Už jsem tisknul oválné 15kg kýble na barvy, 40kg kulaté kýble na směsi, včera skruže válcové i ty zůžené... A teď jdu modelovat kanálová víka
3D tiskárny v modelařině - III
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - III
Jo, mám ale jen asi 5 metrů a to je na kýble do stavebnin 1:14
Už jsem tisknul oválné 15kg kýble na barvy, 40kg kulaté kýble na směsi, včera skruže válcové i ty zůžené... A teď jdu modelovat kanálová víka
jyrry.webnode.cz
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Já už si to ABS taky budu muset pořídit. Pořád si hraju s PLA, snad se mi pumovnicové držáčky v létě neroztečou
Podle mě nemá vůbec smysl tisknout z PLA... tedy u funkčních modelů na ven.
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
No, u mně to neni nic namáhanýho, nosnýho, kritickýho... Až budu mít ABS, třeba to vyměním.
jyrry.webnode.cz
Zdravím Pánové chci se zeptat tisknul někdo z Vás vidličky k táhlům křidélek? Máme v práci 3D tiskárnu a tak mě napadlo že bych si takovéhle věci vytisknut máte s tím zkušenosti vydrží to materiál? Máme tam PLA a ABS.
Hele vidlička je dost problém, v principu to půjde, ale nejspíš skončíš na podobné kvalitě, jako mají ty čínské s plastovým čepem, u kterých je doporučení "obratem vyhodit a nahradit za kovovou či MPJET".
Nejde ani tak o tělo vidličky, to by nejspíš dopadlo přijatelně, ale budeš muset vyřešit právě čep, ten by bylo velmi "odvážné" tisknout, když je to problém i u lisostřiku. Samozřejmě by šlo i to - osazení na kus ocelového drátu atd., ale bylo by to daleko víc práce než užitku.
Naopak tisk ovládacích pák problém není, když se nad tím člověk trochu zamyslí, tak to vychází velmi slušně.
Nejde ani tak o tělo vidličky, to by nejspíš dopadlo přijatelně, ale budeš muset vyřešit právě čep, ten by bylo velmi "odvážné" tisknout, když je to problém i u lisostřiku. Samozřejmě by šlo i to - osazení na kus ocelového drátu atd., ale bylo by to daleko víc práce než užitku.
Naopak tisk ovládacích pák problém není, když se nad tím člověk trochu zamyslí, tak to vychází velmi slušně.
Nad tiskem čepu jsem ani nepřemýšlel to mi bylo jasné že budu muset volit drát
kovové doma mám ale na drát tl. Cca 3mm a moc se mi nechce drát tam lepit nebo nebo dutinku zmáčknout a tím tam drát zalisovat proto mě napadlo, že bych si tímto trochu ušetřil objednávání kvůli čtyřem vidličkám
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Ještě dno kanálové šachty...
Pěkně ti to tiskne ďoury bez podpor.
Jirka
Majky007s píše:Zdravím Pánové chci se zeptat tisknul někdo z Vás vidličky k táhlům křidélek? Máme v práci 3D tiskárnu a tak mě napadlo že bych si takovéhle věci vytisknut máte s tím zkušenosti vydrží to materiál? Máme tam PLA a ABS.
tady to je celkem použitelné bych řekl: http://www.thingiverse.com/thing:2056955
Majky007s píše:Nad tiskem čepu jsem ani nepřemýšlel to mi bylo jasné že budu muset volit drátkovové doma mám ale na drát tl. Cca 3mm a moc se mi nechce drát tam lepit nebo nebo dutinku zmáčknout a tím tam drát zalisovat proto mě napadlo, že bych si tímto trochu ušetřil objednávání kvůli čtyřem vidličkám
nepsals na jak velké letadlo to chceš použít, ale na menší ohnu drát do Z a vidličky nedávám .
No a u větších a namáhanějších modelů bych se zase nesnažil ušetřit
jyrry píše:... jdu modelovat kanálová víka
jyrry.webnode.cz
Od čeho je to takové chlupaté?
Jyrry - to máš na kšeft, nebo si doma buduješ zmenšenej model kanalizace do obýváku
?
Chlupaté je to od šmirglu kterým to majitel šmrdlá aby se to podobalo betonu a ne 3D tisku.
Je to do stavebnin 1:14 kde majitel autíčkář má již mnoho jiných stavebních prvků, palet s pytli, kýbli, cihlami, tvárnicemi, stavebním dřevem a tak...
Zkusím vymámit fotky.
Je to do stavebnin 1:14 kde majitel autíčkář má již mnoho jiných stavebních prvků, palet s pytli, kýbli, cihlami, tvárnicemi, stavebním dřevem a tak...
Zkusím vymámit fotky.
jyrry.webnode.cz
Není nad to si postavit funkční kanalizaci od PC na WC - člověka to pak nezdržuje
Mě na MDŽ vytisknul Rebel tohle https://ctrlv.cz/kIpY
Mě na MDŽ vytisknul Rebel tohle https://ctrlv.cz/kIpY
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám