Rodinný stan

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
AndroidCZ

Re: Rodinný stan

#16 Příspěvek od AndroidCZ »

Pánové, vy se mi snad zdáte – fakt si vyprošuju používat výrazy jako "vyčůranost" :cry: Nezlobte se, ale já fakt nejsem nějaký hajzl zákazník, ale slušný člověk co si normálně kupuje zboží. Takže jen bodově:

– žádnou "guču" vracet nehodlám, opravdu ne
– prodejce výslovně propaguje možnost objednat a vyzkoušet, a ponechat si co vyhovuje a zbytek vrátit
– prodejce moc dobře ví že si ponechám stan jen jeden a přesto mi zboží dodá
– uhradil jsem plnou cenu všech tří stanů, pokud je nevhodně zabalím či poškodím/použiju, tak se sám vystavuju riziku že mi je prodejce nebude chtít vzít nazpět
– pokud bych zboží kupoval v kamenné prodejně, budu je chcít také kompletně rozbalit (kontrola kvality švů, rovnosti střihu a zda jde dobře vypnout)

Když si kupujete třeba oblečení, tak si jej taky přece zkoušíte. Nebo vám prostě u zboží stačí fotka? Mně tedy ne.
Nemorální (ba co víc - nezákonné) by naopak bylo, kdyby prodejce prohlédnutí zboží neumožňoval. To že má pak nějakou práci např. s tím že musí něco třeba přebalit a podobně, tak to je prostě součást jeho práce – pokud by s tím měl "problém", tak asi nepodníká ne? Případně nenabízí stany přes internet.

Jak na to někteří pohlížíte je samozřejmě Vaše věc, ale já se proti tomu ohrazuju – už nějaký ten pátek naštěstí nežiju v komunistické totalitě, kdy byl podobný myšlenkový přístup standardem.
Shorty

#17 Příspěvek od Shorty »

AndroidCZ píše:Pánové, vy se mi snad zdáte –.......

Netahej sem komáry. Tohle je oblíbený zaklínadlo, když není argument a někdo myslí jinak.
Já takhle prostě nenakupuju. Už jenom proto, že se mi nechce běhat kolem vracení.
Dobrá. Nejseš vyčůranej, jseš moderní a současnej. Ale je to způsob, kterej se mě nelíbí.
I mě se může stát, že něco vrátím, ale tomu předcházím tím, že si zboží někde prohlídnu a potom objednám. Rozhodně si neobjednám tři kola a potom je vrátím. (Nejde jen o stan.)
Oni ti to prodejci samozřejmě pošlou. Chtějí přeci prodat, ale věř mi, že z toho radost nemají. A já jsem prostě člověk, kterej nerad komplikuje život jinejm.
Zkrátka jinej úhel pohledu.

A k guče. Je mi jasný, že to nezamuchláš jen tak halabala. Ale stan balím už nějakejch 30 let, tak vím, jak to jde. Nikdy se mi to nepodařilo zabalit tak, jak to bylo poprvý. Vždy jsem to do obalu dostal tak tak.
Tedy až na ten velkej. Ale ten má i o dost větší obal :D .
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Genagen »

koko píše:To je dobrá vyčůranost !

V nekterych zemich - napr. USA - to tak funguje uz davno i v kamenych prodejnach a je to brano zcela normalne jak na strane zakaznika tak prodejce. Klidne i u zbozi jako jsou inkoustove tiuskarny. Koupite si tiskranu, pres vikend s ni tisknete, spotrebujete polovicku toneru a kdyz se vam kvalita nezda za plnou cenu ji vratite a nikdo z toho nema ujimani.

Kdyby se to obchodnikovi nevyplatilo, tak to nedela :-)
AndroidCZ

#19 Příspěvek od AndroidCZ »

Shorty: Ok, nehodlám tady provozovat nějaký flame, prostě se mně to krapet dotklo :wink: Respektuju že se to někomu nelíbí, ale pak očekávám že bude respektován i můj postoj, za kterým si stojím a je prostě běžný (a jak jsem psal, dle mého vidění světa zcela regulérní). Mimochodem takto jsem nákup původně neplánoval (objednávka více zboží), ale nejbližší "výstava" stanů je v Praze a to by znamenalo prostě obětovat tomu celý den. Tak se pro jistotu bavme raději jen o stanech a ne o způsobu nákupu, který do tohoto vlákna jistě nepatří.
Jinak stany jsem samozřejmě už balil a u rodinných kempových jsem s rozměrem futrálu nikdy nebojoval, předpokládám že to je problém zejména u menších turistických stanů. Asi to uvidím sám, balík už je tu.
Shorty

#20 Příspěvek od Shorty »

O nic nejde. Každej to vidíme jinak.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od TERAZKY »

to sa mi hadam len sniva...
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
pepin

#22 Příspěvek od pepin »

koko píše:To je dobrá vyčůranost !

přijde mi to v době internetového nakupování, jako jediná možnost si nekoupit něco, co nechci, běžně to tak dělám třeba u Alzy, naposled hefty na řidítka,na internetu jsem si objednal podle fotek v rámci jedné objednávky ruzné barvy, v reálu na prodejně pak sice nejdřív zaplatil všechny, ale odnesl pouze jedny, co mi reálnou barvou vyhovovali--zbylé mi zase proplatili zpět, nevidím v tom žádnou vyčuranost, zaplatit jsem ochotný, ale pouze za to, co má pro mě smysl.

třeba v hornbachu naprosto běžně kupuji materiál raději na víc a ten, který nespotřebuji vracím--oni vrací peníze--baumax vraci max ve 14 ti denní lhutě pouze výměnou za jiné zboží---no tak to maj potom blbý, zase ale na druhou stranu tam nemají tak narvané parkoviště a výrazně podstatně méně zákazníku :lol:

ted třeba řeším, že u jedné menší televize, když chci nastavit na eqalizeru zvuk v programu uživatel, tak když vlezu do menu toho nastavení, zdroj--zvuk se vypne, takže nastavuješ ruzné kmitočty pouze nějakým odhadem, nikoli, že něco hraje a ty v reálu ten zvuk nastavuješ..

Indukční vačič--v návodu--jde nastavit minutka--ano jde, pokud chceš nastavit padesát minut, prostzě padesátkrát tukneš do tlačítka.

no nic, tak koupíš jinou, kde je podle návodu taky minutka--tam už delším stiskem poskakuješ po deseti minutách, ale neumí nastavit kratší čas, než 30 minut , což je třeba pro vajíčka na tvrdo docela blbý :lol:

lednička, která při okolní teplotě nad 25 stupnu se pere už více méně pouze z okolní teplotou a vlastním agregátem si ohřívá vnitřek ledničky, to už pro mě byla opravdu síla, bohužel tenkrát u toho internetového obchodu nevyreklamovatelná, takže 4k v prdeli, bo lednici, která místo chlazení vytápí místnost, to nebylo to, co jsem nutně potřeboval.
LV
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od LV »

Proste chora doba, doba fejsbukova...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tomashr

#24 Příspěvek od tomashr »

Genagen píše:V nekterych zemich - napr. USA - to tak funguje uz davno i v kamenych prodejnach a je to brano zcela normalne jak na strane zakaznika tak prodejce. Klidne i u zbozi jako jsou inkoustove tiuskarny. Koupite si tiskranu, pres vikend s ni tisknete, spotrebujete polovicku toneru a kdyz se vam kvalita nezda za plnou cenu ji vratite a nikdo z toho nema ujimani.

Kdyby se to obchodnikovi nevyplatilo, tak to nedela :-)

Petře, háček je v tom, že zrovna v USA začíná v tomto také docela slušně přituhovat právě proto, že přibývá zákazníků chovajících se způsobem, který se nedá označit jinak, než jako vyčůranost (a vhodnější by byl ještě ostřejší výraz), takže se to vyplácet přestává. Ony tyto nadstandardní služby mohou fungovat pouze v případě, že se naprostá většina zákazníků chová slušně a nezneužívá jich, pokud začne narůstat procento těch vychytralých, tak se systém začne sypat (a zdaleka to nemusí zneužívat většina, už nějakých 10 procent je problém).
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od TERAZKY »

Tak ako dopadol vyber :?: Dik za info.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Shorty

#26 Příspěvek od Shorty »

Tak je po dovolený. Vraťme se k větrání :D . Ještě pár záběrů množství větrání.
P1030659.JPG

Strop 2 x otvor tak 1,5 x 2 m.
P1030661.JPG

Jedna z možností.
P1030704.JPG

Větrání na plno se sítěma. Jinak jde otevřít předek a dva vchody z boku. Schválně, jestli někdo najde víc větranej.

A tady jen tak na pokuk.
P1030658.JPG

To větrání je skoro k prdu, protože ráno ( pokud neprší- a to se nevětrá) vylezeme před stan, najíme se a vypadnem někam ven. Vrátíme se večer a zase sedíme venku.
Ale abych jen nevychvaloval.
Letos se mi opravdu sevřela pr... Jeden den večer přišla bouřka s velkým B. Jednu chvíli se opřel silnej poryv větru rovnou do tý čelní stěny a stěna se napla tak, až vylítl jeden kolík co ten předek drží. Po zbytek bouřky jsme stěnu drželi a doufali, že takovej poryv nepřijde znovu. Bejt to silnější, tak nevím....
Takže i velikost má svý nevýhody.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#27 Příspěvek od rampa_mckvak »

Co si myslíte o nafukovacím stanu? Vživotě jsem to neviděl, ale asi už budu muset koupit nový na příští rok., tak nevím.
http://kompasslev.cz/lidl-aktualni-letak-na-tento-tyden-22096-431-23
Co neubrzdíš neukecáš.
koko
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od koko »

Viděl jsem rodinej nafukovací v Decatlonu. Vypadá to zajímavě, ale pusou to nenafoukneš a je sbalenej větší a těžší, což jsou u malýho stanu nevýhody. Ale do auta bez problému.
Shorty

#29 Příspěvek od Shorty »

U malýho bych upřednostňoval váhu. A tenhle na pěškobus asi moc není. Jak bylo napsaný, do auta v poho, ale auto uveze i větší. Vždy záleží na použití. Na jednu, dvě noci stačí malej. Ale na celých 14 dní, jak jsem byl já, radši větší.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“