Relax RCEJ - zálet ???

Název je dostatečně samovysvětlující...

Mal by si začiatočník ako ja trúfnuť sám na zálet 1,8m vetroňa (konštrukcia polyst. plus balza) ?

V pohode, nič to nie je
8
21%
Nie je to nič zložité, ale opatrnosť a max. predletová kontrola sú na mieste
19
50%
Radšej sa s niekým skúseným spoj a nechaj si to aspoň hodiť
11
29%

Celkem hlasů: 38

Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od tks »

Jo, já mám i displej i otáčkoměr, heč :-)
O jeho nepřesnosti nepochybuju, jen jsem zvědavý jak moc to bude...
Jen mě trošku mrzí, že eagletree i s výškoměrem má skoro 40g, to mi přijde do lehkého větroně už trošku zbytečně moc. Alti je lehčí, a což teprve třeba RAM3...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Abu »

Marek71 píše:A keďže nemám LCD, tak vezmem aj notebook.

Mas na nem seriovy port nebo jenom USB?? Ze bych kdyztak vzal i kabel k Altikovi a na klicence obsluzny soft.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Marek71 »

Bohužiaľ, len USB a printer port. To vieš, to sú tie moderné NTB...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Abu
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Abu »

Skoda, no tak to porovname az nadalaku pres net. Stejne na letisti nebude moc casu na hrani si s pocitacem. Mohl bych z prace vzit nejaky USB-serial prevodnik, ale to uz mi prijde jako prilis slozita konstrukce, instalovat tam jeste tohle.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Marek71 »

Tak zálet dopadol dobre ! Musím uznať, že to naozaj nebolo nič zložité, ale bol som rád, že tam boli skúsení vetroňári a že pomohli. Moja vďaka patrí predovšetkým obom Tomášom - Abu aj TomasC. Díky.

Takisto vďaka wroumovi, teraz už viem, že moj SuperSlo 28 dokáže i pekne lietať 3D. Takže je jasné, že je to rukami :-)

Tu je záznam z eagletree, výškomer:
http://www.mojefotogalerie.com/rc/foto/ ... _05_24.jpg

Potom som zašiel ešte na "domáce" letisko v Dehtároch. Tam som dal dva lety, ale potom začalo fúkať, tak som už neletel... pre istotu.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Abu »

Tak pro porovnani vyskomeru, tady je zaznam toho sameho letu z Altika na palube Relaxe - http://poletuchy.ic.cz/Alti.gif
Je videt ze Eagle je trochu posunuty do minusu, cemuz i odpovida minimalni vyska -12m (Alti si toho litani pod zemi nevsimnul) :wink: Navic je videt, ze Eagle docela dost "kolisa" - kdyz lezelo ero po pristani na zemi. Ale jinak to docela meri....

Odecetl jsem maximalni stoupani, chvilema je to tech 10-11m/s. A jak si rikal, ze si tam chvili neco tocil Marku, tak to si poznal spravne, kolem 5-6minuty je tam jasne videt stoupak. Az to trochu dostanes do ruky a poladis model (treba ty brzdy) tak to bude velice prijemnej termickej vetron 8)

Jeste perlicka k zaletu - Marek si to nakonec zalitnul sam, hlavne diky psychicke podpore od Tomase C. (odnesl mu letadlo do pulky plochy a pak ho nekompromisne hodil do luftu... a Marek uz pak musel letet ) :D
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Marek71 »

Tak to bolo naozaj vtipné s tým prvým letom :-)
To porovnanie výškomerov je zaujímavé. Ešte to budem testovať a uvidím...

A skúsim nastaviť tie brzdy, posunúť tiahla tak, aby sa krídelká vysúvali vo večšom uhle.

Abu píše:Jeste perlicka k zaletu - Marek si to nakonec zalitnul sam, hlavne diky psychicke podpore od Tomase C. (odnesl mu letadlo do pulky plochy a pak ho nekompromisne hodil do luftu... a Marek uz pak musel letet ) :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Abu »

Mozna by nebylo spatne prolozit ty dva grafy na sebe, klidne i trochu zvetsene at jsou videt detaily... Ale dnes uz na to nemam naladu, bolej me oci od celodenniho koukani na oblohu (domu jsem dorazil v 18h) a uz nevydrzim koukat do monitoru.
Falcon16

#54 Příspěvek od Falcon16 »

legenda:
zelena - Alti
modra - Eagletree

Obrázek
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Marek71 »

Falcon16:
Díky chlape. Vypadá to, že až na tie zákmity na zemi je rozdiel konštantný.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od TomasC »

Super letadlo!!! Gratulace i zde veřejně.

K záletu: Viděl jsem, že pilotavat Marek umí z letu s akrobátkem. Model super, výchylky správně, přijatelné velikosti. Motor SILNÝ. Problém za letu vpodstatě vyloučen. Přistání jsem potrénovali při průletu.

Nakonec mi přišlo, že bylo nutno přistoupit k činu a na samozálet se Marek dal přemluvit snadno :) Ještě jednou gratulace, příště to bude snadnější.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Marek71 »

Fakt ma prekvapilo, ako pekne to letí hneď po odhodení z ruky. Jediná vec, na čo som nebol pripravený, bolo prudké stúpanie modelu pri plnom plyne. Ale stejne nebola šanca to skaziť, keď mi za chrbtom asi 10 ľudí kričalo: "Potlač, potlač !" :-)
tks
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od tks »

Marek71 píše:"Potlač, potlač !" :-)

Potlačit proč? Málo vyosený motor? Je fakt, že na Phobosovi byl motor vyosený dolů až moc (opticky). Tak jsem se u p. Borůvky ujišťoval, že to mám nechat, a on mi to potvrdil. A bylo to naprosto přesně - prostě i při plynu na plno to letělo naprosto rovně. A stačilo pohnout výškovkou a krásně stoupal. Na siestě jsem proto taky na vyosení dost přidal, ale přesto je to méně než na Phobosovi.

P.S.1. Byl tam Assan?
P.S.2. Jinak Ti blahopřeji k úspěšnému zálet a tiše závidím tu partu, kterou tam máte a do které si se tak v pohodě zařadil. Já tu v Ostravě lítám už několik roků sám a nemám pocit, že by se to nějak brzo změnilo...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Abu »

Na plnej se snazil prejit do kolmeho stoupani, ale bohuzel tech necelych 200W je na to malo, takze zacal zpomalovat a po chvili by urcite spadnul...

Je otazka jestli to resit nebo ne, nekdo to nechava tak a pri motorovem letu tlaci vyskovku rucne, ja mam radsi kdyz to na motor samo jen lehce stoupa. Snazim se toho dosahnout hlavne vyosenim motoru, protoze vetsi pouziti mixu ma neprijemne vedlejsi ucinky. Mix maximalne par procent (tak do 5%) na lehke doladeni.

Protoze litam mod 2 a hazim pravou, tak chci aby vetron po odhodu letel na plnej plyn rovne tam kam jsem ho poslal, abych nemusel spechat s prehmatnutim na knipl vyskovky.

Ano, byl tam "Assuan". Optik s dirou misto anteny vypada zvlastne :D
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od TomasC »

Potlačení MOTORU pomůže, jen když je rozdíl rychlostí z motorem a bez malý. Markův Relax letí pod motorem odhadem 2x rychleji než v kluzu.

Letadlo je primárně na: zapnout plný, vystoupat a poplachtit. Šlo by to nějak odmixovat, potlačit VOP, přizvednout křidélka,.. ALE do toho bych alespoň z počátku nešel.
Naposledy upravil(a) TomasC dne pon 26.05.2008 12:29, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“