3D tiskárny v modelařině - III
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - III
Ten spínací modul (hezky obalený mosfet, nic jiného, mám ho v šuplíku ale zatím jsem to nerealizoval) může mít externí napájení, tedy elektronika poběží na původních 12V a pro topení desky se může připořídit zdroj 24V za pár stokorun...
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:hezky obalený mosfet, nic jiného
Máš samozřejmě pravdu, ale ruku na srdce, kdo by se s tím za ty prachy (dá se sehnat i výrazně levněji, dal jsem první link na který mě google poslal) vůbec chtěl babrat. Když jenom posčítám, kolik by stály ty různé konektory a svorkovnice, k tomu nějaký plošňák, zapojit vyzkoušet... Normálnímu člověku se vůbec nevyplatí to udělat. Jenom těm, pro které cesta je cíl.
jyrry píše:Ten spínací modul xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx může mít externí napájení, tedy elektronika poběží na původních 12V a pro topení desky se může připořídit zdroj 24V za pár stokorun...
Podstatné bylo tohle...
jyrry.webnode.cz
dt píše:To je podle mě ještě dědictví z doby, kdy 3D tiskárny neměly vyhřívané podložky. Na hotendu je to mnohem menší problém, tam je jenom pár desítek wattů.
Já mám podezření, že ten inovovaný bed u i3 mark2 má větší odběr, než klasický původní.
U mk1 jsem neměl s konektorem ani náznak problému, u mk2 se to projevilo a zjevně nejsem sám. Podle mně by asi nejsnažší cestou byla výměna za XT30 přímo do plošňáku, ten tam padne bez velkých úprav (což o XT60 tak docela neplatí), případně jak se píše v té diskusi použít XT60, ale do desky připájet kablíky a XT bude "v luftu".
Páni 3D-tiskaři, jestlipak jste už zahájili přípravu na MDŽ?
Nebo snad myslíte jen na sebe a modýlky?

Nebo snad myslíte jen na sebe a modýlky?
jyrry.webnode.cz
MDZ je WTF svatek stejne jako Valentyn.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jyrry píše:Páni 3D-tiskaři, jestlipak jste už zahájili přípravu na MDŽ?![]()
Nebo snad myslíte jen na sebe a modýlky?![]()
... a karafiatky tam nemas
... slusna vybavicka
jakpak držíte PETG na cívce? Dostal jsem od známého kus že chce cosi vytisknout, namotal jsem to na prázdnou a ono je to jako živé, samo se to rozmotalo...
A má to vypadat nějak takhle? Teplota 250°C, deska 60°C ...
Arachna - mám ještě tulipány
A má to vypadat nějak takhle? Teplota 250°C, deska 60°C ...
Arachna - mám ještě tulipány
jyrry.webnode.cz
hele pokud tisknes PET-G na tom cinskem hotendu s teflonem uvnitr tak to neni uplne ono. Ale prej se da PET-G tisknout i na teplotach ala ABS. Ale pokud mas zalozni trubku tak je to asi jedno, ona prej chvilku prezije. Mam tu par spulek ale jeste jsem se k tomu nedostal.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Teď tisknu 240°C a 50°C.
Teflonem bych se mohl omotat, po té akci s jeho sháněním
Spíš mi šlo o vzhled, jestli to takhle dopadne normálně nebo jestli se to dá naladit na větší průzračnost... ale to asi nee...
edit: tak na ty teploty to vypadá ± stejně, ne-li líp...
Teflonem bych se mohl omotat, po té akci s jeho sháněním
Spíš mi šlo o vzhled, jestli to takhle dopadne normálně nebo jestli se to dá naladit na větší průzračnost... ale to asi nee...
edit: tak na ty teploty to vypadá ± stejně, ne-li líp...
jyrry.webnode.cz
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:A má to vypadat nějak takhle? Teplota 250°C, deska 60°C ...
Tisknul jsem ze zcela průhlednýho PET-G Mladeč a je to takový lehce mléčný, neprůhledný, jen dopře průsvitný. Zpřízněný lisovstřikař mi sdělil, že to není "rozvařený" ale je to daný vrstvením a lomem světla v něm.
Takže máš normální výsledek.
Jirka
OK, dík.
Teď jsem to vytisknul na 230°C/50°C a pořád to jde, pořád tak nějak stejné.
Akotát to sakra drží na modré HK podložce, asi to něčím (?) podmáznu aby to šlo líp dolů...
Teď jsem to vytisknul na 230°C/50°C a pořád to jde, pořád tak nějak stejné.
Akotát to sakra drží na modré HK podložce, asi to něčím (?) podmáznu aby to šlo líp dolů...
jyrry.webnode.cz
pouzivam takove ty sloupecky pro teplotni kalibraci. Je to na thingi v ruznych verzich, ja pouzivam jen tupej sloup ktery je duty a ma tloustku steny 1. Pak v gcode nastavim teplotu od pozadovane do pozadovane a vytisknu.
Pak se da krasne pozorovat zmena vzhledu a trhanim se da zjistit jak to drzi. Takze napr. vim ze vetsina ABS je lepsi (pro modelarske ucely) tisknout na horni hrane teplot. Sice to nevypada tak dobre ale lepe to drzi vrstvy.
Pak se da krasne pozorovat zmena vzhledu a trhanim se da zjistit jak to drzi. Takze napr. vim ze vetsina ABS je lepsi (pro modelarske ucely) tisknout na horni hrane teplot. Sice to nevypada tak dobre ale lepe to drzi vrstvy.
Já už si to ABS taky budu muset pořídit. Pořád si hraju s PLA, snad se mi pumovnicové držáčky v létě neroztečou 
jyrry.webnode.cz
pokud mas PET-G tak udelej drzacky z toho a mas vyrizeno.