guchar píše:..mít z packu vyvedeny vývody jednotlivých článků.
A to proto, abych je v případě potřeby, mohl jednotlivě vybít s 0.1 C do Uend = 0.9 V.
Následně pak 16 h nabíjení 0.1 C hlídané spínacími hodinami a pro sichr i s hlídáním teploty.
..
- Pokud nespěchám, tak pro malé odběry, způsob nabíjení 0.1 C ("PŘES NOC") trvale baterky "formuje".
- Mít nabíječku co spolehlivě chytí mínus dP (nebo vrchol (nulová 1. derivace), nebo inflexní bod) není nutné
Ja by som to napísal takto -
-
AK je sada už príliš vadná, poškodená, má zničené niektoré články, a nechceš ju vyhodiť, môže byť pre niekoho zaujímavé
pohrať sa s ňou napríklad aj meraním či vybíjaním jednotlivých článkov cez pripravené vývody (ako servisný konektor lipol). Ano aj ja som to robil..

Sadu v zmysle zničené články to už neopraví takže ide naozaj len o hru, možno sa bude dať využiť polovičná kapacita, ale dobrá sada sa z nej už nijakým spôsobom nestane..
- Ak sada ešte nie je zničená, patrilo by sa ju naformovať, o tom nie je pochýb.. ale prípadne ak to nie je možné (hoci aj z osobných dôvodov a presvedčenia), tak aspoň nezabúdať na meranie teploty pri nabíjaní.
Prospeje aj zrovnávacie dobíjanie 1/10 alebo 1/20C napríklad aj po skončení nabíjania, ale len ak sada nie je prehriata.
(TopOff charge niektorých nabíjačov - slúži na aspoň čiastočné, napríklad obmedzené na 20 minút, dobitie článkov čo pri vypnutí na detekciu inflexného bodu nie sú ešte plne nabité...)
Ale ani pri tom vývody jednotlivých článkov potrebné nie sú.. a vybíjanie samostatných článkov mimo celej sady znamená že sadu rozhodíš, t.j. do plného nabitia bude v každom chýbať iná kapacita.