Asi jo nějakej magnetizmus. Dnes jsem vůbec neletěl, DLE nešlo nahodit. Vyšroubovaná svíčka nedávala jiskru, zato bylo slyšet při magnetu na snímači prsknutí někde v fajifce. Ještě že je půlená a jde rozebrat. Tuším, že to včerejší ulítnutí kuželu a vrtule bylo tím, že se na plnej plyn probila fajifka, svíčka přestala pálit a vrtule šla rychleji než motor a povolila matku. Ty benzíny mě v poslední době nějak se..u. Asi vytáhnu brblinkolet Sbach abych si vůbec zalítal.
Jirka
Edit: Tak jsem fajifku rozpůlil a žádnej probitej můstek nenašel. Je to udělaný tak, že celej vnitřek je silikonová šprnda a povrchová vzdálenost na kostru tam je minimálně 10 mm. Možná na tom silikonu byl mastnej povlak, tak jsem vše vyšůroval izopropylem a smontoval zpět. Problém je se smršťovačkou, se kterou byla fajifka dříve přetažená. Původně ji natahovali od zápalka po kabelu. Já musel dát dost velkej průměr při natažení od strany fajifky a ten se zase nechtěl zdrcnout až na punčošku VN kabelu. Tak jsem ji ještě zatepla stáhnul bindrama.
Když už byl motor venku, tak jsem sundal válec, zda se při tom přetočení bez vrtule něco nestalo. Nikasil je hladkej, kroužek v pořádku a ve drážce nevázne. Tak jsem akorát seškrábnul karbon ze dna pístu, namazal parafínem a zase smontoval. Takže zase zítra...