OK2BUH píše:Já se v žádném případě nezastávám těch co nemají zájem se nic učit a dělají bordel, zastávám se těch co si to staví sami ale i těch co si to koupili a snaží se něco naučit. Takové je škoda zatracovat. Naopak vadí mi zde lidi kteří zamrzli na určitém stupni vývoje a snaží se to zamaskovat pravověrností.
Vidím to podobně
Vývoj jde s dobou a bylo to tak i v minulosti. Nebo snad ti tzv. "pravověrní" modeláři dnes stále používají výhradně analogové RC soupravy na 35 MHz, nebo snad dokonce něco, co bylo před tím? A mixy řeší zásadně mechanickou soustavou serv? Uhlíkových kompozitů se ani nedotknou? Ta "pravověrnost" je v tomhle kontextu IMHO pěkná blbost... Vždyť technický pokrok byl od počátku nedílnou součástí modelářské filozofie.
CB stanici jsem si půjčil před opravdu mnoha a mnoha lety od známého, to jsem ještě bydlel na okraji Prahy. Pár dní jsem po večerech poslouchal, ale vložit se do hovoru jsem si netroufnul

Bylo to možná jen tím místem, ale přišlo mi, že zajít přes ulici do hospody a přisednout k pivařům by hovorově vyšlo nastejno, ale společnost by byla o to pivo lepší
Kvůli tomuto malému extempore však nehodlám zatratit obecně CB, PMR, apod. jako takové - mají prostě svoje místo a způsob využití. Ale po nedávné návštěvě u radioamatérů a nedalekého klubu jsem koupil učební materiál a už se bifluju ke zkoušce