FrSky Taranis - páté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - páté pokračování

#121 Příspěvek od ddano007 »

Páni, nerobili ste niekto s Taranisom generátor pulzov?
Cvaknem prepínačom a Taranis mi hodí na výstupe prijímača nejaký počet pulzov... Pointa je, že mám na modeli funkciu, ktorá mi počíta počet "cvaknutí" prepínača. A keďže sa mi nechce toľko cvakať prepínačom, radšej by som to prenechal Taranisovi.
Skúste ma aspoň nakopnúť, zatiaľ som také nerobil ... :mrgreen:
EDIT: Timer + Stcky :idea: Len to chce ešte trochu doladiť...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
matoni

#122 Příspěvek od matoni »

ddano007 píše:Páni, nerobili ste niekto s Taranisom generátor pulzov?
Cvaknem prepínačom a Taranis mi hodí na výstupe prijímača nejaký počet pulzov... Pointa je, že mám na modeli funkciu, ktorá mi počíta počet "cvaknutí" prepínača. A keďže sa mi nechce toľko cvakať prepínačom, radšej by som to prenechal Taranisovi.
Skúste ma aspoň nakopnúť, zatiaľ som také nerobil ... :mrgreen:
EDIT: Timer + Stcky :idea: Len to chce ešte trochu doladiť...

Zkoušel jsem to pomocí "Timer" a "GP" (globální proměnné). V příkladě sepne L2 5x (spouští se pomocí SH).
obr2.jpg
obr1.jpg
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od ddano007 »

Díky moc za ochotu, ja som tiež niečo vybádal nakoniec som skončil pri Ede a Timer. Timer generoval pulzy 0.3 na 0.3 sek a Edge generoval potrebnú dĺžku pulzu, aby Timer vypľul potrebný počet pulzov. Len...
Problém je ten: chcem ovládať spínač osvetlenia, kde potrebujem vygenerovať na jednom kanále jeden až 4 impulzy povedzme 0,3/ 0,3 sek ale - a teraz príde pikoška - po skončení musí byť napr. 1.5 sek pauza.
Čiže - keď som to skúšal len na jednom trojpolohovom prepínači - v default polohe je nič, prepnem do stredovej vygeneruje 1 pulz a 1.5s medzeru ( zapne prvé svetlo ), prepnem do hornej polohy a vygeneruje 2 pulzy a 1.5s medzeru ( zapne druhé svetlo ).
Tým sú zapnuté dve svetlá a ideme späť: prepnem naspäť do stredovej polohy - vygeneruje to dva pulzy a 1.5s medzeru ( vypne druhé svetlo ), prepnem naspäť do default polohy a vygeneruje jeden pulz a 1.5s medzeru ( a tým vypne prvé svetlo ).
Kým to človek robí pomaly, tak je to OK.
Ale keď náhodou precvakne z default až do hornej polohy, tak by to malo vygenerovat jeden pulz - medzera 1.5s - dva pulzy - medzera 1.5s. Mne to vyhodilo tri pulzy plus 1.5s medzeru, čo je špatne, tým sa zapína až tretie svetlo :mrgreen:
A pikoška č. 2: ak by som použil ešte jeden trojpolohový prepínač na ďalšie dve svetlá ( tri a štyri pulzy ) tak to treba stážiť navzájom... Čiže keby som napríklad precvakol oba prepínače do horných polôh tak by to malo v nejakom poradí vygenerovať jeden pulz - pauza 1.5s - dva pulzy - pauza 1.5s - tri pulzy - pauza 1.5s - štyri pulzy - pauza 1.5s. A tam som už definitívne skončil :mrgreen:
No dobre, možno nie definitívne, ale aspoň fčera :lol:
Martin72

#124 Příspěvek od Martin72 »

Zdravím, po upgradu na 2.2 se mi na 9XE přestali ukazovat obrázky modelů :cry: . Při procházení SD tam jsou, ale na stránce Nastavení nejde vybrat, ukazuje se jen "---" a nejde žádná volba. Při obnově ze zálohy je tam pouze jméno obrázku ,ale při načtení se nezobrazuje. stalo se Vám to také??
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od RCStudio »

Obrazky z BMP prekopnout do slozky images
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Martin72

#126 Příspěvek od Martin72 »

Dík za info, procházel jsem adresáře a narazil na txt. ve složkách.
mhotar

#127 Příspěvek od mhotar »

ddano007 píše:Díky moc za ochotu, ja som tiež niečo vybádal nakoniec som skončil pri Ede a Timer. Timer generoval pulzy 0.3 na 0.3 sek a Edge generoval potrebnú dĺžku pulzu, aby Timer vypľul potrebný počet pulzov. Len...
Problém je ten: chcem ovládať spínač osvetlenia, kde potrebujem vygenerovať na jednom kanále jeden až 4 impulzy povedzme 0,3/ 0,3 sek ale - a teraz príde pikoška - po skončení musí byť napr. 1.5 sek pauza.
Čiže - keď som to skúšal len na jednom trojpolohovom prepínači - v default polohe je nič, prepnem do stredovej vygeneruje 1 pulz a 1.5s medzeru ( zapne prvé svetlo ), prepnem do hornej polohy a vygeneruje 2 pulzy a 1.5s medzeru ( zapne druhé svetlo ).
Tým sú zapnuté dve svetlá a ideme späť: prepnem naspäť do stredovej polohy - vygeneruje to dva pulzy a 1.5s medzeru ( vypne druhé svetlo ), prepnem naspäť do default polohy a vygeneruje jeden pulz a 1.5s medzeru ( a tým vypne prvé svetlo ).
Ale keď náhodou precvakne z default až do hornej polohy, tak by to malo vygenerovat jeden pulz - medzera 1.5s - dva pulzy - medzera 1.5s. Mne to vyhodilo tri pulzy plus 1.5s medzeru, čo je špatne, tým sa zapína až tretie svetlo :mrgreen:
A pikoška č. 2: ak by som použil ešte jeden trojpolohový prepínač na ďalšie dve svetlá ( tri a štyri pulzy ) tak to treba stážiť navzájom... Čiže keby som napríklad precvakol oba prepínače do horných polôh tak by to malo v nejakom poradí vygenerovať jeden pulz - pauza 1.5s - dva pulzy - pauza 1.5s - tri pulzy - pauza 1.5s - štyri pulzy - pauza 1.5s. A tam som už definitívne skončil :mrgreen:
No dobre, možno nie definitívne, ale aspoň fčera [emoji38]

Nevím jestli ti to pomůže, ale šikovné je zpomalení mixu s hodnotou MAX, tak aby pomalu běžela v celém rozsahu a na něm pověšená křivka s vymodelovanou sekvencí.

Odesláno z mého Redmi 4A a podpis odstraním
www.opentx.cz
Wormsnake

#128 Příspěvek od Wormsnake »

Ahoj pánové jak jste spokojení s tou paní co vykládá (mluví) telemetrii ve verzi 2.2?
Je to asi ta sama slečna / paní co namluvila starší telemetrii akorát mě připadne že mluví nějak pomaleji, smutněji, tak nějak jako sklesleji.
Zdá se to jenom mě?

Tohle není kritika, sám bych to neuměl namluvit lépe, je to jen takový můj osobní názor.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od RCStudio »

Ano je to tak, pani je rozvaznejsi, takova na pohodu.
Pres vsechnu praci se snazim toto poresit a nahrat pani pro italskou domacnost :D
Jan Janekx Urbanek
ok1uds

#130 Příspěvek od ok1uds »

Zdravím, začal zlobit přijímač S6R vypadává signál až do úplné ztráty, porovnával jsem to s S8R tam je signál stabilní vzdálenost obou přijímačů stejná, přes 3 zdi aby byl slabší signál, jen jsem přepínal číslo přijímače na Taranis E. Děkuji za radu Josef.
Přílohy
EASYMAX_STAB-2017-06-21.csv
(433.45 KiB) Staženo 96 x
RSRI_S6R_S8R.jpg
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od ddano007 »

mhotar píše:Nevím jestli ti to pomůže, ale šikovné je zpomalení mixu s hodnotou MAX, tak aby pomalu běžela v celém rozsahu a na něm pověšená křivka s vymodelovanou sekvencí.

Díky za dobrý tip, to by ma nenapadlo :mrgreen: Síce pre súčasný spôsob ovládania to nepôjde ( pre štyri impulzy by som potreboval 18 bodovú krivku a OpenTX má len 17 bodové ), ale možno skúsim prekopať spôsob ovládania osvetlenia na PWM a to by sa krivkou už dalo. Ešte raz vďaka.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od RCStudio »

ok1uds píše:Zdravím, začal zlobit přijímač S6R vypadává signál až do úplné ztráty, porovnával jsem to s S8R tam je signál stabilní vzdálenost obou přijímačů stejná, přes 3 zdi aby byl slabší signál, jen jsem přepínal číslo přijímače na Taranis E. Děkuji za radu Josef.

Reklamace
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od RCStudio »

Uff, tak nám skončil školní rok 2016/17. Teď je ten správný čas se odměnit :)
Využijte naši akci na rádia FrSky a udělejte si radost.

https://rcstudio.cz/cs/12-rc-soupravy

A k rádiu můžete rovnou pořídit malinkou kopterku Q100 za akční cenu, ke které máme nyní v nabídce i vrtule a baterky.

https://rcstudio.cz/cs/52-sety

Obrázek
Jan Janekx Urbanek
honza.i

#134 Příspěvek od honza.i »

ddano007 píše:Díky moc za ochotu, ja som tiež niečo vybádal nakoniec som skončil pri Ede a Timer. Timer generoval pulzy 0.3 na 0.3 sek a Edge generoval potrebnú dĺžku pulzu, aby Timer vypľul potrebný počet pulzov. Len...
No dobre, možno nie definitívne, ale aspoň fčera :lol:

Ahoj,

vrtal my hlavou ten nápad s pozičními světly.
Přes křivky a další funkce jsem se nakonec dopracoval k výsledkům několika způsoby a nejlepší se mi zdají světla přes logické spínače.

Varianta 1)

Pokud bych chtěl jeden záblesk do nekonečna se opakující př. 0,3sec s pauzou 1,5sec př. světlo na směrovce nebo pod trupem
lze to provést logickému spínači vybrat volbu STCKY, pak zadat přepínač př. SC kterým to chci mít zapnuté, zvolit pozici pro vypnutí př. ten samí vypínač s tou stejnou pozicí (převrácenou hodnotou !SC) nastavit dobu zapnutí 0,3sec a dobu zpoždění 1,5sec
Dále v příslušném kanálu př. na vstupech nastavit jako zdroj ovládání tímto logickým spínačem.

Varianta 2)

Když potřebuji nekonečný počet opakování v určité sekvenci př. 4 krátké záblesky 0,3sec s pauzami 0,3sec a pak jedna dlouhá pauza 1,5 sec.
lze to provést logickými spínači př. L36 vybrat volbu STCKY, pak zadat přepínač př. Pp kterým to chci mít zapnuté, zvolit pozici pro vypnutí př. ten samí vypínač s tou stejnou pozicí (převrácenou hodnotou !Pp) nastavit dobu zapnutí 0,3sec a dobu zpoždění (doby všech svícení+všech pauz ze všech řádků kromě prvního + dlouhá pauza 1,5sec v prvním řádku)
Dále se mi to nechtělo popisovat viz foto.
Logický spínač L40 použiji jako zdroj pro ovládání kanálu.

MAXIMÁLNĚ ZJEDNODUŠENÁ VARIANTA!!!
lze to provést logickými spínači př. L36 vybrat volbu STCKY, pak zadat přepínač př. Pp kterým to chci mít zapnuté, zvolit pozici pro vypnutí př. ten samí vypínač s tou stejnou pozicí (převrácenou hodnotou !Pp) nastavit podmínku že musí být zapnutý součastně i spínač L37 dobu zapnutí spínače L36 0,3sec a dobu zpoždění 0,3sec.
Spínač L37 nastavit vybrat volbu STCKY, pak zadat přepínač př. Pp kterým to chci mít zapnuté, zvolit pozici pro vypnutí př. ten samí vypínač s tou stejnou pozicí (převrácenou hodnotou !Pp)
do doby trvání nastavit násobek všech dob svícení i pauz z řádku L36 2,4sec do zpoždění nastavit dobu dlouhé pauzy 1,5sec.
Spínač L36 nastavit jako zdroj kanálu to je vše!!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ještě mi napadla další varianta 3)

To byl takový "vývojový" mezičlánek.
Varianta přesně definovaný počet stejně dlouhých záblesků se stejně dlouhými pauzami na jedno přepnutí vypínače nebo zmáčknutí tlačítka. př. simulace kulometů.

Tato varianta by mohla být výhodnější u vyšších počtů opakování podařilo se mi vypnutí opakujících se cyklů se stejnou dobou svícení a stejnou délkou pauzy, následované dlouhou pauzou a zase krátkým stejným/jiným zábleskem ale poslední záblesk se mi nepodařil opakovat ani se mi nepovedlo uzavřít smyčku/cyklus začít o začátku a dořešit vypínání. (třeba to dořeším v budoucnu nebo mně někdo předběhne).

Tuto variantu lze provést logickými spínači př. L36 vybrat volbu STCKY, pak zadat přepínač př. Pp kterým to chci mít zapnuté, zvolit pro vypnutí př.L37nastavit dobu zapnutí 0,3sec a dobu zpoždění př.0,3
logickému spínači př. L37 vybrat volbu STCKY, pak zadat přepínač př. Pp kterým to chci mít zapnuté, pro vypnutí nic nezadávat nastavit dobu zapnutí př. totožnou 0,3sec a dobu zpoždění natavit na počátek námi požadovaného posledního cyklu (maximum je jen 25 sec.)

Varianty řešení 1 a 2 v modifikacích dle Vašich požadavků by měli pokrýt asi všechny varianty světel. Dál se mi to nechce momentálně dále zkoumat trvalo mi to cca 6hodin dojít k těmto řešením.

Dejte mi prosím vědět jestli Vám to pomohlo.

Honza
Přílohy
Maximáně zjednodušená varianta.jpg
nastavení pozičních svěel zdroj L40.jpg
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od lubo1 »

Nazdar páni.
Neviete niekto poradiť..... Robím novú verziu telemetrického Scriptu... vumyslel som si takýto bargraf pre napetie pohonného aku cez A4...
screenshot-1.png
screenshot-1.png (1.6 KiB) Zobrazeno 2547 x

Celý stlpec je A4 a Tmavá časť je A4- .....
Bargraf je zložením funkcii lcd.drawGauge() tam sa ale nedá nastaviť šedá, ani vzor.. a lcd.drawFilledRectangle(,,,,GREY_DEFAULT) kde šedá síce je, ale nedá sa meniť tmavosť...
Na obrazovke to vypadá OK... ale na displeji je to takmer biele.....
Nevie niekto nakopnúť, ako to riešiť.... prípadne ako meniť tmavosť šedej... alebo vzor výplne.... na fórach je akosi málo informácii.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“