Čeština pro telemetrii Graupner HoTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
janva9

Re: Čeština pro telemetrii Graupner HoTT

#121 Příspěvek od janva9 »

Lark píše:Jak už tu psal Janva9, ještě je dobré po vygenerování hlášky, upravit v nějakém audio editoru její hlasitost a ořezat ticho na začátku a konci hlášky.
:) Nee, já to určitě nebyl. To byl myslím Ellet.
Mně se hlášky vygenerované v TTSAutomate zdají použitelné bez úprav. Snad jen mírně zvýšit hlasitost. Nějaké úpravy jdou dělat i v Upgrade Studiu ale to jsem nezkoušel.
Ground Penetration Tester
Lark

#122 Příspěvek od Lark »

Tak to se omlouvám, že jsem to hodil na tebe. :lol: Já jsem taky celkem spokojený s tím, jak to vyleze z TTSAutomate.
daber
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od daber »

Zdravím kolegové
Jeden dotaz a předem se omlouvám jestli nepatří sem. Pokud si na přepínači nastavím nějakou hlašku je možné nastavit, aby se při přepnutém přepínači ta hláška opakovala v nějakém časovém úseku pořád dokola?
Děkuji
ellet

#124 Příspěvek od ellet »

daber píše:Zdravím kolegové
Jeden dotaz a předem se omlouvám jestli nepatří sem. Pokud si na přepínači nastavím nějakou hlašku je možné nastavit, aby se při přepnutém přepínači ta hláška opakovala v nějakém časovém úseku pořád dokola?
Děkuji
Nepíšeš ani co máš za "stroj". Můj mx-16 to (asi) neumí.
ellet

#125 Příspěvek od ellet »

janva9 píše: :) Nee, já to určitě nebyl. To byl myslím Ellet.
...
Jo, byl jsem to já. Použít se to dá i neupravený, mně ale vadily hlavně rozdíly v hlasitosti mezi původními a přidanými hláškami v jednom souboru, tak jsem to trochu porovnal, když to nic nestojí... :)
daber
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od daber »

Tak to se omlouvám MC-20.
Díky
Lark

#127 Příspěvek od Lark »

Mám MC-20 a taky si nejsem vědom, že by se dala hláška pro polohu přepínače nějak opakovat v určitém intervalu. Hláška zazní jen jednou po přepnutí přepínače.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od jyrry »

daber píše:... Pokud si na přepínači nastavím nějakou hlašku je možné nastavit, aby se při přepnutém přepínači ta hláška opakovala v nějakém časovém úseku pořád dokola?
Děkuji

Přijde mi smysluplné opakování hlášek co se týká telemetrie - výška, napětí, teplota a tak. To samozřejmě umí. Toho se také týká název vlákna.
Ale aby mi to dokola říkalo třeba že mám vytažený klapky nebo podvozek... To mi přijde zbytečné a na Alzhaimra mám snad ještě dost času :?
No a jestli to zazní při přepnutí... tak přece vím na co sahám a kam to přepínám, i proč to přepínám... :?
A kdyby mi to přece jen tak moc chybělo, vezmu s sebou na lítání mangelku a ta mi může opakovat klidně i "letíš doleva", "letíš k sobě", "táhneš", "tlačíš" a tak :lol:

No... uznávám že někdy by to možná přínos mělo... mít nacpaný hangár a vozit se sebou současně třeba maketu s 12-ti funkcema a namakaný F3J s mnohaservovým křídlem... to by se asi plést mohlo...
Naštěstí se mně to netýká (ten nacpaný hangár). A zprovozňovat hlášky přepínačů jen proto že to doprogramovali, to se mi také nechce.
Mám Mx-20 (a čekám na Mx-32 :mrgreen: ), přepínače přiřazuji na každém éru co nejstejněji abych měl třeba podvozek pořád na stejné páčce a aby byl stejný také směr přepínání. To myslím pomůže víc než hlášení.
jyrry.webnode.cz
Lark

#129 Příspěvek od Lark »

To mě by se spíš líbilo, kdyby mi to po zapnutí Tx, nebo na tlačítko, odříkalo kofiguraci požadovaných přepínačů, případně to nastavení znova odříkat na stisk tlačítka, třeba ped přistáváním. Ale jak píšeš má to význam spíš u složitých modelů a takový nemám. :lol: Jinak u 3-polohových přepínačů je ta hláška šikovná. Jinak docela pochybuju, že se MX-32 dočkáš, to dřív přijde ta skleróza. :mrgreen:
Kreyson

#130 Příspěvek od Kreyson »

Lark píše:To mě by se spíš líbilo, kdyby mi to po zapnutí Tx..odříkalo kofiguraci požadovaných přepínačů...

To mi silne pripomina nezapomenutelnou scenu z jednoho ceskeho filmu.
ellet

#131 Příspěvek od ellet »

daber píše:Zdravím kolegové
Děkuji
Takže ti bylo vysvětleno, že to Graupner sice neumí a že to chceš, i když nevíme proč to chceš, je vlastně tvoje "vina". :lol:
stas

#132 Příspěvek od stas »

Ahoj kolegovia, trochu som to tu prešiel a odhodlal som sa, že si nahrám do vysielača svoje vlastné hlášky /nahovorila mi ich dcéra/. No keď ich vložím do toho vdf editora, tak mi to nezoberie všetky, ako keby tam bola ohraničená pamäť /ono to tam píše 96kb ale nejak to nechápem/. Predstavoval som si to tak, že svoje hlášky vložím do editora, vytvorím vdf súbor a vložím ho na pamäťovú kartu vysielača....no bohužiaľ zasekol som sa už pri tom vdf editore. Hlášky mám vo formáte wav , no skúšal som aj mp3 - nepomohlo. Prosím vie niekto kde robím chybu ?? Vysielač mám MC-20. VDF editor mám zo stránky graupneru, ďakujem.
slowake

#133 Příspěvek od slowake »

stas píše:Ahoj kolegovia, trochu som to tu prešiel a odhodlal som sa, že si nahrám do vysielača svoje vlastné hlášky /nahovorila mi ich dcéra/. No keď ich vložím do toho vdf editora, tak mi to nezoberie všetky, ako keby tam bola ohraničená pamäť /ono to tam píše 96kb ale nejak to nechápem/. Predstavoval som si to tak, že svoje hlášky vložím do editora, vytvorím vdf súbor a vložím ho na pamäťovú kartu vysielača....no bohužiaľ zasekol som sa už pri tom vdf editore. Hlášky mám vo formáte wav , no skúšal som aj mp3 - nepomohlo. Prosím vie niekto kde robím chybu ?? Vysielač mám MC-20. VDF editor mám zo stránky graupneru, ďakujem.

Robil si tých 10 užívateľských hlášok, alebo tých 280
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie
Lark

#134 Příspěvek od Lark »

Problém by mohl být jestli nejsou stereo, nebo vzorkovací frekvence. V příloze parametry formátů MP3 a WAV, jak je generuje TTS Automate.
Přílohy
WAV.PNG
WAV.PNG (2.71 KiB) Zobrazeno 2144 x
MP3.PNG
MP3.PNG (3.65 KiB) Zobrazeno 2144 x
stas

#135 Příspěvek od stas »

slowake píše:Robil si tých 10 užívateľských hlášok, alebo tých 280

tých 280
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“