skusenosti s raketami

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vozembouch

skusenosti s raketami

#1 Příspěvek od vozembouch »

tak co skousek nekdy nekdo z vas rcmaniaku rakety, jak vam litali a nasli ste je potom?
sgames
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od sgames »

jo ja ..

lita to pekne,ale raketove motorky jsou docela drahe .. je to drahy spas,vesmes kdyz uz pak po druhem nebo tretim startu nenajdes raketu :)

musi byt docela bezvetri jinak se pekne projdes :)
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
plavec
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od plavec »

Jasně :D koupil jsem si raketu za Dvě kyla. A byl to teda fofr.
Po výpalu kterej byl pomocí autobaterie.
Se raketa nepředstavitelnou rychlostí přesunula do vzduchu.
Ale :) Proběhlo celkem 8 startů a vždycky jsme ji našli :) Ale zádrhel byl v tom že musíš určit dost přesně množství vaty pod padáček a správně taky padáček zabalit.
Nám se to ani jednou nepovedlo ¨.
Takže nám raketa vyletěla do kosmu a když jí došli motory tak sklopila čumák a řítila se dolů jako modul ale bez padáku :(
NoName

#4 Příspěvek od NoName »

no, deda delal rakety :) byl clenem vyzkumne skupiny ASTRA a delal kompozitovy komory na ty motory,myslim ze se to plnilo smesi SX-81...jsem v podstate odchovanej raketovym modelarem :) Kdo zna Jirku Zapletala z Mlady Boleslavi,vi o kom mluvim... Bohuzel uz neni mezi nami,ale modely tu porad jsou...
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od strycArtus »

Jo. Před 35 lety jsem s nima hodně blbnul, co jinýho modelařit v horách mezi kopcema, v té době ještě zalesněnýma - teď je to samá sjezdovka (chybí mi tu blijící smajlík). Motorek stál 6Kčs, každou sobotu se létalo, sousedi občas přispěli. Rakety jsem si dělal sám z hnědé lepící pásky, ještě mám někde schovaná kopita, co kdyby mě to zase chytlo. :D
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od strycArtus »

...kopyta... - tohle bych neukecal, že tenkrát byl jiný pravopis :D
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od strycArtus »

Teď jsem si uvědomil. Poslední raketu, jsem poslal do luftu asi před 25 lety. Upravil jsem vystřihovánku Sojuz 28, kterou vydal Albatros, včetně montážní a startovací rampy. Moc pěkná vysřihovánka, dodatečně děkuji. Kvůli váze jsem tam dával motorek bez zpoždění. Start a let byl impozantní. Pak jsem se stěhoval a nějak na to celé monstrum nebylo místo...
NoName

#8 Příspěvek od NoName »

jojo, kopIta mam taky... hnedou lepici pasku bych taky moh zacit prodavat :) mam ruzne modely,ale predevsim to jsou makety meteorologickych raket a pak jeste ruzne dalsi... ty motory z bohuzel nejsou a ted by se za to clovek nedoplatil,obzvlast u tech vetsich modelu,kde jsou treba 4 :( jinak raketky.ebox.cz je myslim dobra stranka,je tam i o smesi sx81 ;)
vozembouch

#9 Příspěvek od vozembouch »

mam podobne skusenosti na konte asi 2 stracene modely ale vymet se vzdycky povedl pekne mozna drahe kazdopadne motorky jsou uz tezko sehnatelne , diky za reakce kdyby byly nejake novinky jeste napiste vzdyt prece letat se da nejenom RC
NoName

#10 Příspěvek od NoName »

treba RC raketoplany ;)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“