skusenosti s raketami
- vozembouch
skusenosti s raketami
tak co skousek nekdy nekdo z vas rcmaniaku rakety, jak vam litali a nasli ste je potom?
Jasně
koupil jsem si raketu za Dvě kyla. A byl to teda fofr.
Po výpalu kterej byl pomocí autobaterie.
Se raketa nepředstavitelnou rychlostí přesunula do vzduchu.
Ale
Proběhlo celkem 8 startů a vždycky jsme ji našli
Ale zádrhel byl v tom že musíš určit dost přesně množství vaty pod padáček a správně taky padáček zabalit.
Nám se to ani jednou nepovedlo ¨.
Takže nám raketa vyletěla do kosmu a když jí došli motory tak sklopila čumák a řítila se dolů jako modul ale bez padáku
Po výpalu kterej byl pomocí autobaterie.
Se raketa nepředstavitelnou rychlostí přesunula do vzduchu.
Ale
Nám se to ani jednou nepovedlo ¨.
Takže nám raketa vyletěla do kosmu a když jí došli motory tak sklopila čumák a řítila se dolů jako modul ale bez padáku
-
strycArtus
- Kontaktovat uživatele:
Jo. Před 35 lety jsem s nima hodně blbnul, co jinýho modelařit v horách mezi kopcema, v té době ještě zalesněnýma - teď je to samá sjezdovka (chybí mi tu blijící smajlík). Motorek stál 6Kčs, každou sobotu se létalo, sousedi občas přispěli. Rakety jsem si dělal sám z hnědé lepící pásky, ještě mám někde schovaná kopita, co kdyby mě to zase chytlo. 
-
strycArtus
- Kontaktovat uživatele:
-
strycArtus
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem si uvědomil. Poslední raketu, jsem poslal do luftu asi před 25 lety. Upravil jsem vystřihovánku Sojuz 28, kterou vydal Albatros, včetně montážní a startovací rampy. Moc pěkná vysřihovánka, dodatečně děkuji. Kvůli váze jsem tam dával motorek bez zpoždění. Start a let byl impozantní. Pak jsem se stěhoval a nějak na to celé monstrum nebylo místo...
jojo, kopIta mam taky... hnedou lepici pasku bych taky moh zacit prodavat
mam ruzne modely,ale predevsim to jsou makety meteorologickych raket a pak jeste ruzne dalsi... ty motory z bohuzel nejsou a ted by se za to clovek nedoplatil,obzvlast u tech vetsich modelu,kde jsou treba 4
jinak raketky.ebox.cz je myslim dobra stranka,je tam i o smesi sx81 
- vozembouch