Relax RCEJ - zálet ???
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:Potlačení pomůže, jen když je rozdíl rychlostí z motorem a bez malý. Markův Relax odhadem 2x rychleji než vodorovný let v kluzu.
Vidis, tohle me nikdy nenapadlo, rozdil rychlosti... zajimave !
Relax stoupal 8 - 10m/s, takze rychlost na motor byla odhadem 12-14m/s, to by zhruba odpovidalo dvojnasobku kluzu.
A zapomneli jsme na "dive test", mozna jeste pujdou vykony trochu poladit tezistem
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Teraz už je to v pohode, dá sa na to zvyknúť. Na tento štýl lietanie je to myslím v pohode, resp. to nevadí, pokiaľ sa s tým človek zžije. proste hodím z ruky, potlačím, aby išiel tak 60st. nahor a po 30 sek. vypnem motor. Plachtí krásne. Motor by vyosiť išiel, ale zatiaľ to nebudem riešiť. Mix takisto nie, pretože ak to nenastavím správne, tak može byť problém. Teraz viem, že keď nad zemou pridám, pojde hore. Skor sa pokúsim nastaviť tie brzdy, to mi príde ako zmysluplné.
Assan tam bol, celkom vzbudil pozornosť a musel som odpovedať na otázky kde objednať, za koľko... atď
Ale jeho dosah nemožno z tohoto letu posudzovať, bol som max. cca. 170m vysoko, čo je nič. Naopak, spoľahlivosť zatiaľ možem potvrdiť, tam kde mi Hitec kopal (v Dehtároch), tam Assan ani necukol. Ale to som predpokladal.
Assan tam bol, celkom vzbudil pozornosť a musel som odpovedať na otázky kde objednať, za koľko... atď
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
-
lubak
- Kontaktovat uživatele:
Marek71 píše:Teraz už je to v pohode, dá sa na to zvyknúť. Na tento štýl lietanie je to myslím v pohode, resp. to nevadí, pokiaľ sa s tým človek zžije. proste hodím z ruky, potlačím, aby išiel tak 60st. nahor a po 30 sek. vypnem motor. Plachtí krásne.
Marek, to stupas 30s? Vsak za 30s stupania ho uz nemozes vidiet.
Ja som nahodil striedak do Guppyho, stupa to okolo 70° a po 5 sekundach vypinam motor.
BTW, ako pocitujes rozdiel lietania s EasyStarom a Relaxom?
Ja som vcera po lietani s Guppym vytiahol EasyStara, ze polietam na kabli so synom a ten EasyStar bol straaasne nemotorny, kazdy vetrik (mozno 3-4m/s) ho odfukoval - no proste hroza
Guppy lieta uplne lahko a krasne - je to uplne ine lietanie
Naposledy upravil(a) lubak dne pon 26.05.2008 13:40, celkem upraveno 1 x.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
No... tých 30 sek. bola asi blbosť, to je fakt
To bol hrubý odhad...
Phobosa som nemal, tu sa jednalo o zálet Relaxa od LS. A porovnanie s Easystarom ? Toho už som predal, takže také priame zrovnanie mi chýba. A s odstupom času ťažko porovnávať, vtedy v začiatkoch to boli úplne rovnaké pocity s ES ako teraz s Relaxom. V živote som nelietal, takže som mal rešpekt. Iste, o stúpaní 10 m/s si može nechať ES zdať, ale napr. termika s ním išla lietať a plachtil fajn. Teraz ma aj trochu mrzí, že som ho predal, mohol som kúpiť nejakú lacnú Tx a učiť syna. Takto som mu požičal na pár sekúnd Relaxa...
Phobosa som nemal, tu sa jednalo o zálet Relaxa od LS. A porovnanie s Easystarom ? Toho už som predal, takže také priame zrovnanie mi chýba. A s odstupom času ťažko porovnávať, vtedy v začiatkoch to boli úplne rovnaké pocity s ES ako teraz s Relaxom. V živote som nelietal, takže som mal rešpekt. Iste, o stúpaní 10 m/s si može nechať ES zdať, ale napr. termika s ním išla lietať a plachtil fajn. Teraz ma aj trochu mrzí, že som ho predal, mohol som kúpiť nejakú lacnú Tx a učiť syna. Takto som mu požičal na pár sekúnd Relaxa...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
No ono to zase tak uplne par vterin neni. S "eNkovym" erem, ktery je prakticky stejne velky a omotorovany jako Relax, stoupam pri rekracnim litani tak 20-25s, na soutezi, kde potrebujes mit jistotu ze nalitas jdu az na 40-45s motoru = 300-350m vysky.
Ono je mnohem prijemnejsi kdyz posledni 2.5 minuty litas ve vykrutech a na zadech, abys utratil vysku, nez kdyz se musis 3.5 minuty udrzet v nejakejch 60-80m a lovit kazdej zavan nad polem (oba pripady jsem si uzil ted v sobotu na Dobry)
Ono je mnohem prijemnejsi kdyz posledni 2.5 minuty litas ve vykrutech a na zadech, abys utratil vysku, nez kdyz se musis 3.5 minuty udrzet v nejakejch 60-80m a lovit kazdej zavan nad polem (oba pripady jsem si uzil ted v sobotu na Dobry)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Tak som chcel hodiť do grafu porovnanie Alti 2 a EagleTree, ale zdá sa, že je pre mňa neprekonateľným problémom to, že Alti má vzorkovanie po sekunde a ET po polsekunde, to znamená, že ET má 2 krát viac hodnot. A s excelom som už nerobil roky, takže si s tým asi neporadím...
Poradí niekto ?
Poradí niekto ?
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Tak som to hodil do grafov, je to u mňa na webe aj s komentárom...
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php?frontpage
Falcon16:
Díky za spoluprácu.
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php?frontpage
Falcon16:
Díky za spoluprácu.