Opět sbírka hádek a nekonstruktivních tlachů

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
FlyBear

Re: Opět sbírka hádek a nekonstruktivnívh tlachů

#76 Příspěvek od FlyBear »

No ale když se podíváš na ty obory, to fakt vypadá na znovuzrození Svazarmu :D
Třeba se pak pod taktovkou velkého bratra dr0nisti s ned0onisty budou muset usmířit pod jednou střechou :twisted:

Jak se dívají třeba pravověrní radioamatéři s CW provozem na ty s digitálním u PC?
OK2BUH

#77 Příspěvek od OK2BUH »

FlyBear píše:No ale když se podíváš na ty obory, to fakt vypadá na znovuzrození Svazarmu :D
Třeba se pak pod taktovkou velkého bratra dr0nisti s ned0onisty budou muset usmířit pod jednou střechou :twisted:

Jak se dívají třeba pravověrní radioamatéři s CW provozem na ty s digitálním u PC?

Radioamatéři se na to dívají podobně jako vy. Jednotlivé obory mají mezi sebou rivalitu, vzájemně se popichují ale nerozdělují se, to by byla velká chyba.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od jyrry »

jio píše:...
Viděl jsi někdy gumicuk?

Jde o to čemu řekneš "gumicuk". Já je vyráběl pro firmu Conrad a "gumicuk" pro ně bylo pohromadě jisté množství gumy (20m průměr 4mm, 25m průměr 5mm a 30m průměr 7mm) a jisté množství silonu (50m pro gumu 4mm a 100m pro gumy 5 a 7mm). Ovšem při dobrém větru není problém gumicukem na vrcholu dráhy vytáhnout kolík kolmo nahoru...
jyrry.webnode.cz
OK2BUH

#79 Příspěvek od OK2BUH »

FlyBear píše:Třeba se pak pod taktovkou velkého bratra dr0nisti s ned0onisty budou muset usmířit pod jednou střechou :twisted:

No já to jinak nevidím pokud chcete přežít. Dronisti budou dostávat dotace, klubovny, letištní plochy a třeba i výjimky ze zákona. Vy se s tím můžete klidně svést a dělat si dál to co vás baví. Jenom musíte zkousnout tu pravověrnost. U radioamatérů je to podobně. Vždycky je některý obor v módě a ten nám pomáhá živit obory další. Vyhánět dronisty z modelářského letiště je velká chyba, jednou by vám to mohli oplatit. Ale já nejsem oprávněn vám něco radit.
Naposledy upravil(a) OK2BUH dne pon 07.08.2017 13:05, celkem upraveno 2 x.
jio

#80 Příspěvek od jio »

jyrry: Měl jsem to kopírovat celé, pak by bylo jasněji. Má chyba.
100m gumicuk pro "když mi jde o polítání s nějakým malým RC větroněm"?
winter

#81 Příspěvek od winter »

OK2BUH píše:............Doba se mění a lidi se mohou buď přizpůsobit nebo vymřít se ctí pravověrných......

Zemřu se ctí pravověrných ať se jedná o modelařinu nebo o běžný život. Pokud to Ty máš nastavené tak, že jsi vláčen dobou a hodláš se hrbit a přizpůsobit změnám, které nová doba přináší i když to Tobě nebo okolí přináší různá příkoří /v modelařině, přitvrzování zákonů z velké části zapříčiněné nezodpovědným a arogantním chováním stovek a tisíců drnařů/, pak to znamená co se běžného života týká, že už studuješ korán. Tedy v případě, že už si nekonvertoval. Všechno souvisí se vším. V tvém případě bohužel. Pokud jsi patriot a vlastenec pak se za své přirovnání omlouvám, ale nějak mě to k Tvé životní filosofii nepasuje. ***winter***

***Být "pravověrný" neznamená jen to, že stavíš model ze "špejlí", balsy, překližky..... od A do Z. Znamená to také, že se při provozování svých modelů chováš zodpovědně, zbytečně neriskuješ, nejsi na obtíž svému okolí. Pokud jsi v nějakém klubu, pak si plníš své povinnosti i tam. Tzn. nejen, že bereš a užíváš si, ale také mákneš když je potřeba, nevyhýbáš se brigádám atd. atd..... A to jestli své modely, které si kdysi stavěl od A do Z teď stavíš už "jen" z klasické stavebnice, protože je to časově méně náročné nebo se to zkrátka vyplatí na tom už zas tak nezáleží.***
OK2BUH

#82 Příspěvek od OK2BUH »

Ne, s koránem nemám opravdu nic společného. Já jsem jenom citoval z historie, že člověk se může svobodně rozhodnout jestli se přizpůsobí nebo zemře se ctí pravověrného. Jinou volbu nemá.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

Re: Budoucnost leteckého modelářství v Evropě / ČR

#83 Příspěvek od Arcicorsa »

zdzd píše:Řekl bych, že tu jsme s tím naprosto OT. Zrovna ta digitální měrka je celkem k ničemu, nejužitečnější je měrka na pádla. Jak poznáš nevyvážené listy, pokud je neumíš změřit? Pár udělátek najdeš na mém webu.

Heli z balzy? Kde jsi na to přišel? I když měl jsem i balzové listy. Řeč je o tom, co potřebuješ navíc při přechodu od balzy na heli. Což jsou třeba zrovna ty šroubováky...

BTW: Finta jak změřit rovinu cykliky stahovací páskou by mne docela zajímala. To řeším právě měrkami na pádla.

Tak právě, že OT nejsme vůbec.. Já se snažím upozornit na to, že heli by se taky mela vyčlenit od Modelářů jelikož podle zdejších Modelářů nenaplňuje specifikaci modelu.

Vysvětlím: heli si koupím, přijde domu v krabici kde je vlastně úplně všechno. Je tam obrázkový návod který je tak vymakaný že to dle něj to zmákne seskládat i absolvent základní školy.. Nepotřebuje k tomu v podstatě žádnou mechanickou zručnost krom šroubování různých šroubků a jejich natírání loctite.. Elektroniku si koupí dle seznamu v návodu takže také nemusí nic řešit, vše mu tam krásně pasuje. Pospojení elektroniky také nevyžaduje kdoví jaké dovednosti, všude jsou konektory tak to dle manuálu nacvaká do sebe.. Nalepí FBL jednotku a vezme druhý návod který je dokonce v Češtině, dle něj a průvodce v PC nastaví FBL a rádio, opět nic složitého... Takže suma sumárum, člověk co neumí vrtat, pilovat, pájet, řezat a já nevím co ještě si vesele poskládá heli a díky dnešním FBL jednotkám je to hodné jako beránek a letí to jako koaxiální heli..

Takže ta heli je vlastně ještě horší než ta Race Coptérka... Tam když po dlouhé době konečně nasbírám dost informací, objednám díly.. To mi přijde, k ničemu není návod, takže opět bádání jak to propojit... Osadím rám elektronikou, zde už se pilníku a kolikrát i vrtačce nevyhnu... Pak to tedy propojím (páječce se nevyhnu).. Když už to mám vše propojené tak přichází na řadu nastavení a na to také žádný návod nemám, takže zase bádám co k čemu je atd.. Pak zjistím že mi FC nekomunikuje s PC takže zase celý večer bádám proč to nejde.. Když už se to podaří spojit tak můžu začít nastavovat, to trvá zase jeden večer a informací jak to udělat ne jako šafránu.. No a pak už tedy můžu slavnostně na start...

No já nevím, ale postavit coptéru ke které jsem nedostal jediný manuál mi přijde složitější než postavit Heli dle dokonale zpracovaných obrázkových návodů..

Btw. jak se nastavuje rovina desky cykliky pomocí stahovacího pásku se dozvíš v tomto videu https://www.youtube.com/watch?v=QSHXW9Sv1bQ ... Listy opravdu neřeším, já tu samozřejmě žiletkovou houpačku atd. mám, ale upřímně co ji mám jsem ji všeho všudy použil dvakrát.. Osobně mi stačí hodit listy na váhu a hned vím na čem jsem (samozřejmě o těžišti listu mi to nic neřekne), pokud tam je rozdíl vím ze ty listy stojí za prd a letí z domu zase zpět za tím kdo mi je poslal.. Pokud tam rozdíl není tak to osadím, roztočím, srovnám stopu a když analyzátoru nevidím vibrace od hlavního rotoru tak vím že jsou listy OK.
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
pokuta

#84 Příspěvek od pokuta »

jio píše:Viděl jsi někdy gumicuk?
Samozřejmě.
Co mi to pokládáš za hloupou otázku?
pokuta

#85 Příspěvek od pokuta »

OrDa píše:...Dokud platila stará (mezinárodně platná) omezení - 5 kg, 10 ccm, 100 g/dm2 - bylo všechno v klidu....
.... by ale stačil návrat k původním pravidlům pro létání bez omezení a co nadto jest na registraci, na vymezených plochách či se zkouškami.....

I tohle by mohl být jeden z hraničních bodů, jen by bylo nutno nějak vymezit stroj s rotující nosnou plochou.
jio

#86 Příspěvek od jio »

Ta otázka není hloupá. Když píšeš, že malý RC větroň taháš na 100m gumicuku, tak je na místě.
pokuta

#87 Příspěvek od pokuta »

jio píše:Ta otázka není hloupá. Když píšeš, že malý RC větroň taháš na 100m gumicuku, tak je na místě.

Malý RC větroň vlekám na gumicuku do 100 m délky.
Co na tom?
Že jsem napsal "malý"...?
Jako "velký" bych uvedl třeba ten, co má 4 metry rozpětí.
OrDa

#88 Příspěvek od OrDa »

pokuta píše:I tohle by mohl být jeden z hraničních bodů, jen by bylo nutno nějak vymezit stroj s rotující nosnou plochou.

Plocha listů + půdorys trupu například..
Když zdechnou motory tohle je plocha, která určí rychlost sestupu v nejpříznivějším případě.
FlyBear

#89 Příspěvek od FlyBear »

Arcicorsa píše:No já nevím, ale postavit coptéru ke které jsem nedostal jediný manuál mi přijde složitější než postavit Heli dle dokonale zpracovaných obrázkových návodů..

Klid, takhle kdysi heliny taky začínaly - a naopak přijde brzy doba, kdy si i Race Coptéru klidně objednáš jako RTF nebo aspoň jako kompletní kit i s těmi barevnými obrázky :)
FlyBear

#90 Příspěvek od FlyBear »

OK2BUH píše:Radioamatéři se na to dívají podobně jako vy. Jednotlivé obory mají mezi sebou rivalitu, vzájemně se popichují ale nerozdělují se, to by byla velká chyba.

Tak je to IMHO správné. V jednotě je síla a navíc nadávat si vzájemně v modelařině jen kvůli konstrukci modelu je blbost. Sám koptéru sice nemám, ale nevadí mi a klidně bych si někdy v budoucnu nějakou pořídil.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“