výška vrstvy, jiné nároky na vzhled, jiná rychlost, ...?
Někdy stavebnice mají kabinet jako součást konstrukce, jindy 1) RACK Cabinet. 2) Poplivaná IKEA
3) Někdy je taky argumentem strašák ZAMOŘENÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ nano částicemi.
3D Printer in 19" RACK Cabinet
two of the Lack tables
Skříň na 3D tiskárnu ze stolků z IKEA - Nebojíte se, že vyhoříte?
3DPrintClean odlehčená varianta
- DÁ SE ŘÍCT, ŽE KRITÉRIEM S/BEZ KABINETU, JE REPRODUKOVATELNOST KALIBRACE 3 D TISKÁRNY?
Dej prosím foto jak ty máš umístěnou svoji tiskárnu.
Já kvůli tomu nemíním dělat nějakou opičárnu, nepořídil jsem laboratoř. Nebudu toho otrokem (jako jsou někteří otrokem svého auta, třeba). To co mi z toho leze mi tak nějak stačí.
Já kvůli tomu nemíním dělat nějakou opičárnu, nepořídil jsem laboratoř. Nebudu toho otrokem (jako jsou někteří otrokem svého auta, třeba). To co mi z toho leze mi tak nějak stačí.
jyrry.webnode.cz
myslím že netřeba hrotit bednu, nám to doma hrká na parapetu okna v dílně a nestěžuje si.
Ja mam tiskarnu v boxu z komurkace a to z toho duvodu ze je v dilne ktera neni dokonale vytapena a pod oknem. Pokud nebyla v boxu tak treba otevreni okna spolehlive znicilo tisk (specialne z ABS) protoze proste kus vyrobku byl chlazen jinak nez predchozi. Jako bonus je hlukova izolace takze muzu tisknout prakticky furt(Stearmana od 3DLab jsem vytisknul za tyden a pul prakticky non stop tisku)
Pokud je tiskarna v byte bez rizeneho vetrani / klimatizace a netiskne se pres noc tak si myslim ze box nutny neni
Pokud je tiskarna v byte bez rizeneho vetrani / klimatizace a netiskne se pres noc tak si myslim ze box nutny neni
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
Já filamenty také neřeším - tisknu v paneláku, mám i rok staré, nevidím v tom problém. Na tiskárnu jsem vytvořil box z plexiskla a dá se v něm i tisknou - největší důvod byl, aby byla tiskárna ochráněná proti prachu (mastné vodící tyče) - tisknu jen opravdu málo, takže prach mi na tiskárně vadil.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
V panelaku je suchy vzduch takze susis vlastne non stop 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Možná to tu někde zaznělo, ale jaká je vlastně ještě dobrá vlhkost pro filament a jaká už je špatná? 
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus