3D tiskárny v modelařině - III
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - III
Já tisknul pneumatiky po jedné a ve sliceru jsem nastavil, že ani přejezdy nesmí tryska opustit prostor objektu takže žádné slintání a čištění.
Samozřejmě nastaveno random začátek perimetru.
Samozřejmě nastaveno random začátek perimetru.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Rebel II (bez SUPER VYCHYTAVEK), BuildTak 40°, HE 195°, 30% infil, vrstva 0,3mm, tryska 0,5mm, zadny upravy rychlosti, NinjaFlex 85A, RETRAKCE 2,5, tisk DVOU KUSU NAJEDNOU a ani mezi nima ZADNY slinty-vlasy, 2 perimetry, 3 vrstvy nahore-dole: uzavreni v pohode. Na posledni fotce tisk protikusu - stejne nastaveni - zadny slintejse ...
I s retrakci a bez lepidel a laku to facha jak ma ...
I s retrakci a bez lepidel a laku to facha jak ma ...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem dnes tisknul z flexa najednou 4 nožky pod přístroj průměr 12 mm výška 7 mm. Zkusil jsem nastavení na PLA jen jsem na displeji přidal teplotu Bedu. A byl jsem překvapen, protože i s retrakcema to tisklo naprosto v pohodě. Ona je ale otázka, jestli se to retrakční cukání zubatice vůbec projeví v trysce vlivem pružnosti struny mezi tryskou a zubaticí.
Jirka
Jirka
... tak ji vypni a uvis ty pavuciny ... neni nic jednodussiho ...

...tyhle nozky sou taky tisteny naraz
Nezalezi na tom kolik kusu tisknes. Moje reakce byla spis na nastaveni : že ani přejezdy nesmí tryska opustit prostor objektu ...
Neni proste potreba s tim takto laborovat a cistit taky nic nemusim ...

Nezalezi na tom kolik kusu tisknes. Moje reakce byla spis na nastaveni : že ani přejezdy nesmí tryska opustit prostor objektu ...
Neni proste potreba s tim takto laborovat a cistit taky nic nemusim ...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
arachna píše:... tak ji vypni a uvis ty pavuciny ... neni nic jednodussiho ...![]()
??? Až doteď jsem měl retrakce při tisku vypnutý a teď jsem zjistil, že se mi flexo tiskne s retrakcema úplně stejně jako bez retrakcí. A chlupatý to nebylo ani v jednom případě. Jedinej problém byl špatný uzavírání TOP pokud je málo procent infillu ale u toho je vuřt, jestli byly retrakce zapnutý nebo vypnutý...
Jirka
jsem to vytisknul z gcodu od stepana a bylo vyrizeno. Akorat mezi dvema tisky se me nejak zakucklala tryska a musel jsem ji procistit kouskem PLAcka. Az bude cas tak se mrknu co za nastaveni to tam vlastne pouziva
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
tak jsem postoupil v modelování haubny na Pipera. Protože mi laminování moc nejde
. A výsledek se dostavil, tvarově už se mi to líbí. Je to lepší než první pokus, jen ten vršek by chtělo v tisku trochu doladit. Poradili byste mi jak?
Tisk: vrstva 0,2mm, 2 perimetry, tloušťka stěny 0,8mm, tryska 0,4. materiál PLA. Možná by pomohlo snížit výšku vrstvy před koncem tisku, aby vršek vyšel jemnější.
Jinak se mi to docela zamlouvá, za 8 hodin bylo hotovo.
tak jsem postoupil v modelování haubny na Pipera. Protože mi laminování moc nejde
Tisk: vrstva 0,2mm, 2 perimetry, tloušťka stěny 0,8mm, tryska 0,4. materiál PLA. Možná by pomohlo snížit výšku vrstvy před koncem tisku, aby vršek vyšel jemnější.
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
otompotom píše:Ahoj,
tak jsem postoupil v modelování haubny na Pipera. Protože mi laminování moc nejde. A výsledek se dostavil, tvarově už se mi to líbí. Je to lepší než první pokus, jen ten vršek by chtělo v tisku trochu doladit. Poradili byste mi jak?
V čem jsi to modeloval? Tvarově je to velmi povedené.
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, modeloval jsem to v Inventoru, bylo to metodou pokus omyl, internet omyl
. Ale nakonec jsem na to přišel a byl jsem spokojen. Až mě překvapilo jak to bylo jednoduché, ale přijít na to.
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
otompotom píše:jen ten vršek by chtělo v tisku trochu doladit
A co přesně ti vadí? Ty zuby po vrstvách? To se opravdu jinak než snížením vrstvy omezit nedá, ale zubaté to bude pořád, na tak malém sklonu ty vrstvy budou vidět stále. To by se to muselo rozřezat na několik částí a každou tisknout otočenou ve správné orientaci tak, aby se to tisklo co nejvíc na výšku, a pak samozřejmě poslepovat dohromady. Pak bude sice čumák o něco málo hezčí, ale zas tam budou vidět ty stopy po lepení. To si člověk nevybere.
Nechal bych to asi tak, vytmelil, přestříknul a nikdo nic nepozná.
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Ano vadí my ty hrubší přechody. Ale asi máš pravdu, že to vytmelím a stříknu. Snížením vrstvy se to zas bude tisknout o dost déle.
Díky.
Díky.
Nemuselo by se to tisknout o moc dýl, stačí změnit velikost vrstev až na konci či v částech kde to chceš jemnější ...
Například:
Například:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
-
Ing.Robinsson
Ahoj, nenajde se tu někdo kdo by mi vytisknul držák na gopro. Nejlépe okolí Pardubice nebo HK. Nebo někomu komu by nevadilo s tím jít na poštu.
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj ja bydlím kousek od Pardubic (Moravany) tak ti to mohu vytisknout. Ideálně z černého PLA jestli nevadí.
Odesláno z mého LG-H960 a podpis odstraním
Odesláno z mého LG-H960 a podpis odstraním