FrSky X12S Horus

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky X12D Horus

#1186 Příspěvek od RCStudio »

Litam tak po FrSky strankach a koukam ze ona tam zminka o me :D Toto vzniklo v dobe kdy jsme delali podklady pro testery jak a co a zjevne to je stale praktriticke.

http://www.frsky-rc.com/download/view.p ... structions
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1187 Příspěvek od RCStudio »

Skript me funguje, vytvoril me model a u nastavil kridelka klapky .... nevidim problem.

Bootloader stale v RC10 neni tzn propojeni s companionem neni mozne.
Jan Janekx Urbanek
Ger1

#1188 Příspěvek od Ger1 »

Prosim vas ako nastavim reverse plynu ? Stale to funguje iba ako reverse kniplu ked to robim cez krivku alebo servo obrazovku.Dakujem
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
Plexix

#1189 Příspěvek od Plexix »

Ger1 píše:Prosim vas ako nastavim reverse plynu ? Stale to funguje iba ako reverse kniplu ked to robim cez krivku alebo servo obrazovku.Dakujem

Nastavení modelu - obrazovka "serva" - tam si rolovacím kolečkem zajedeš na kanál na kterém máš plyn stiskneš Enter - rolerem dojedeš na konec na tu malou šipku, (až na ni budeš, nahoře se ti v pravém rohu zobrazí nápis invertovat),která je za hodnotou výchylek a stiskneš znova enter. Změní se ti poloha té šipky a máš zreverzováno. Pokud to není co potřebuješ, nějak líp popiš co si představuješ pod pojmem revers plynu.
FrSky Horus X12S
HK Bixler
Durafly Tundra Anniversary Edition
mhotar

#1190 Příspěvek od mhotar »

RCStudio píše:Skript me funguje, vytvoril me model a u nastavil kridelka klapky .... nevidim problem.

Bootloader stale v RC10 neni tzn propojeni s companionem neni mozne.

Pokud máte firmware se zaškrtnutou volbou MassStorage tak by to mělo fungovat. Pokud ne, tak stačí SD kartu vyndat a dát do čtečky v PC.
www.opentx.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1191 Příspěvek od RCStudio »

Companion si cte data z sd?
Nezkoušel jsem
Jan Janekx Urbanek
mhotar

#1192 Příspěvek od mhotar »

Ano, OpenTx do rádia jako takového nic neukládá (nastavení rádia a modely), vše je na SD kartě. Companion by měl prohledávat všechny připojené disky, a je jedno jestli je to Horus přes USB nebo SD karta ve čtečce.
www.opentx.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1193 Příspěvek od RCStudio »

Ano to vim ze nevyuziva interni flash a ted uz rozumim takze...
Resenim je bud prijit o joystick a dat massstorage do kompilace aby se listovala SD karta a nebo SD do ctecky.

V budoucnu to tedy bude fungovat tak, ze az bude bootloader tak ten bude jako u Taranisu pripojivat SD jako mass storage a Companion to bude vyhledavat.
Kdyz bude radio v normalnim rezimu, bude joystick, nebo pomoci kompilace mass storage ale uzivatel prijde o joystick.

Takze nyní je to zatim nouzove reseni.
Jan Janekx Urbanek
Ger1

#1194 Příspěvek od Ger1 »

Plexix píše:Nastavení modelu - obrazovka "serva" - tam si rolovacím kolečkem zajedeš na kanál na kterém máš plyn stiskneš Enter - rolerem dojedeš na konec na tu malou šipku, (až na ni budeš, nahoře se ti v pravém rohu zobrazí nápis invertovat),která je za hodnotou výchylek a stiskneš znova enter. Změní se ti poloha té šipky a máš zreverzováno. Pokud to není co potřebuješ, nějak líp popiš co si představuješ pod pojmem revers plynu.

tymto sposobom mi to len zreverzuje knipel akoby hore mam 0 a dole 100 , nieje mozne zmenit rotaciu motora cez vysielac?
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
Plexix

#1195 Příspěvek od Plexix »

Ger1 píše:
tymto sposobom mi to len zreverzuje knipel akoby hore mam 0 a dole 100 , nieje mozne zmenit rotaciu motora cez vysielac?

Teď už to chápu, pak mi došlo, že ti jde o změnu smyslu otáčení elektromotoru. Mám ale pocit, že to je spíš záležitost nastavení regulátoru.
FrSky Horus X12S
HK Bixler
Durafly Tundra Anniversary Edition
zelkar

#1196 Příspěvek od zelkar »

Směr rotace motoru se dá změnit nastavením chytřejších regulátorů.
Nejjednodušší ale je prostě prohodit libovolné dva ze tří vodičů, co vedou od reglu do motoru. Vysílač s tím nemá nic společného.
FrSky / Dingo, F5J ...
Ger1

#1197 Příspěvek od Ger1 »

zelkar píše:Směr rotace motoru se dá změnit nastavením chytřejších regulátorů.
Nejjednodušší ale je prostě prohodit libovolné dva ze tří vodičů, co vedou od reglu do motoru. Vysílač s tím nemá nic společného.

ano nakoniec som to na letisku spravil takto , len som chcel vedet ci sa to nahodou nejak neda cez horus otocit.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#1198 Příspěvek od VSCharlie »

Takže když to shrnu.. :roll:

V současném stavu vývoje, je Companion pro použití s X12S (Horusem ve kterém je OpenTX), takřka nepoužitelný.
Nespojí se s Horusem a neprovede žádnou operaci, jako jsou zálohy do souboru,načtení modelů z rádia a podobně.
(Pokud tedy neoželíme "joystick" a použijeme do rádia kompilaci s "massstorage, to by SD kartu načetl i když je v rádiu.")
V podstatě zatím dokáže provést jenom upgrade FW.
Ovšem to mi nevadí, hlavně že jsem to někde "nepoee" já.

Pokud je vytažená karta z rádia a připojená přes USB čtečku, tak dokáže:
-Načíst modely z "rádia", tedy z SD karty v čtečce.
-Načíst "Radio setting" a "pohrát si" s "Obecnými nastaveními" rádia.
Výše uvedené jsem teď vyzkoušel a funguje to.
Prvdděpodobně taky dokáže upravená "Obecná nastavení" i zapsat, ale to jsem zatím nezkoušel.

V každém případě se počítá s tím, že se časem vše dodělá a odladí, včetně doplnění šablon modelů do Lua Wizardu.
Ovšem já osobně je nepotřebuji, tak mi to ani tak nevadí.
Ale když budou, tím líp.

I přes všechny tyto drobné problémy jsem rád, že jsem si Horuse pořídil a vůbec nelituji toho, že jsem do něj nahrál OpenTX, i když ještě není úplně hotový.
Ta svoboda v nastavovaní modelů a rádia za to stojí.
Jako dlouholetý "modelář" a majitel různých RC rádií se softwarem založeným na šablonách (včetně posledního DX9-DSMX), vím o čem mluvím.
Kdo nevyzkoušel, asi neuvěří, ale to je mi celkem fuk.

Jenom jedna věc mne ještě trochu trápí - že mi PC nenačte SD kartu připojeného Horuse.
Ale teď si nejsem jistý, jestli to čistě náhodou není podobný případ, jak s načítáním SD karty v rádiu z Companionu.
Teoreticky by to mělo fungovat jako připojená čtečka, ale kdo ví - už si nejsem jistý ničím. Když byl v rádiu FrSky-OS, tak to fungovalo.
Zkoušel to vůbec někdo?

Už končím, i tak je to moc dlouhé..

P.S:
Ještě bych rád touto cestou poděkoval za ochotu a božskou trpělivost podpoře "rcstudia", která se jen tak někde nevidí..
Určitě ji se mnou bude ještě hodně potřebovat... :mrgreen:
Naposledy upravil(a) VSCharlie dne sob 18.02.2017 23:35, celkem upraveno 2 x.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1199 Příspěvek od RCStudio »

VSCharlie píše:Takže když to shrnu.. :roll:

V současném stavu vývoje, je Companion pro použití s X12S (Horusem ve kterém je FrSkyOS),

Tomuto uplne zcela nerozim, protoze companion nejde a, nepůjde použít s FrSky-OS.

Omlouvam se za spise strohe odpovedi, mam weekend pracovní a trochu nestiham.
Jan Janekx Urbanek
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#1200 Příspěvek od VSCharlie »

To je překlep (musím po sobě lépe kontrolovat co píšu, takhle vznikají nedorozumění) - hned to opravím .. :oops:

To nic, já zase strávil celý den v práci konfiguracemi doménových serverů a ještě teď mi třeští hlava.
Kdo ví, kdy budu schopný jít zalehnout....
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“