S6R frsky

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
otompotom
Kontaktovat uživatele:

Re: S6R frsky

#61 Příspěvek od otompotom »

Ahoj,

mám na Vás teoretický dotaz je to tedy k S8R a redundancy, ale dám to sem abych nezakládal nové vlákno.
Mám čmeláka 2,2m, 4T benzínový motor 7 HV digitálních serv Hitec a chtěl bych pro klid duše použít redundancy bus RB-10 s S8R - RX1 a X8R - RX2 jako záložní přijímač.

Stabilizaci S8R jako záchranu kdyby něco. Půjde to takto zkombinovat? Nebo je to úplná kravina?

Díky za názory
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
zbek
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od zbek »

RCStudio píše:Ano 2 kanaly z S6R lze vyclenit ze stabilizace nebo vzit S8R

Jak vyčlením dva kanaly ze stabilizace ?
zbek

aircombat
zelkar

#63 Příspěvek od zelkar »

Takhle

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hlAF5z8OoGY[/youtube]
FrSky / Dingo, F5J ...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od RCStudio »

Novy fw, novy sw a je to
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
zbek
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od zbek »

Juu ty to maš vychytané :D Proto jsem na tvych strankách nic nenašel . Konečně vidim proč je dobrý mit u tebe učet :oops: . Prosimtě udělaš mě nebo zpřistupníš učet u tebe .
zbek

aircombat
Ger1

#66 Příspěvek od Ger1 »

@zbek - vies to nastavit aj cez vysielacku nieje to nic zlozite, sparuj si prijmac a otvor si s6r tool vo vysielacke , tam uz intuitivne , 5 - 6 kanal nastavis na aux 1 / 2 cize si ho uvolnis pre nieco ine ako ail 2 a ele 2 , nastavis si aj v akej pozicii mas prijmac v lietadle .
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
zbek
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od zbek »

Bral jsem stabilizaci a programovací připravek na PC od RC studia ja tam nakupuji akorat tam vždycky někoho pro to pošlu :D ,
zbek

aircombat
zelkar

#68 Příspěvek od zelkar »

Mini Lipo senzor (MLVSS)
Pokud ho omylem na baterce přepólujete, odpálíte přijímač - na rozdíl od FLVSS není galvanicky oddělený (osobní zkušenost) :(
FrSky / Dingo, F5J ...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od RCStudio »

Ano, sem tam se to stane. Navrhuji koupit prodluzku bal konektoru, na strane MLVSS zapojit spravne a pojistit proti vytazeni treba tavnou, pak uz clovek strka baterii do zamku a neotoci to.

Je to neprijemne, ale umime prijimac opravit za rozumny peniz.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
skarab

#70 Příspěvek od skarab »

Mám dotaz už někdo zkoušel přijímač S6R v modelu s žhavicím motorem?
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od otompotom »

To: scarab

Ahoj já už se na to ptal a zatím to asi nikdo nezkusil. Já to chci prubnout v Piperovi 1/6 ClippedWing s 8,5ccm 4T . Měl jsem tam Guardian na odpruženém loži a bylo to v pohodě. Na RCGroups jsem zahlédl, že to někdo provozoval.
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
Checker

#72 Příspěvek od Checker »

Ja ho mám v SIG Miniplane, dvouploch se 4T ASP 10cc. Zatím s tím laboruju, přijímač mám mezi deskami s tlumící pěnou, před každým letem musím kalibrovat.
Jediné co trochu funguje je SAS, řízení je jakoby tupější.
V autolevelu si to éro hasí pod úhlem 30-60stupňů k zemi za rychlého kmitání výškovky.
V režimu "nožák" a "svíčka" se letadlo pokusí udělat jakýsi kopaný výkrut, nikdy to nevydržím nechat zapnuté déle než cca 1-2 vteřiny.

První pokusy s S6R jsem dělal na samokřídle Toro 900 s podobnými výsledky: SAS dobrý, éro jakoby tupějši a hodnější. Autolevel nepoužitelný - okamžitě začlo kmitání výškovky a sklopení čumáku k zemi. Nožák a svíčku jsem na samokřídle samozřejmě nezkoušel.
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od otompotom »

Ahoj ja S6R zatím zkoušel ve dvouplochu Revo od Rc factory a tam teda super. Visení paráda, autolevel taky, nožák nevim. SAS pohodové létání. Zisk gyra tak 30%.

Tak ho instaluju do pipera a uvidím jestli se to bude chovat jak píšeš.
zelkar

#74 Příspěvek od zelkar »

Checker píše:V autolevelu si to éro hasí pod úhlem 30-60stupňů k zemi za rychlého kmitání výškovky....
První pokusy s S6R jsem dělal na samokřídle Toro 900 s podobnými výsledky: SAS dobrý, éro jakoby tupějši a hodnější. Autolevel nepoužitelný - okamžitě začlo kmitání výškovky a sklopení čumáku k zemi.
Skoro bych řekl, že to máš nějak blbě nastavené. Samokřídlo jsme zkoušeli a chodí v pohodě včetně Autolevelu.

Na vibrace to citlivé určitě je. Třeba na Gamě 2100 při plném plynu v ruce se začala zřetelně chvět křídélka, jak se šířila trupem mírná vibrace od motoru. Pomohlo měkčí uložení přijímače. (Jinak SAS i Autolevel byl taky v pohodě, zisk kolem 60%).
FrSky / Dingo, F5J ...
Ger1

#75 Příspěvek od Ger1 »

mozno mas zle nastavene reverzy pre stabilizaciu.tiez som to na Bete1400 skusal , mal som to zle nastavene a stabilizacia ako tak fungovala ale auto lvl vzdy zacalo tocit uplne zle tak som si cez s6r skript nastavil reversy(najlepsie si na zemi zapnut autolvl a v ruke pri pohybe lietadlom sledovat ci sa spravne naklapaju ovladane plochy) a uz vsetko funguje ako ma az na to ze autolvl vzdy smeruje kusok k zemi(asi pri checku musim malinko inak mat polozene lietadlo.) a neleti v rovine .
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“