DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zoolx

Re: DJI Mavic

#781 Příspěvek od Zoolx »

To je hrozně fajn, stejně jako nějaké to nohy / prodloužení podvozku a jiná umělecká díla. Já jen postrádám logiku ve smyslu: Mavic - miniaturní skládací koptéra o velmi slušných parametrech. Skladnost a velikost na úkor případné stavby těla, subtilnosti (zranitelnosti) gimbalu, apod.

Phantom - lepší kamera, bytelnější stavba těla, podvozek, ale potřeba pořádného batohu nebo kufru.

Obojí za cca stejný peníz.

Pokud si někdo koupí Mavica a pak na to začne lepit tyhle nadstavby, tak mi to připomíná souseda, který si koupil kdysi Malucha, protože to je malý do města (podle jeho slov), ale pak po městě jezdil permanentně s vozíkem... :-)

Tak nevím....

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
mikake

#782 Příspěvek od mikake »

[quote="Zoolx"][/quote]

nahodou ty nozky sou dobry na vzlitavani/pristavani ze snehu :) (mel jsem dycky zasrany ty spodni cidla)
Zoolx

#783 Příspěvek od Zoolx »

mikake píše:nahodou ty nozky sou dobry na vzlitavani/pristavani ze snehu :) (mel jsem dycky zasrany ty spodni cidla)

Já neříkám, že nemají význam. Jen tak nahlas uvažuji, že různé upgrady tohoto typu degradují imho jeho výhody a prodlužují přípravu o další úkon... Tak jsem to myslel. Jinak samozřejmě proti gustu žádný dišputát, ať si na něj každý navěsí co chce :-)

Já vzlétávám z ruky a do ruky ho i chytám. Už jsem se to naučil a jde to... :-)

Z.
Dymo

#784 Příspěvek od Dymo »

Pánové, mám dotaz. Po několikátém přehrání FW 1.03.04 mi nejede 1 motor. Aktualizace proběhne pokaždé v pohodě a vše funguje. Po několika zapnutích (2-5) nefunguje levý zadní motor. Když dám zpátky FW 1.03.02 problém jsem nepozoroval. Reklamovat nebo lítat se starším FW a doufat na brzké vydání nového FW ? Nechce se mi čekat měsíc na Telink. Odlítáno má max 1 hodinu a není ještě ani pořádně odzkoušen a třeba za měsíc bude zase problém například s gimbalem a zase reklamace. Co tak čtu, je Mavic docela nedodělek.
Zoolx

Re:

#785 Příspěvek od Zoolx »

Dymo píše:Pánové, mám dotaz. Po několikátém přehrání FW 1.03.04 mi nejede 1 motor. Aktualizace proběhne pokaždé v pohodě a vše funguje. Po několika zapnutích (2-5) nefunguje levý zadní motor. Když dám zpátky FW 1.03.02 problém jsem nepozoroval. Reklamovat nebo lítat se starším FW a doufat na brzké vydání nového FW ? Nechce se mi čekat měsíc na Telink. Odlítáno má max 1 hodinu a není ještě ani pořádně odzkoušen a třeba za měsíc bude zase problém například s gimbalem a zase reklamace. Co tak čtu, je Mavic docela nedodělek.

Pokud Ti to dělá opravdu jen při tom nejnovějším firmware a u předchozí verze je vše v pořádku, asi bych také lítal s tím funkčním a počkal na další, protože žádné podstatné rozdíly (když opominu nefunkční motor) tam nejsou. Každopádně je Tvoje anomálie dost zvláštní a odzkoušel bych 100% funkčnost zmíněného motoru raději ještě bez vrtulí, případně letem v nízké výšce nad "bezpečným povrchem"... Je to docela zajímavé, o tom jsem ještě neslyšel...

Vyzkoušel bych ten firmware klidně, ale mám Mavica v servisu s mou anomálií, tzn. samovolné stoupání (popisoval jsem v předchozích příspěvcích).

Jinak samozřejmě šlo čekat, že u tohoto zcela nového konceptu nějaké mouchy budou, ale lákadlo v podobě takřka kapesní koptérky s těmito parametry bylo pro mnohé včetně mne příliš silné :-)

Dej pak vědět, docela mne zajímá, na co přijdeš.

Z.
Dymo

#786 Příspěvek od Dymo »

Tak jsem zase znovu přehrával FW. Vše OK. Následovalo vypnutí modelu. Znovu zapnutí - vše funkční. Druhé zapnutí - vše funkční. A po 3. zapnutí zase problém - nejede LZ motor , DJI Go píše chybu "3No. Esc - Error"
Mám zpátky 1.03.02 a bez vrtulí motory makají bez problému, až bude lepší počasí zkusím opatrně proletět. Na reklamaci se posílá komplet balení nebo jen stroj (popřípadě s ovladačem a baterií) ? Z Telinku se mi zatím k tomu nevyjádřili, jenom prý nedoporučují používat. :(
Zoolx

#787 Příspěvek od Zoolx »

Dymo píše:Tak jsem zase znovu přehrával FW. Vše OK. Následovalo vypnutí modelu. Znovu zapnutí - vše funkční. Druhé zapnutí - vše funkční. A po 3. zapnutí zase problém - nejede LZ motor , DJI Go píše chybu "3No. Esc - Error"
Mám zpátky 1.03.02 a bez vrtulí motory makají bez problému, až bude lepší počasí zkusím opatrně proletět. Na reklamaci se posílá komplet balení nebo jen stroj (popřípadě s ovladačem a baterií) ? Z Telinku se mi zatím k tomu nevyjádřili, jenom prý nedoporučují používat. :(

Pokud to dělá tyhle podivnosti, tak bych také nelétal a šup na servis. Dal bych tam ten nejnovější firmware, napsal průvodní dopis s přesným popisem a poslal. Jakmile by ses spolehl na starší firmware, kde se to jeví v pořádku a žuchne Ti to, rozmlátí, nikdo Ti nedá ani zlámaný krejcar... Nedokážeš jim to. Po pádu budou tvrdit, že motor nejde kvůli pádu...

Na servis si to ode mne u Pelikána vzali i s ovladačem a brašnou i s 1 baterkou. Dali mi jen paměťovku...

Z.
ananas

#788 Příspěvek od ananas »

Chci se zeptat na takovou blbost. Může se v Mavicovi zničit kompas tím že bude nošený v jednom báglu společně s iPadem co má na sobě smartcover na kterém jsou vlastně umístěny magnety? Teoreticky by mu to vadit nemělo ne?
Amper

#789 Příspěvek od Amper »

muze ho rozhodit ale nemyslim ze by ho mohl znicit
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Zoolx

#790 Příspěvek od Zoolx »

Tak mi dnes Geis přivezl Mavica ze servisu. Byl v Německu, závadu uznali, opravili. Tedy zatím jen podle průvodního dopisu. Jak se bude chovat ve skutečnosti, poznám až zítra při testu. Dám vědět...

Edit: Tak není opraven, ale vyměněn. Je to jiný stroj... Má to i své výhody.. Tam, kde byl blbě udělaný kabel u ramene a skřípal se, jde teď vše jako po másle. Jak se bude chovat při letu, se ještě uvidí :)

Edit2: Tak se chová velmi mravně, tedy především samovolně nestoupá a klesá kdykoliv mu dám pokyn. Jinými slovy dost znatelný rozdíl od předchozího stroje :-D Při dnešním testu v poměrně silném větru vše v pohodě, středisko letového provozu vyhodnotilo let i výsledné video jako uspokojující bez jakýchkoliv anomálií :-)

Z.
fox426

#791 Příspěvek od fox426 »

Ahoj,nepadá vám poslední verze DJI GO 4.03? Mi docela pravidelně, hlavně když se přepne do "návratu domů" a s tím se zároveň nezaznamená celý LOG letu, není tím pádem v deníku. Z toho plyne otázka, nevíte zda jde nějak LOG upgradovat z vnitřních záznamu mavica?
Jaké máte zkušenosti s offline mapama, se mi stáva, že zmizí a objeví se tam logo google bez vykreslení, když jsem online tak se začnou pomalu načítat. Ale jak to přepnout třeba jen na online google mapy nebo na HERO offline nevím. Když app restartuji tak naskočí zase HERO mapy.
mouchanek

#792 Příspěvek od mouchanek »

Já mám na iphone 4.0.4 a spadla mi když jsem si hrál s dlouhým časem na poli v noci.. ve dne problém nemam
bzukyn

#793 Příspěvek od bzukyn »

Nějaké skušenosti s osvětlením,(viděl jsem lampy na Mavica) a nočním létáním ?
řídíte někdo jako s VR brýlemi?
gardenroute

#794 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Tak mi dnes Geis přivezl Mavica ze servisu. ...v poměrně silném větru vše v pohodě, středisko letového provozu vyhodnotilo let i výsledné video jako uspokojující bez jakýchkoliv anomálií :-)Z.
Zdeňku, zmizeli ti i ty microbursty, tzn. mikrotřesy, způsobené utrháváním gimbalu při prudkých nárazech větru ? Tzn. že u novějších produkčních verzí to je již nějak lépe dořešené ? Pamatuji si to i u tvého stroje, ale již jsi se k tomu dále nevyjadřoval...

A co jello od nevyvážených vrtulí ? Vyvažoval jsi, nebo jsou vrtule lépe z výroby nyní vyvážené?

Apropo, jak se ti s Mavicem létá bez videobrýlí, nebo jsi to již také nějak pořešil (např. VR brýle nebo tablet s HDMI)? Pokud vím, tak HDMI u Mavica nijak zatím nedořešené, a o Occusyncu se v DJI úplně přestali vyjadřovat :( ...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
bzukyn

#795 Příspěvek od bzukyn »

2hy let.
Nvidia k1 ohlasil aircraft disconected a DJI go se preplo na registraci.pak tam skocil zpet obraz- zamrzlej, a do pristani se nezmenil.
Po pristani tam skočila registrace znova a pri nastaveni videa mi to ohlasilo -setting failed error code 232 ?.
Dá se ten error nekde přečíst?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“