Larku, kdyby bylo něco se servem, tak by přeci nefungoval mikrospínačovej chcípák na krajní poloze plynovýho serva. V tom to není, záhada nejspíš odhalena, uvidí se zítra. Za studena se nepojevuje ale když se ohřeje v haubně motor a karbec, tak se objeví v plný kráse. Je to neuvěřitelný, ale za tepla se někde na karbecu něco roztáhne a začne jít těžko hřídelka klapky plynu.

Není přímo přidřená ale spíš terčík klapky začne bokem dřít o blok karburátoru. No a ubranej plyn je že servo tlačí do bowdenu a pokud se klapka nepohne, bowden u serva a karbecu vybočí do oblouku.
Hřídelka šla hodně těžko ven a zjistil jsem, že je v středový části, kde je odlehčená pro klapku ohnutá, na celý dýlce to dělá v porovnání s pravítkem asi 0,8 mm. Možná že někdo příliš zatlačil při utahování středovýho šroubu klapky, je to prohnutý dovnitř karbecu. To boční dření klapky bude nejspíš tím, že na hřídelce klapky plynu není tlačná pružina, která vymezuje polohu hřídelky a tím i klapky proti segerovce na druhý straně karbecu. Já teda ty tlačný/zkrutný pružinky, co zároveň vrací klapku plynu do polohy zavřeno nikde nemám, protože mi přijde blbost, že servo musí stále tu pružinu přetlačovat. Tady jsem dal jen tlačnou pružinu a od tý doby chodí klapka zcela volně i za tepla ale servo nepřetlačuje.
K tomu, jak udělat chcípání je tisíc názorů, každej jinej. Na akrobatech dávám zásadně servo sytiče, když lehne plynový, chcípneš sytičem. Jenže to je aspoň 5 deka navíc ale u 2,2m a výš to neřeším. Dávat elektronickej chcípák na další kanál je sice hezký, ale i na opto odděleným spínači se ze zápalka kapacitní nebo indukční vazbou šíří rušení do přijímačovýho rozvodu, to je prokázaný měřením. Tady už to vačkový chcípání bylo hotový, navíc přijímač má jen 7 konektorů. Serv je V,S,P,2xK a 2x napájení, takže by něco muselo být s napájením na Y kabelu. Servo na sytič se tam nevejde, nějaký miniservo s ovládáním vačky mikrospínače by šlo doinstalovat ale zase Y kabel.
Tak zejtra, pokud zase nebude severák, protože starty s dvoukolákem kolmo na vítr jsou celkem rejdící horor hlavně než se zdvihne zadek.
Jirka