LemonX píše:
Podle mě tahle "disciplina" je přesně to, co dnešní kluci potřebujou. A to co je určitě zaujme . Odlepit se od obrazovky počítače a místo hraní onlajnovek si "reálně" zalítat.
možná jsem mimo realitu, nic méně moje děti vyrustali taky v době počítačové a internetu--kluk se věnoval skejtu--od cca 15 let jsem ho v podstatě už vubec nešatil, bo každý týden mu chodili balíky oblečení od sponzoru, který nebyl schopný unosit.
holce bylo o 9 let méně, věnovala se zájmově tancování,pak jako trenérka, tento víkend vyhrála soutěž nováčku v soutěží fitness a více méně je nominovaná na mistrovství světa
http://www.natural-sport.cz/agrofert-natural-cup-2017/já jsem se po plácání na modelářském letišti přihlásil na soutěž halových modelu a v prdelářské soutěžní kategorii přizdisráču jsem nakonec taky uplně špatně nezkončil---já si myslím, že to odvolávání na dobu počítačovou se vám pouze hodí do krámu, ale realita je uplně jiná.
to, že vaše děti sedí u počítače ještě neznamená, že u počítače sedí i děti ze zbytku světa--je ale potřeba počítat s tím, že se vám třeba právě vaše děti s prominutím vyserou na to, aby s vámi lepili v dílně večer co večer letadlo a pak ho šli o víkendu rozmlátit na sračky na modelářské letiště

není špatná a počítačová doba, je pouze špatné, že se sanažíte děti satáhnout ke svémuá koníčku--mnodelařině, možná by je víc bavilo, kdyby bylo vašim koníčkem třeba sbírání známek a cestování po světě.
já jsem modelář a moje děti tedy budou taky--to si myslím, že je možná špatný názor.
muj osobní názor na coptéry--jasně, klasickým modelářum přinesou problémy, ale tak to je, je to vývoj a jako vývoj i beru přechod ze 35fm na 2,4mh--po pravdě, raději si tedy jednou udělám papíry na ero, než v rámci zamrznutí vývoje neustále obíhat kdo létá a kde na případně mém FM kmitočtu oproti 2,4mhz a že jsem si toho užil v dobách přechodu, kdy se pravověrní domáhali, abych jim nahoru na vrchol Rané přišel oznámit, že mohozu být opravdu v pohodě, že na jejich 27 am modele už opravdu nelétám.
.
s těma dětma a vnoučatama ale fakt bacha, modelář určitě není střed vesmíru, všeho s mírou.