Létám takto už několik sezón a nevidím důvod na tom něco měnit (v mém případě létám primárně s palcovou Futabou 14SG soutěžní F5J).
Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
Jo, řešení je triviální - zahoď řemen a drž opravdu jen v ruce
Létám takto už několik sezón a nevidím důvod na tom něco měnit (v mém případě létám primárně s palcovou Futabou 14SG soutěžní F5J).
Re: Vyvážení vysílačky
YenyaKas píše:... Má tenhle problém nějaké rozumné řešení? ...
Jo. Ale je to časově náročnější - počkat až dyzajnéři se svými výtvory začnou i létat a pochopí že ten displej musí umístit zase zpátky (číst "nahoru"):

Jo a taky by si mohli ty věci zkusit pověsit, jako kam to visí když se to zahákne rovnou za to oko, třeba by pak prohodili oko s vypínačem
To samé řeším tím duralovým berličkoklacíkem (trčí mi dolů do displeje) a při programování si to dám na stranu včetně popruhu. No, opruz
Telemetrii nesleduji, mám nastavené alarmy a když chci něco ladit, poslouchám to ve sluchátkách.
jyrry.webnode.cz
Hmm, ještě jsem našel tohle: https://www.thingiverse.com/thing:1748966
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
Tak stopky chodí, na základě té poslední rady jsem to znovu prošel a teď už se to chová přijatelně, děkuji.
YenyaKas píše:... https://www.thingiverse.com/thing:1748966
Tohle bych si dovolil označit jako pokus o sabotáž, ten plast je dole tak zeslabený že není otázkou jestli to prdne ale jen kdy to prdne
Visí na tom rádio za nějaké peníze a řídí se tím rádiem model za podstatně větší peníze, věřil bych jen tomu kovu... Cena je až směšná, oproti těm hodnotám které to bude držet.
Můj náhled.
jyrry.webnode.cz
Ahoj pánové, je nějaký rozdíl v dosahu mezi přijímaci se dvema anténami (nový protokol)
a s jednou ? díky L.
a s jednou ? díky L.
lubostom píše:Ahoj pánové, je nějaký rozdíl v dosahu mezi přijímaci se dvema anténami (nový protokol)
a s jednou ? díky L.
Trochu zavádějící dotaz, s jednou anténou jsou přijímače jak vyloženě parkfly, tak ale i v mezích možností plnodosahové...
Pokud vezmeš slušnější jako je https://www.banggood.com/Flysky-FS-A8S- ... rehouse=CN , tak se teoretický dosah od IA6 moc neliší, jde ale o to, že při dvou anténách se lépe vykrývají minima signálů, takže v reálu dosah vyšší bude.
Jinak o něco vyšší dosah by měl mít IA6B (https://www.banggood.com/Flysky-FS-A8S- ... rehouse=CN), ten je celkově optimalizovaný na vyšší dosah, opět to není jen o počtu antén.
Jj ,na blbou otázku
měl jsem na mysli rozdíl dosahu mezi FS-R6B a FS-IA6B,
jestli je vůbec nějaký.nekoušeli jste někdo realný dosah těchto
souprav?nebo u modelu 1400mm(Easystar)ho dřív neuvidím
diky L.
měl jsem na mysli rozdíl dosahu mezi FS-R6B a FS-IA6B,
jestli je vůbec nějaký.nekoušeli jste někdo realný dosah těchto
souprav?nebo u modelu 1400mm(Easystar)ho dřív neuvidím
diky L.
V tomhle případě bude IA6B lepší určitě, to je z celé Flysky řady typ s asi největším dosahem, zatímco R6B je stará řada bez diverzity. Pokud ještě není nakoupeno, tak bych vůbec neváhal, tady fakt není co řešit.
R6B mám v loďke, zatiaľ žiaden výpadok. Nepodporuje telemetriu, čo je mínus.
Mne osobne sa zdajú najlepšie prijímače ia6b. Plný dosah, primeraný počet kanálov, primeraná veľkosť, umelohmotná krabička, telemetria, výborná cena.
Pripadajú mi, že je to vlastne i10-ka s menším počtom kanálov. Každopádne ia6b má dosah väčší ako viditeľnosť 1,4-2m modelu. Do 1000 m v pohode, viac som zatiaľ neskúšal vo vzduchu. Pri premete/výkrute sa ozve sem-tam na necelú sekundu alarm, ale výpadok riadenia žiaden. A sila signálu okrem tej pol sekundy úplne dostatočná.
Mne osobne sa zdajú najlepšie prijímače ia6b. Plný dosah, primeraný počet kanálov, primeraná veľkosť, umelohmotná krabička, telemetria, výborná cena.
Pripadajú mi, že je to vlastne i10-ka s menším počtom kanálov. Každopádne ia6b má dosah väčší ako viditeľnosť 1,4-2m modelu. Do 1000 m v pohode, viac som zatiaľ neskúšal vo vzduchu. Pri premete/výkrute sa ozve sem-tam na necelú sekundu alarm, ale výpadok riadenia žiaden. A sila signálu okrem tej pol sekundy úplne dostatočná.
díky za odpověď,mám právě oba dva a nevěděl ssem,jestli mám
ten starší raději nechat v šuplíku . Luboš
lubostom píše:díky za odpověď,mám právě oba dva a nevěděl ssem,jestli mám
Nechat v šuplíku ani ne, do lodi, auta, či něčeho, co nelétá moc daleko poslouží naprosto vyhovujícím způsobem.
prima napad,postavíme lodičku

jinak dneska jsem dostal svůj dětský sen
jinak dneska jsem dostal svůj dětský sen
Jen BTW, jinak tohle moje re: patří jinam. S RX a Tx (podobný "pajšl) jako MARS jsem začínal.
I jednodušší. Relé, el.mag. vybavovač nebo motor spínal usměrněný a zesílený šum (bez nosné)
zpětnovazebního(superreakčního/superregeračního) přijímače.Ovladač klidová poloha nosná šum=0
(El. RX 1912 E. H. Armstrong) Abych nemusel "přímo" vyťukávat TX multivibrátor s řízenou střídou.
I jednodušší. Relé, el.mag. vybavovač nebo motor spínal usměrněný a zesílený šum (bez nosné)
zpětnovazebního(superreakčního/superregeračního) přijímače.Ovladač klidová poloha nosná šum=0
(El. RX 1912 E. H. Armstrong) Abych nemusel "přímo" vyťukávat TX multivibrátor s řízenou střídou.
Ahoj,neměl by někdo radu ohledně tohoto vysílače. Mám problém s tím,že rozsah plynu vysílač nevyužívá v plném rozsahu páky. Cca od 2/3 až do konečné polohy plyn již nepřidává na výkonu. Zkoušel jsem místo motoru zapojit servo a to se hýbe v plném rozsahu páky,takže problém ve vysílačce by teoreticky neměl být. Mám 2 letadla a problém se projevuje u obou. A to má každý jiný regulátor. Kdyby měl někdo nějaké vodítko,byl bych rád. Zatím děkuji 
Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Spektrum dx8 g2