Ahoj všem,
připravuji svůj zatím nejvetší model větroně Luňák, rozpětí 5,2 m, váha kolem 16 kg. Měl jsem Luňáka a Foxe o rozpětí něco přes 3 metry, takže zkušenosti nějaké jsou. Ještě dodám, že Luňaka celkově renovuji a je z produkce Strouhal model.Stáří modelu odahaduji tak na 15 -20 let. První věc, kterou řeším, jaký potahový materiál zvolit, buď Oracouver nebo folie Hobbyking? Stěmi z Hobbykingu zkušenost mám, nejsou asi špatné, přesto nevím, zda takto velký model potahovat těmito foliemi. Dále serva, na křidélkách ( celkem 4 serva ) byli graupnery C507, ty bych rád vyměnil, výškovka nějaké Jumbo servo od Graupnera, kabeláž vyměnit/ nechat ? Když už strhávám potah, nemáte nějako zkušenost s dýmovnicemi na konce křídel ? princip, kde koupit. Postupně, pokud bude zájem, budu přidávat fotky z renovace. Otázek mám víc, zatím takhle úvodomem asi stačí. Přikládám foto, díky všem za odpovědi.
Lf 107 Luňák, 5,2 m
Re: Lf 107 Luňák, 5,2 m
Ahoj,
potahy z HK špatné nejsou, tak bych se vůbec nebál Luňáka tímto potáhnout. Problém možná bude v odstínu. Osobně, pokud budeš létat i akrobačku, dal bych na výškovku na každou půlku vlastní servo, kabeláž bych také vyměnil. Plánuješ, že éro bude létat dalších min. 10 roků, tak když děláš generálku, tak i vyměnit kabeláž. Na křidélka, bych dal třeba hs-475hb, jsou to skvělé serva, jak do motoráku, tak i do větroně. Pokud budeš chtít dát kovové, tak třeba 625mg, ale jsou to serva starší konstrukce, dnes seženeš i lepší za stejnou cenu. To jumbo servo bych dal na směrovku na lanovody, klasika.
Michal
potahy z HK špatné nejsou, tak bych se vůbec nebál Luňáka tímto potáhnout. Problém možná bude v odstínu. Osobně, pokud budeš létat i akrobačku, dal bych na výškovku na každou půlku vlastní servo, kabeláž bych také vyměnil. Plánuješ, že éro bude létat dalších min. 10 roků, tak když děláš generálku, tak i vyměnit kabeláž. Na křidélka, bych dal třeba hs-475hb, jsou to skvělé serva, jak do motoráku, tak i do větroně. Pokud budeš chtít dát kovové, tak třeba 625mg, ale jsou to serva starší konstrukce, dnes seženeš i lepší za stejnou cenu. To jumbo servo bych dal na směrovku na lanovody, klasika.
Michal
- LV
- Kontaktovat uživatele:
misamltr píše:Ahoj,
Michal
Kedze to je akrobat, tak tie 475/485 su k nicomu. Pomale a slabe. Odporucam tah aspon 10kg rychlost pod 15 a kovove.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Jasný, ale já tyto serva používám ve vlečné a ve všem možným a síly mají dost. Samozřejmě nemám půlmetrový páky od serv, jak je to v dnešní době 3D zvykem. Snažím se vždy táhlo dát co nejblíže k ose otáčení serva. Na rychlost jsem nikdy nehleděl. Není to 3D, tak opravdu není třeba vysoké rychlosti a do luňáka rychlé servo, k čemu. Můj názor.
Dají se koupit super serva za super cenu, stačí mu jen poradit jaké. Já jsem svůj typ zkusil navrhnout.
Michal
Dají se koupit super serva za super cenu, stačí mu jen poradit jaké. Já jsem svůj typ zkusil navrhnout.
Michal
Díky. No s tou výškovkou nevím, dát 2 serva dozadu by znamenalo zásah do výškovky , vymýšlet závěsy pro táhla atp, teď tam nam uhlíkové táhlo s ocelovým drátem, což se mi zdá dobré a spolehlivé, ale zvažuji a dve serva dozadu. Znamenalo by to i dát zase trochu zátěže navíc do čumáku.Jinak souhlas, rád bych, aby nodel složil alespoň 10 let.Nemate zkušenosti s lakováním trupu? Jestli se někdo nezabývá přímo modely? Jinak model planuju na létání akro:).
-
radek munzar
Ahoj
Jak pokračuje tvúj projekt Luňáka??
Raďas
Jak pokračuje tvúj projekt Luňáka??
Raďas
Dávno dokončeno, zalétáno..
-
radek munzar
Tak to je super. Jaké jsou letové vlastnosti?
Nedal bys sem pár fotek?
Raďas
Nedal bys sem pár fotek?
Raďas