Opět sbírka hádek a nekonstruktivních tlachů

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Budoucnost leteckého modelářství v Evropě / ČR

#91 Příspěvek od zdzd »

Arcicorsa píše:Btw. jak se nastavuje rovina desky cykliky pomocí stahovacího pásku se dozvíš v tomto videu https://www.youtube.com/watch?v=QSHXW9Sv1bQ

Díky. Takže nic moc metoda. Musí se sundat hlava a neseřídíš tím správnou polohu v průběhu celého zdvihu kolektivu. Zlaté pádla a měrka na ně...
Amper

#92 Příspěvek od Amper »

FlyBear píše:Klid, takhle kdysi heliny taky začínaly - a naopak přijde brzy doba, kdy si i Race Coptéru klidně objednáš jako RTF nebo aspoň jako kompletní kit i s těmi barevnými obrázky

To je bezne uz ted. Mozna to neni hardcore racing stroj ale jen bezny race :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
kovaco

Re: Opět sbírka hádek a nekonstruktivnívh tlachů

#93 Příspěvek od kovaco »

Páni kluci.

Nemáte ponětí o tomto Filipkovi kde by se dal pořídit?

Filip 400

Vysokovýkonný motorový větroň s ovládanými křidélky, směrovkou, výškovkou a aerodynamickou brzdou pro termické létání. Pro úsporu hmotnosti jednodílné konstrukční křídlo s kombinací profilů E193/E387 zajišťuje vynikající letové vlastnosti a nezáludné chováním při nízkých rychlostech, takže model je vhodný i pro úplné začátečníky.

Rozpětí : 1600 mm

Délka : 925 mm

Hmotnost : 600 až 750 g

Využívám toto vlákno, abych nemusel zakládat další.

Promiňte

OK
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
kovaco

#94 Příspěvek od kovaco »

Omlouvám se. Už jsem našel u Kostka model centrum Jihlava. :-)
automet

#95 Příspěvek od automet »

a na azero.cz ?
kovaco

#96 Příspěvek od kovaco »

Tam je nedostupný.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od JirkaA »

OK2BUH píše:Radioamatéři se na to dívají podobně jako vy. Jednotlivé obory mají mezi sebou rivalitu, vzájemně se popichují ale nerozdělují se, to by byla velká chyba.

Špatné přirovnání. Adekvátní srovnání modeláře a dronisty je srovnání radioamatéra a CBčkáře - jedna kategorie musí něco umět (i když dneska už to taky není co bývalo), druhá kategorie je kecal, kterej si to bez špetky vědomostí koupí v obchodě, nadrbe k tomu nepovolený "topení" a dělá s tím bordel jakkoli se mu zamane. Jako pravověrný bych se k vysílání na CB nesnížil a v životě jsem na tom zaklíčoval vysílač jen do umělé zátěže, když jsem se od nějakého zoufalce nechal ukecat, abych mu to opravil ;)
OK2WY
Kreyson

#98 Příspěvek od Kreyson »

JirkaA píše:
Špatné přirovnání. Adekvátní srovnání modeláře a dronisty je srovnání radioamatéra a CBčkáře - jedna kategorie musí něco umět (i když dneska už to taky není co bývalo), druhá kategorie je kecal, kterej si to bez špetky vědomostí koupí v obchodě, nadrbe k tomu nepovolený "topení" a dělá s tím bordel jakkoli se mu zamane. Jako pravověrný bych se k vysílání na CB nesnížil a v životě jsem na tom zaklíčoval vysílač jen do umělé zátěže, když jsem se od nějakého zoufalce nechal ukecat, abych mu to opravil ;)

99 % síbíčkářů nikdy nemělo ambice hrát si na radioamatéry. Taky jsem mezi ně patřil. Byla to fajn zábava, jezdili jsme na srazy, polní dny, dělali jsme dokonce dálková spojení přes půl zeměkoule. A to všechno s povoleným výkonem 4 W bez jakýchkoliv úprav továrně vyrobených vysílaček.
Že je někdo "pravověrný" ještě neznamená, že je svatý.
Steve

#99 Příspěvek od Steve »

Oni si ani dronisti nehrají na modeláře, takže to přirovnání bych bral.
A pamatuji si staré varování - bacha na 27MHz - klidně té shodí i magor na italské dálnici, co si domlouvá rande...
A těm "síbíčkářům" nic nevytýkám - prostě si koupili komunikátor a používají ho.
V podstatě legálně a správně.
Stejně jako spousta dronařů s hračkami ( ne těch, co "ví") je "jen" používají. Jenže ti "hračkáři" a ti nezodpovědní s většími drony způsobují často daleko víc škody.
A nejen neohleduplným vystupováním, ale následným restrikcím vůči všem. Což se jich, bohužel, v důsledku asi nedotkne. Buď se o tom ani nedozví, nebo jim to bude jedno.
OK2BUH

#100 Příspěvek od OK2BUH »

JirkaA píše:Špatné přirovnání. Adekvátní srovnání modeláře a dronisty je srovnání radioamatéra a CBčkáře - jedna kategorie musí něco umět (i když dneska už to taky není co bývalo), druhá kategorie je kecal, kterej si to bez špetky vědomostí koupí v obchodě, nadrbe k tomu nepovolený "topení" a dělá s tím bordel jakkoli se mu zamane. Jako pravověrný bych se k vysílání na CB nesnížil a v životě jsem na tom zaklíčoval vysílač jen do umělé zátěže, když jsem se od nějakého zoufalce nechal ukecat, abych mu to opravil ;)

Tak to vidíš Jirko, zase ta pravověrnost. Ta patří do náboženství nebo politiky ale v technice nemá co dělat. Technik může být pokrokový nebo zamrzlý ale ne pravověrný. A modelářství myslím, že je obor technický a ne náboženský.
Oba dva jsme známí radioamatéři. Nikde se s tím nechlubím ale jsem držitel čestné plakety za dlouholetý výjimečný přínos hodnotám radioamatérství v ČR. Jsem pravověrný? Všichni si asi myslí, že ano. Asi netuší, že dlouhodobě chodím se CBčkáři na pivo a vůbec mi to nevadí. Dnes už ani CBčkáři neexistují. Ti co to mysleli vážně tak konvertovali k radioamatérům (i když uznávám, že naše kvalita tím poklesla) a ty ostatní to prostě přestalo bavit. S těmi dronisty to za pár let dopadne stejně. Já se v žádném případě nezastávám těch co nemají zájem se nic učit a dělají bordel, zastávám se těch co si to staví sami ale i těch co si to koupili a snaží se něco naučit. Takové je škoda zatracovat. Naopak vadí mi zde lidi kteří zamrzli na určitém stupni vývoje a snaží se to zamaskovat pravověrností.
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od thsoft »

S tímto přesně souhlasím. A myslím, že už jsme ten právní systém postupně přestali brát vážně. Občas si pusťte zprávy a utvrdíte se.

Bylo by zajímavé kdyby někdo spočítal kolik nových zákazů ročně pro občana přibude.

Tomáš
Přestává pak platit ono univerzální: „Co není zakázáno, je dovoleno“. Lidé totiž mají oprávněný pocit, že zakázáno je tolik věcí, že celkem jistě při jakémkoliv svém jednání nějaký zákaz opominou. A tak buď nejednají vůbec a přecházejí do pasivity (třeba v podnikání), protože mají dojem, že džunglí paragrafů si nikdy cestu proklestit nemohou. Anebo naopak ztrácejí zábrany a spoléhají na to, že sice celkem jistě nějaký ten zákaz, o němž nevědí, poruší, ale třeba na to nikdo nepřijde. To je ovšem nejlepší cesta k tomu, jak takový právní systém přestat dodržovat úplně.
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Genagen »

FlyBear píše:Nikdo tady nic neruší!

De iure nerusi. De facto reguluje tak, ze rusi.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Arcicorsa »

JirkaA píše:Špatné přirovnání. Adekvátní srovnání modeláře a dronisty je srovnání radioamatéra a CBčkáře - jedna kategorie musí něco umět (i když dneska už to taky není co bývalo), druhá kategorie je kecal, kterej si to bez špetky vědomostí koupí v obchodě, nadrbe k tomu nepovolený "topení" a dělá s tím bordel jakkoli se mu zamane. Jako pravověrný bych se k vysílání na CB nesnížil a v životě jsem na tom zaklíčoval vysílač jen do umělé zátěže, když jsem se od nějakého zoufalce nechal ukecat, abych mu to opravil ;)

No když slyším co se děje na převaděčích a jaká individua tam po 22h vyprávějí svá moudra po 10 dvanáctkách, přes den se tam řeší komu rostou rajčata, že venku svítí slunko a kam si půjdou zajezdit na kolech a tak podobně (70% provozu), tak jsem vlastně rád, že jsem se ještě k těm zkouškám nerozhoupal :mrgreen: ... Jinak na CB mám krásné vzpomínky, pamatuji si i na Packet radio kdy jsem si postavili modem s TCM3105, někdo postavil převaděče atd. a pak se člověk s CB spojil se serverem na druhé straně republiky a mohl jsem si přečíst zajímavé články (internet nebyl dostupný a v plenkách) atd...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
OK2BUH

#104 Příspěvek od OK2BUH »

@Arcicorsa, je to bohužel jak píšeš, strašně se to zvrhlo, já už tam ani nechodím. Ale to nedělají jenom ti noví, ti starší zblbli, stávají se senilními hašteřivými dědky. Nemají se o čem bavit protože už nic nevymýšlí tak kvákají o kravinách. Opilce nikdo neřeší, ČTÚ tvrdí, že si to máme vyřešit sami. Hodně rozumných lidí to otrávilo a utekli a tento "výkvět" to ovládl. Nejenom převaděče ale i 80 m.
FlyBear

#105 Příspěvek od FlyBear »

OK2BUH píše:Já se v žádném případě nezastávám těch co nemají zájem se nic učit a dělají bordel, zastávám se těch co si to staví sami ale i těch co si to koupili a snaží se něco naučit. Takové je škoda zatracovat. Naopak vadí mi zde lidi kteří zamrzli na určitém stupni vývoje a snaží se to zamaskovat pravověrností.

Vidím to podobně :)

Vývoj jde s dobou a bylo to tak i v minulosti. Nebo snad ti tzv. "pravověrní" modeláři dnes stále používají výhradně analogové RC soupravy na 35 MHz, nebo snad dokonce něco, co bylo před tím? A mixy řeší zásadně mechanickou soustavou serv? Uhlíkových kompozitů se ani nedotknou? Ta "pravověrnost" je v tomhle kontextu IMHO pěkná blbost... Vždyť technický pokrok byl od počátku nedílnou součástí modelářské filozofie.

CB stanici jsem si půjčil před opravdu mnoha a mnoha lety od známého, to jsem ještě bydlel na okraji Prahy. Pár dní jsem po večerech poslouchal, ale vložit se do hovoru jsem si netroufnul :twisted: Bylo to možná jen tím místem, ale přišlo mi, že zajít přes ulici do hospody a přisednout k pivařům by hovorově vyšlo nastejno, ale společnost by byla o to pivo lepší :mrgreen:
Kvůli tomuto malému extempore však nehodlám zatratit obecně CB, PMR, apod. jako takové - mají prostě svoje místo a způsob využití. Ale po nedávné návštěvě u radioamatérů a nedalekého klubu jsem koupil učební materiál a už se bifluju ke zkoušce :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“