Mikropájka ERS 50, vše kolem ní

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
error414
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikropájka ERS 50, prečo nekupovať?

#121 Příspěvek od error414 »

Tak jsem se dotazoval jestli pajka v pondeli
odesla a jesli ne ze chci objednavku stornovat. Odpoved co prisla :D

Kód: Vybrat vše

Stornováno,  půjde  ihned  jinam.

Rekl bych ze slovo ihned neni zrovna na miste.
Logo 600 + spirit
swenak

Re: Mikropájka ERS 50, prečo nekupovať?

#122 Příspěvek od swenak »

Před cca měsícem objednáno, mělo to být klasicky 10 dnů. Po 2 týdnech dotaz na stav, bez reakce. Samozřejmě, nic nedorazilo.
JosefSvejk

Re: Mikropájka ERS 50, vše kolem ní

#123 Příspěvek od JosefSvejk »

Vůbec nechápu, proč se pořád živí tato legenda :? . Napadá mě jen hypotéza, že pán vyrábí páječek schválně tak málo, aby mohla legenda pokračovat. Přitom každá druhá dnešní stanička zastane v běžné modelařině stejnou práci.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
swenak

#124 Příspěvek od swenak »

Klidně bych vzal jinou, ale všude doporučují tuhle:( Objednal jsem tu 100W. Pokud je jiná vhodná, budu rád za doporučení:)
FlyBear

#125 Příspěvek od FlyBear »

Když koupíš AOYUE 2901, tak rozhodně neprohloupíš.
swenak

#126 Příspěvek od swenak »

To věřím, ale zase cena je už mimo plán, na takové to domácí žvýkání mi to přijde zbytečné:(
pavel1tu

#127 Příspěvek od pavel1tu »

ERS50 mám teď opět po dlouhé době novou :-) - super stroj - učil jsem se na ní pájet už na škole a pak jsem s ní léta bastlil doma.

Asi nedoporučím objednávat od Sagat - po roce a půl jsem to vzdal - sem tam se objeví na Sbazaru nová, kterou prodává včetně dvouleté záruky pán, který je kamarád výrobce. Mám na něj kontakt .... kdyžtak

Jinak za tuto cenu nic tak kvalitního nedostanete - za ten rok a půl jsem si to ověřil vyhozením dost peněz. A na tu naší modelařinu to postačí - je důležité, že to opravdu reguluje dle teploty a ne jen výkon - krámem z internetu za 1200Kč (naštěstí vyreklamováno) jsem odpařil tišťák - pak jsem zjistil že ty podvodníci jen regulují výkon, ne podle teploty.

Za mě - ten zvýšený výkon není potřeba ani na pájení kabelů k baterce, i se základem to jde v pohodě - stačí hrot s tlustším koncem.
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
JosefSvejk

#128 Příspěvek od JosefSvejk »

pavel1tu píše:Jinak za tuto cenu nic tak kvalitního nedostanete - za ten rok a půl jsem si to ověřil vyhozením dost peněz. A na tu naší modelařinu to postačí - je důležité, že to opravdu reguluje dle teploty a ne jen výkon - krámem z internetu za 1200Kč (naštěstí vyreklamováno) jsem odpařil tišťák - pak jsem zjistil že ty podvodníci jen regulují výkon, ne podle teploty.

Tak to jsi měl holt smůlu na podvodníky, ale pokud jsi vyreklamoval, za co jsi vyhodil těch "dost peněz"? Za ten "odpařený" tišťák?

Za ty peníze mám (krám z internetu) ZHAOXIN 868D z aukra, teplotu to reguluje termočlánkem (a docela přesně), má to horký vzduch a SMD s tím letuju ostošest. A hlavně jsem na ni nečekal rok a půl, ale asi tři dny.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
pavel1tu

#129 Příspěvek od pavel1tu »

JosefSvejk píše:Tak to jsi měl holt smůlu na podvodníky, ale pokud jsi vyreklamoval, za co jsi vyhodil těch "dost peněz"? Za ten "odpařený" tišťák?

Za ty peníze mám (krám z internetu) ZHAOXIN 868D z aukra, teplotu to reguluje termočlánkem (a docela přesně), má to horký vzduch a SMD s tím letuju ostošest. A hlavně jsem na ni nečekal rok a půl, ale asi tři dny.

O té jsem také přemýšlel, ale pak jsem to zavrhnul - na ty drátky mi to stačí (hlavně na ni všechno seženu ještě léta) a když odsávat SMD - tak to dám bratrovi - já to nevidím ty blechy malý .... naposledy jsme dětem zabavili USB mikroskop, když jsem zkoumal součástky na řídící desce 4ptéry :-D
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
jna

#130 Příspěvek od jna »

Ahoj je možný kontakt na pána - priateľa výrobcu? Ďakujem
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od RCStudio »

JosefSvejk píše:Vůbec nechápu, proč se pořád živí tato legenda :? . Napadá mě jen hypotéza, že pán vyrábí páječek schválně tak málo, aby mohla legenda pokračovat. Přitom každá druhá dnešní stanička zastane v běžné modelařině stejnou práci.

Taky to nechapu, ted jsem resil novou a ERS me napadla, ale kdyz jsem precetl parametry a s ohledem na stale stiznosti o nedodavani jsem ji hned vyskrtl. Nahrivani 1 min to se uz ted jen usmivam.

Myslim ze stejnou i lepsi praci (hlavne drive) zastane jakakoli mikropajka kolem 1 - 2 tis pro bezneho kutila.
Kdo chce neco lepsiho musi lovit ve vodach ERSA, Weller, JBC ale to uz je trochu jina cena, ale na druhou stranu i jina kvalita a komfort.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od pepinozbrna »

Mnoho let používám ERSu k absolutní spokojenosti, ale stárne tak koukám po něčem dalším. Původně jsem ji chtěl opět, jenže jak to zde čtu raději zalovím v jiných vodách. Nemáte někdo prosím zkušenosti s touto? Je to sice přes Polsko ale náhradních dílů na kopec a dodání ihned. Jen neznám nikoho kdo do ní doposud šel.
http://aukro.cz/pajeci-stanice-853da-5v ... 68567.html
Díky za radu případný tip na jinou.
Nahoru to půjde ... dolů musí.
BoŠ

#133 Příspěvek od BoŠ »

RCStudio píše:
Taky to nechapu, ted jsem resil novou a ERS me napadla, ale kdyz jsem precetl parametry a s ohledem na stale stiznosti o nedodavani jsem ji hned vyskrtl. Nahrivani 1 min to se uz ted jen usmivam.

Myslim ze stejnou i lepsi praci (hlavne drive) zastane jakakoli mikropajka kolem 1 - 2 tis pro bezneho kutila.
Kdo chce neco lepsiho musi lovit ve vodach ERSA, Weller, JBC ale to uz je trochu jina cena, ale na druhou stranu i jina kvalita a komfort.

Ba, ba, Weller má cosi do sebe...

Odesláno z mého SM-A500FU a podpis odstraním
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od RCStudio »

BoŠ píše:Ba, ba, Weller má cosi do sebe...

Odesláno z mého SM-A500FU a podpis odstraním

Weller rulezzz....
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
swenak

#135 Příspěvek od swenak »

Když pánbůh dá, i ERS je dodána....dnes dorazila, ani ne 2 měsíce od objednání, což je více, než odhadnovaných 10 dnů, ale zase míň, než nekonečno :-) Sice jsem se musel zase připomenout, ale pak přišla 2x omluva s tím, že se objednávka někam zatoulala. Dokonce je v dodávce snad i vše, co jsem objednal, dle štítku je to 100W verze, kterou jsem chtěl, tak už jenom otestovat :-)
Odpovědět

Zpět na „Dílna“